1.100 flere helt ledige hos Nav

– Etter flere måneder med nedgang i ledigheten har vi sett en økning de siste to månedene. Mye av dette skyldes at færre arbeidssøkere deltar i tiltak og at flere dermed er helt ledige, sier Nav-direktør Sigrun Vågeng.
– Etter flere måneder med nedgang i ledigheten har vi sett en økning de siste to månedene. Mye av dette skyldes at færre arbeidssøkere deltar i tiltak og at flere dermed er helt ledige, sier Nav-direktør Sigrun Vågeng. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

I løpet av november ble det 1.100 flere helt arbeidsledige her i landet, ifølge sesongjusterte tall fra Nav.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved utgangen av november var det registrert 78.200 helt arbeidsledige hos Nav. Dette er en nedgang på 1.000 sammenlignet med november i fjor. Arbeidsledigheten er på 2,8 prosent, ned fra 2,9 prosent i november i fjor.

Til sammen var 98.500 personer registrert som enten helt arbeidsledige eller arbeidssøkere som deltar på tiltak Det er 2.700 flere enn for ett år siden og tilsvarer 3,6 prosent av arbeidsstyrken, mot 3,5 prosent i fjor.

Les også: Andersen: – 45 personer mister jobben hver eneste dag

– Etter flere måneder med nedgang i ledigheten har vi sett en økning de siste to månedene. Mye av dette skyldes at færre arbeidssøkere deltar i tiltak og at flere dermed er helt ledige, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng.

Justert for normale sesongvariasjoner hadde Troms og Hordaland den største økningen i arbeidsledigheten i november, men Finnmark og Akershus hadde den største nedgangen.

Statistisk sentralbyrås ledighetstall er basert på AKU – Arbeidskraftundersøkelsen – og gjenspeiler hvor mange som anser seg som arbeidsledige. SSB-tallene ligger på 4,8 prosent, er også høyere enn Nav-ledigheten fordi mange som er reelt arbeidsledige, ikke registrerer seg hos Nav. Dette gjelder særlig personer som er nye på arbeidsmarkedet og som ikke har rett til arbeidsledighetstrygd.

Les også:

30 millioner budsjettkroner til unge ledige

Økonomer spår utfordrende 2017

Solberg mener Ap tar feil om ledighetstall

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden