Stig Egard lever hardt for å være best på livsstilsråd

<p>Stig Egard har 250 reisedøgn og spiser 400 restaurantmåltider i året. og byvandringer på flere mil.</p>
Stig Egard har 250 reisedøgn og spiser 400 restaurantmåltider i året. og byvandringer på flere mil. Foto: Ivan Kverme / Finansavisen

Her er mannen som sørger for at nordmenn får en plass på første rad under verdens største begivenheter. – Du vil aldri se meg ramle inn på nattklubb sammen med kundene mine. Jeg skal være usynlig, sier Stig Egard.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er visstnok to typer av oss.

De som er fornøyde med å være en del av flokken. Det er folk flest. Vi løper i samme retning. Følger strømmen og er fornøyde med å være en del av den.

Så er det dem som elsker å bryte ut. Gå sin egen vei. Titte forundret bort på flokken. For en gjeng med sauer, tenker de kanskje.

For utbryterne vil ha mest mulig ut av livet, på sin måte. En tur til Roma og et besøk i operaen er ikke nok. De vil ha øyeblikk som er unike.

Da ringer de Stig Egard, Norges ukjente concierge-konge.

Han har ikke bodd i Norge på 30 år, men er innom landet en gang i måneden. Egard har base i Belgia, i Antwerpen, hvor han er bosatt med kone og barn. Samtidig har han opprettet et hovedkontor i Madrid. Han driver en omfattende concierge-service, med 12 ansatte og en årlig omsetning på rundt 40 millioner kroner. A2D Concierge er navnet på bedriften. Den kryptiske forkortelsen henspeiler på det engelske uttrykket attention to detail .

I flere tiår har han stått til tjeneste for dem som har dårlig tid og mye penger og trenger en sjelden billett. Helst levert i går.

På samvittigheten har han private invitasjoner til Elton John’s Grammy-after-party, eksotiske bryllupsarrangementer, forretningsmøter i luftballong i Kenya, VIP-billetter til utsolgte NHL-kamper, plass på gjestelistene til kjendisfester verden rundt og konsertseter som ikke skal være mulig å få tak i for mannen i gata.

– Nordmenn vil ha de gode setene

For det er ikke lenger nok å si at du var på riktig sted til riktig tid. Spørsmålet kan komme: Hvor satt du?

– Vi kommer ofte inn i bildet når billettene er utsolgte. Og som regel handler det ikke bare om å skaffe en billett. Men skaffe gode seter. Nordmenn vil ha de gode setene, sier han til Finansavisen.

– Og hvordan skaffer du disse?

– Det kan være en liten jungel. Vi går kanskje gjennom en agent, vi har ulike medlemskap eller gjennom nettverket vårt. Men vi formidler selvsagt aldri billetter vi ikke har lov å selge.

Noen kaller ham Norges Mr. Lifestyle. Enkelte år har han passert 300 reisedøgn. Nå har han giret litt ned. Flinke ansatte på kontoret i Madrid er avgjørende. De gjør mye av jobben, forteller han. Men fortsatt klokker han inn over 200 reisedager i året. Og 400 restaurantmåltider. Alene. Han må kjenne de viktige restaurantene i alle de store byene.

– Jeg drar som regel alene. Jeg trives med å gå alene på restaurant. Jeg sier aldri hvem jeg er. Så følger jeg veldig nøye med.

Han ser på menyen, kjenner på bestikket, føler på atmosfæren, lytter til akustikken og snakker, snakker mye, med servitørene.

Og han sover på rundt 100 forskjellige hoteller hvert eneste år.

Les også: Hvordan få folk til å like deg

Lever av ryktet

Skal man bli best må man vite mest. Egard abonnerer på et 70-talls tidsskrifter for livsstil, trender, hoteller, restaurantbransjen med mer. Alt for å være den som har de beste rådene.

– Jeg lever av ryktet mitt. Jeg har aldri drevet markedsføring. Nettverket er selvsagt alt. Kundene mine er blant annet ledere og eiere av bedrifter, for det meste i Norge, men også andre nordiske land. Store selskaper, små selskaper, og også insentivmarkedet. Men det er også enkeltpersoner, ektepar og kjærestpar, eller typiske gutte- og jenteturer.

Han arrangerer alt fra styreseminarer og ledersamlinger, til rene private turer.

– Du vil aldri se meg ramle inn på nattklubb sammen med kundene mine. Jeg skal ikke være synlig, alt skal være diskret. Jeg opplever dette som stadig viktigere for de norske kundene mine. Tidligere kunne vi for eksempel oppleve at nordmenn ble overstadig beruset. Det skjer ikke lenger. Vi har fått et sunnere forhold til alkohol.

Les også: 10.000 dollar for Springsteen-billetter

Stig Egard

Alder: 50 år

Stilling: Gift.

Aktuell: Sender nordmenn på de store begivenhetene ute i verden.

Bakgrunn: Har operert med egen concierge-tjeneste hele karrieren.

Stortingets talerstol blir din,hvilken sak tar du opp? Jeg opererer heldigvis i behagelig avstand til norsk politikk, så jeg gir taletiden til min neste. Men innenfor mitt fagområde kan politikerne fortsatt skape enda bedre rammebetingelser for at Norge skal fremstå som et enda mer attraktivt land å besøke og oppleve.

Hva bør Norge bruke mindre penger på? Tollmurer og monopoler.

Hva er din dårligste investering?
Jeg investerer stort sett i livskvalitet og opplevelser, og den avkastningen er som regel meget god.

Hvilken bok vil du gjerne lese om igjen? «Shantaram» av Gregory David Robert. En rå røverhistorie, en fantastisk roman.

Hvor drømmer du om å reise?
18 runder på Augusta National Golf Club, med Tiger Woods som caddie.

Kreative løsninger

Vi møter ham på Fritjof i Oslo. Det er en stille liten pub, ved Rådhusplassen. Et sted hvor det er greit å komme alene og bestille seg en øl klokken to på en tirsdag. Ikke den glamouren man kanskje venter av en concierge med stålkontroll på de mest snobbete restauranttilbudene i verden. Men inngangen opp til annen etasje er stengt med to stoler. Og det er selvsagt her Egard sitter. I en etasje for seg selv.

Herfra har han overblikk over verden. For eksempel restaurantverden. Han blogger om de beste tilbudene sine.

Beste italienske restaurant?

Cecconi’s Dumbo i Brooklyn i New York. Hjemmelaget pasta og sjømat, laget med innlevelse, servert til utsikt mot Manhattan. Eller hvis du er i London, prøv Bocca Di Lupo. Varm og glamorøs på samme tid. Autentisk italiensk mat, som har vunnet en rekke priser.

Beste pizzarestaurant?

Prøv Roberta’s Pizza i New York. Grafitti på veggene og hipster som servitører. Roberta’s har stil, men også, ifølge mange, New Yorks beste pizza, noe nok mange vil hevde å ha.

Beste asiatiske restaurant?

Prøv Tim Raue i Berlin i Tyskland, som både skal være den beste kokken i Berlin, men også den kokken med det største egoet, visstnok. En annen asiatisk perle skal være chinoise i London.

Men noen ganger er det rett og slett umulig å skaffe et bord. Du får ikke kastet ut rike russere fra en fullbooket toppresturant.

– Min jobb er også å komme med kreative løsninger. Vi har flere ganger funnet på ting med toppkokker, fra topprestauranter, men i andre miljøer enn inne i restauranten.

– Av og til er løsningen å kjøpe hele restauranten – en dag den likevel er stengt.

Før dro vi på dannelsesreise. Nå har vi dårlig tid. Vi drar på tredagersturer til et annet kontinent, ofte sammen med venner. Det kan gjerne være spektakulært.

Les også: Nordmenn snakker heller om sex enn økonomi

Saken fortsetter under bildet

– Tidligere kunne vi oppleve at nordmenn ble overstadig beruset. Det skjer ikke lenger. Vi har fått et sunnere forhold til alkohol, hevder Stig Egard. Foto: Ivan Kverme / Finansavisen
– Tidligere kunne vi oppleve at nordmenn ble overstadig beruset. Det skjer ikke lenger. Vi har fått et sunnere forhold til alkohol, hevder Stig Egard. Foto: Ivan Kverme / Finansavisen

Dårlig tider for smøreturer

Under høstens store boksekamp i Las Vegas, mellom Macgregor og Mayweather, skaffet Egard billetter til 5.000 dollar pr. stk. Altså en inngangspris for to på nesten 100.000 kroner.

For noen år tilbake ville et ektepar gjerne inn på et Vanity Fair-party, etter den store Oscar-utdelingen i Hollywood. Prisen ble på rundt 250.000 kroner pr. hode, altså til sammen rundt en halv million kroner.

Det er ellers dårlige tider for smøreturer. Det blir færre golfturer og alpeturer med forretningsforbindelser. Det som blir vanligere er bedriftsturer med et privat element. Det kan for eksempel være at en liten bedrift reiser av gårde til en fransk by for å holde en todagers ledersamling og at familiemedlemmene kommer etter for å gjøre jobb til ferie. Egard har alltid holdt på med mindre arrangementer.

– Å sende 500 personer til Las Vegas, det driver vi ikke med.

Men han ville bli større. I 2012 signerte han en eksklusiv avtale med spanske

Går overalt

Viajes El Corte Inglés, som omsetter reiselivstjenester flere milliarder kroner. A2D skulle levere VIP-tjenester og et concierge-tilbud. Men det ble for stort. I fjor trakk nordmannen seg fra samarbeidet.

– Jeg har bygget opp et bra team i Madrid, som utelukkende snakker engelsk. Det er flinke folk. Og de koster en brøkdel av hva et slikt team ville kostet i Norge. Det ville ikke vært mulig å sette opp noe slikt i Norge.

Selv om han reiser mye, flyr han aldri høyt. Det er aldri sorte limousiner som står og venter når Egard besøker et nytt sted.

– Vet du hva, jeg går. Alltid. Overalt. Jeg bruker bena. Da blir du kjent og får med deg mye mer. Inntrykk og steder. På de mest ekstreme dagene har jeg gått 3,5 mil. Det holder meg i form.

For conciergen er ikke den som kan sveve høyest.

– Jeg har reist mye og opplevd mye. I dag må jeg innrømme at jeg som regel går og legger meg etter en drink i baren. Jeg setter søvn høyt, og står opp tidlig.

Saken er først publisert i Finansavisen lørdag 30. september

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
23:04 Newsweek: Amerikanske styrker hjelper russere med å etablere seg i Manbij22:52 Carlsen tok sin andre seier på Isle of Man22:42 Rasismekaos overskygget Englands målfest21:45 Ansatte ved Brønnøysundregistrene snudde ryggen til næringsministeren21:01 Pelosi vil stanse amerikansk tilbaketog20:55 Syriske regjeringsstyrker rykker inn i Manbij20:24 Nordmann omkom i Tyrkia20:22 Politiet til aksjon mot demonstranter på flyplassen i Barcelona19:56 Politiet har målsetting om å løse Lørenskog-saken før årsskiftet19:17 Mann i Arendal fyllekjørte med gressklipper17:33 Kvinne siktet for drapsforsøk etter å ha stukket lege med kniv17:30 Dronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone17:04 Kilde: USA trekker 1.000 soldater ut av Syria16:32 Tyrkiske og syriske styrker nærmer seg hverandre16:27 17-åring tiltalt for overfallsvoldtekt mot kvinne i 40-årene16:00 Halvert antall anker behandles av Høyesterett15:28 Hun forelsket seg i en narr, men fortjener hun å få sexlivet sitt brettet ut?14:45 Norwegian kutter ut alle flyginger fra Torp14:44 Lagerbäck om 30.000 rumenske tilskuere: – Vet ikke hva vi gjør om det kommer rasistiske rop14:38 Spania med ny arrestordre for Catalonias ekspresident14:36 Turist knivdrept i Tunisia14:26 Ryggpasient tvunget til å forlate sykehus – ble fraktet i jekketralle på ferje14:16 Enken: – Han beskyttet oss mot nordmannen14:07 Trump: Kurderne forsøker å trekke USA med i krigen13:56 Brexitbekreftelse var første punkt i trontalen i London13:44 Politikere i krisemøte om Østfoldbanen13:34 Sykkellegende ute av intensiven etter ulykke13:15 Selskap forsøkte å smugle skip ut av Norge – fikk 7 millioner kroner i bot13:04 Tyrkia-ekspert: Russland har nøkkelen12:51 Rettssak for Gazza, togkyss kan ende med straff12:43 Norge er EUs tredje største handelsavtalepartner12:28 Zlatan-statue full av skrivefeil12:20 PFU-sekretariatet vil avvise klagen på Lindmo-intervjuet med Haddy Njie12:00 Espresso House: – Vi ber om unnskyldning for de feil vi har gjort12:00 Fortsatt uavklart tilstand for 15-åring etter voldshendelse på Toten11:55 Narkoaksjon blant tenåringer på Haugalandet11:50 Erdogan berømmer USA for tilbaketrekking i Syria11:39 Mette-Marits drøm oppfylt: Nå tar hun boktog i Tyskland11:22 Vy øker togkapasiteten på Østlandet11:12 Giggs forsvarer avgjørelsen om å la James spille videre11:05 Terrorsiktet tobarnsmor vil til Norge – tar utleveringskrav til lagmannsretten11:05 Fem pågrepet etter Paris-angrep10:23 Pizza med plast tilbakekalles09:59 Byggenæringen advarer mot høy risiko i Sotrasambandet09:53 Norge stadig mer populært blant utlendinger09:50 Katalanske politikere dømt til lange fengselsstraffer09:35 Syrias regjeringshær skal ha inntatt by nær Tyrkias grense09:35 29 dyreholdere anmeldt til politiet hittil i år09:34 Svennis fikk smake «Fergie-hårføner» etter VM-prat09:29 P4 går til rettssak mot lokalradio i Bergen09:26 Nå skal Slottsparken sikres mot biler08:54 2.500 barn rammet av utvisningssaker mot omsorgspersoner de siste fem årene08:38 – Norge kan ta ledelsen i globalt anti-korrupsjonsarbeid08:26 Ap fortsetter å lede Longyearbyen08:10 Foreldrepar i USA krever at Norge dekker 60 millioner kroner i pleieutgifter til datteren07:39 Kallmyr vil at fotballvold anmeldes07:31 Halve Kirkemøtet vil ikke stille krav om ansattes samlivsform07:30 Polens regjeringsparti mot brakseier06:43 Rumensk stopperkrise før kampen mot Norge06:25 Ecuador gjeninnfører drivstoffstøtte etter demonstrasjoner06:20 Sprukket damprør utløste brannalarm ved sagbruk i Hedmark06:09 Skotsk dommer for Norge i Romania06:06 Søk etter savnede i Japan fortsetter06:00 Storrøykere får hjelp til å stumpe røyken05:50 Dette skjer i dag05:40 Bilfører siktet for ruskjøring etter kollisjon med trailer05:30 Dette skjedde i natt05:17 Boligkjøper fikk erstatning for trang parkeringsplass05:00 Færre ansatte i departementer og direktorater04:11 Antall representanter med minoritetsbakgrunn i Oslo Ap over halvert på åtte år03:53 Politiet i København etterforsker mulig eksplosjon03:32 Økning i kjønnssykdommer knyttes til nettdating02:58 California hever aldersgrensen for overgrepsanmeldelser02:53 Verft varsler om forsinkelser for nye kystruteskip02:00 Avis: Russiske fly bombet fire sykehus i Syria01:59 Tyv stjal kunstinstallasjon fra rundkjøring01:03 Hunter Biden trekker seg fra styrejobb i selskap23:46 Undersøkelse: Én av fire ga samtykke til å gi fra seg alle personlige data på Facebook23:00 Liverpool-stjerne senket Hviterussland med lekkert langskudd, mens Tyskland vant med 10 mann22:54 Norsk utvekslingsstudent siktet for terrortrusler i USA22:54 Gareth Bale utlignet og holdt liv i Wales' EM-håp22:52 Smell for Orbans parti i lokalvalg22:47 Norsk utvekslingsstudent siktet for terrortrusler i USA22:29 Trudeau trosser trusler – fortsetter valgkamp22:16 Rotte snek seg inn på Peppes-restaurant i Tromsø22:09 Kaczynski erklærer valgseier i Polen21:37 Ap: Staten bør si et kraftig «nei» til Jehovas vitner20:36 Passord til journalister i de største mediehusene i Norge er blottstilt på nettet20:32 Syria varsler offensiv mot kurdiskkontrollerte byer20:08 Belgisk prinsesse arrestert i London19:48 Erdogan avviser at IS-tilhengere har rømt19:42 Helaften med Mette-Marit på tysk radio: – Jeg føler meg utrolig norsk18:42 Kjendislege ut mot «sjaman» Durek: – Et middelaldersk kvinnesyn17:54 Død mann funnet i sjøen i Stavanger16:24 Trump vurderer sanksjoner mot Tyrkia15:53 David Toska sier han har rotet bort sin del av utbyttet fra Nokas-ranet15:22 Demonstranter i Hongkong pågrepet i nye protester15:21 Esper: Trump trekker amerikanske soldater ut av Nord-Syria15:18 Kurdiske myndigheter: – Personer fra Norge rømte fra leir med IS-fanger i Syria15:18 Dødstallet stiger etter tyfonen i Japan
Siste nytt
23:04VerdenNewsweek: Amerikanske styrker hjelper russere med å etablere seg i Manbij22:52SportCarlsen tok sin andre seier på Isle of Man22:42SportRasismekaos overskygget Englands målfest21:45PengerAnsatte ved Brønnøysundregistrene snudde ryggen til næringsministeren21:01PolitikkPelosi vil stanse amerikansk tilbaketog20:55VerdenSyriske regjeringsstyrker rykker inn i Manbij20:24NorgeNordmann omkom i Tyrkia20:22VerdenPolitiet til aksjon mot demonstranter på flyplassen i Barcelona19:56NorgePolitiet har målsetting om å løse Lørenskog-saken før årsskiftet19:17NorgeMann i Arendal fyllekjørte med gressklipper17:33NorgeKvinne siktet for drapsforsøk etter å ha stukket lege med kniv17:30VerdenDronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone17:04VerdenKilde: USA trekker 1.000 soldater ut av Syria16:32VerdenTyrkiske og syriske styrker nærmer seg hverandre16:27Norge17-åring tiltalt for overfallsvoldtekt mot kvinne i 40-årene16:00NorgeHalvert antall anker behandles av Høyesterett15:28StemmerHun forelsket seg i en narr, men fortjener hun å få sexlivet sitt brettet ut?14:45ReiseNorwegian kutter ut alle flyginger fra Torp14:44SportLagerbäck om 30.000 rumenske tilskuere: – Vet ikke hva vi gjør om det kommer rasistiske rop14:38VerdenSpania med ny arrestordre for Catalonias ekspresident14:36VerdenTurist knivdrept i Tunisia14:26NorgeRyggpasient tvunget til å forlate sykehus – ble fraktet i jekketralle på ferje14:16VerdenEnken: – Han beskyttet oss mot nordmannen14:07PolitikkTrump: Kurderne forsøker å trekke USA med i krigen13:56PolitikkBrexitbekreftelse var første punkt i trontalen i London13:44PolitikkPolitikere i krisemøte om Østfoldbanen13:34SportSykkellegende ute av intensiven etter ulykke13:15NorgeSelskap forsøkte å smugle skip ut av Norge – fikk 7 millioner kroner i bot13:04NorgeTyrkia-ekspert: Russland har nøkkelen12:51SportRettssak for Gazza, togkyss kan ende med straff12:43NorgeNorge er EUs tredje største handelsavtalepartner12:28SportZlatan-statue full av skrivefeil12:20NorgePFU-sekretariatet vil avvise klagen på Lindmo-intervjuet med Haddy Njie12:00PengerEspresso House: – Vi ber om unnskyldning for de feil vi har gjort12:00NorgeFortsatt uavklart tilstand for 15-åring etter voldshendelse på Toten11:55NyheterNarkoaksjon blant tenåringer på Haugalandet11:50VerdenErdogan berømmer USA for tilbaketrekking i Syria11:39VerdenMette-Marits drøm oppfylt: Nå tar hun boktog i Tyskland11:22NorgeVy øker togkapasiteten på Østlandet11:12NorgeGiggs forsvarer avgjørelsen om å la James spille videre11:05NorgeTerrorsiktet tobarnsmor vil til Norge – tar utleveringskrav til lagmannsretten11:05NorgeFem pågrepet etter Paris-angrep10:23Helse og livsstilPizza med plast tilbakekalles09:59PengerByggenæringen advarer mot høy risiko i Sotrasambandet09:53ReiseNorge stadig mer populært blant utlendinger09:50VerdenKatalanske politikere dømt til lange fengselsstraffer09:35VerdenSyrias regjeringshær skal ha inntatt by nær Tyrkias grense09:35Norge29 dyreholdere anmeldt til politiet hittil i år09:34SportSvennis fikk smake «Fergie-hårføner» etter VM-prat09:29PengerP4 går til rettssak mot lokalradio i Bergen09:26NorgeNå skal Slottsparken sikres mot biler08:54Norge2.500 barn rammet av utvisningssaker mot omsorgspersoner de siste fem årene08:38Verden– Norge kan ta ledelsen i globalt anti-korrupsjonsarbeid08:26PolitikkAp fortsetter å lede Longyearbyen08:10PengerForeldrepar i USA krever at Norge dekker 60 millioner kroner i pleieutgifter til datteren07:39SportKallmyr vil at fotballvold anmeldes07:31NorgeHalve Kirkemøtet vil ikke stille krav om ansattes samlivsform07:30NorgePolens regjeringsparti mot brakseier06:43SportRumensk stopperkrise før kampen mot Norge06:25VerdenEcuador gjeninnfører drivstoffstøtte etter demonstrasjoner06:20NorgeSprukket damprør utløste brannalarm ved sagbruk i Hedmark06:09SportSkotsk dommer for Norge i Romania06:06VerdenSøk etter savnede i Japan fortsetter06:00NorgeStorrøykere får hjelp til å stumpe røyken05:50NorgeDette skjer i dag05:40NorgeBilfører siktet for ruskjøring etter kollisjon med trailer05:30NorgeDette skjedde i natt05:17NorgeBoligkjøper fikk erstatning for trang parkeringsplass05:00NorgeFærre ansatte i departementer og direktorater04:11NorgeAntall representanter med minoritetsbakgrunn i Oslo Ap over halvert på åtte år03:53VerdenPolitiet i København etterforsker mulig eksplosjon03:32VerdenØkning i kjønnssykdommer knyttes til nettdating02:58VerdenCalifornia hever aldersgrensen for overgrepsanmeldelser02:53NorgeVerft varsler om forsinkelser for nye kystruteskip02:00VerdenAvis: Russiske fly bombet fire sykehus i Syria01:59NorgeTyv stjal kunstinstallasjon fra rundkjøring01:03VerdenHunter Biden trekker seg fra styrejobb i selskap23:46NorgeUndersøkelse: Én av fire ga samtykke til å gi fra seg alle personlige data på Facebook23:00SportLiverpool-stjerne senket Hviterussland med lekkert langskudd, mens Tyskland vant med 10 mann22:54VerdenNorsk utvekslingsstudent siktet for terrortrusler i USA22:54SportGareth Bale utlignet og holdt liv i Wales' EM-håp22:52VerdenSmell for Orbans parti i lokalvalg22:47VerdenNorsk utvekslingsstudent siktet for terrortrusler i USA22:29VerdenTrudeau trosser trusler – fortsetter valgkamp22:16NorgeRotte snek seg inn på Peppes-restaurant i Tromsø22:09VerdenKaczynski erklærer valgseier i Polen21:37NorgeAp: Staten bør si et kraftig «nei» til Jehovas vitner20:36NorgePassord til journalister i de største mediehusene i Norge er blottstilt på nettet20:32VerdenSyria varsler offensiv mot kurdiskkontrollerte byer20:08VerdenBelgisk prinsesse arrestert i London19:48VerdenErdogan avviser at IS-tilhengere har rømt19:42KulturHelaften med Mette-Marit på tysk radio: – Jeg føler meg utrolig norsk18:42NorgeKjendislege ut mot «sjaman» Durek: – Et middelaldersk kvinnesyn17:54NorgeDød mann funnet i sjøen i Stavanger16:24VerdenTrump vurderer sanksjoner mot Tyrkia15:53NorgeDavid Toska sier han har rotet bort sin del av utbyttet fra Nokas-ranet15:22VerdenDemonstranter i Hongkong pågrepet i nye protester15:21VerdenEsper: Trump trekker amerikanske soldater ut av Nord-Syria15:18VerdenKurdiske myndigheter: – Personer fra Norge rømte fra leir med IS-fanger i Syria15:18VerdenDødstallet stiger etter tyfonen i Japan
Populært