Meny

Ikke gjør vindusvisker-tabben i kulda

Har viskerne frosset fast må man unngå å rive dem løs, da går viskerbladet lett i stykker. Skrap bort is og snø, og dunk forsiktig til de løsner, sier forsikringselskap. Foto: Colourbox.com.

Det kan nemlig fort bli dyrt. Og bilforsikringen dekker ikke alt i kulda

Selv om vinterens verste kulde kan ha gitt seg, skaper frost og minusgrader fremdeles problemer for mange bileiere. Det kan blant annet gå ut over vindusviskermotoren.

Om viskerne henges fast i tykk is på bilruta en kald morgen, bør du være ekstra forsiktig. Da er nemlig sjansen stor for at vindusviskermotoren ikke klarer å rive løs viskerne i det motoren starter. Konsekvensen kan bli at bladene rives av eller at vindusviskermotoren ødelegges.

Dette dekkes ikke av bilforsikringen.

– Vi opplever at mange tror dette dekkes av bilforsikringen, men det gjør det altså ikke. Å skifte vindusviskermotor kan koste opp imot 10.000 kroner. Det kan bli sure penger å betale for noe man enkelt kunne ha unngått, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Les også: Mange slurver – det kan bli svært kostbart

Sett viskerne opp

Det beste er selvsagt å løsne viskerne fra den nedfrosne ruta før man starter bilen, men i sprengkulda lar mange seg friste til å starte motoren først for å få opp varmen inne i bilen, skriver Tryg Forsikring i en pressemelding.

– Problemet er at vindusviskerne kan sitte godt fast i stivfrosset is. Da må man rett og slett skrape de løs før man starter bilen. Et lite triks er å sette
vindusviskerne opp idet man parkerer for kvelden. Man unngår fastfrysing, det er lettere å skrape frontruta og viskerne varer gjerne lengre
, tipser Brandeggen.

Sjekk alltid

Mange nyere biler har vindusviskere som kan starte automatisk. Det viktigste er
likevel at du selv sjekker at de ikke står i en posisjon som medfører at de
starter når du starter bilen. Henger de fast i frontruten når
vindusviskermotoren starter, blir det fort dyrt.

– Har viskerne frosset fast, må man unngå å rive dem løs. Da går viskerbladet lett i stykker. Skrap bort is og snø, og dunk forsiktig til de løsner, råder Brandeggen.

Å kjøre uten fungerende vindusviskere er direkte uforsvarlig, og kan medføre bot
fra politiet under gitte omstendigheter.

Les også: Forsikringsselskap: Mange betaler for ting de ikke trenger

Privatøkonomi
Motor
Populært