Stemmer/Penger:

Delingsøkonomi i skyggen av Uber

<p>Delingsøkonomi handler om så mye mer enn Uber. Vi skal leie i stedet for å eie og mye mer.</p>
Delingsøkonomi handler om så mye mer enn Uber. Vi skal leie i stedet for å eie og mye mer. Foto: Toby Melville / Reuters

Delingsøkonomien har kommet i skyggen på grunn av all debatten og fokuset rundt Uber, noe som er synd. Du kan tjene gode penger skattefritt på delingsøkonomi, skriver Kent Rammen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stemmer: Kent Rammen
Redaktør for Finanssans.no

Delta i debatten

Send oss gjerne forslag til kronikker vi kan publisere.
Formen bør være kronikk/kommentar/blogginnlegg med maks 1000 ord.

E-post: stemmer@abcnyheter.no

Delingsøkonomien handler om så mye mer enn hvorvidt Uber opererer innenfor lovverket eller ikke. Uber er strengt talt ikke en del av delingsøkonomien - uten at det av den grunn påvirker Uber som tjeneste i negativ retning. Uber-appen kunne ha blitt brukt til å koble personer med hverandre som skulle samme vei. Det ville i såfall vært en samkjøringstjeneste og vært et godt eksempel på en tjeneste som ville falt inn under konseptet delingsøkonomi. Delingsøkonomien har kommet i skyggen på grunn av all debatten og fokuset rundt Uber, noe som er synd. Det har også ført til at folk har blitt mer skeptiske til tjenester innenfor dette «nye fenomenet».

For delingsøkonomi handler egentlig om å få større tilgang på varer og tjenester, leie fremfor å eie, og utnytte eiendeler mer effektivt.

Faktorer som må oppfylles

For at en tjeneste innenfor delingsøkonomien skal bli velykket, må den være enkel, tidsbesparende, rimelig og trygt. Men kanskje viktigst av alt: folk må ha tillit til tjenesten. Svært få er villig til å leie ut bilen sin dersom forsikringen ikke er god nok. Vi vil heller ikke leie en boremaskin, til tross for at det er penger å spare, dersom prosessen er vanskelig og tidkrevende. For ikke å snakke om det å skulle leie ut et rom til vilt fremmede, hvis det oppleves som utrygt.

Det er derfor vanlig å se at slike tjenester fokuserer på nettopp slike faktorer. Noen med mer hell enn andre. Hos Airbnb kan du for eksempel se anmeldelser av både verten og brukeren. Trygghetsfølelsen må være på tilstrekkelig både for verten og for den besøkende. Jo flere positive tilbakemeldinger vedkommende har fått, desto mer tillit får vi naturligvis til denne personen.

Les også: Uber skal ha tapt over 1 milliard dollar i år

Hva er delingsøkonomi?

Delingsøkonomi kan defineres som «en økonomisk modell hvor konsumenter har muligheten til låne eller leie eiendeler av andre, også mot betaling». Det finnes andre definisjoner av delingsøkonomi, men alle beskriver omtrent det samme. Hvis du deler en eiendel med andre, uten betaling, er det et eksempel på delingsøkonomi. Hvis du tar betalt for at andre skal kunne benytte eiendelen, kalles det for leie. Delingsøkonomi kan derfor ikke tas bokstavelig talt, siden begrepet blir brukt til å dekker begge tilfeller.

Eksempler på delingsøkonomi:

 • Byttelåne eiender
 • Felleskjøp
 • Leie av hverandre som privatpersoner

Leie fremfor å eie

«People don’t want to buy a quarter-inch drill. They want a quarter-inch hole», sa Harvard professoren Theodore Levitt. Med det mente han at du måtte selge resultater, ikke produkter eller tjenester. Samme utsagn passer også godt til idéen bak delingsøkonomien. Du behøver ikke å eie en dyr boremaskin, som gjennomsnittlig blir brukt 12 minutter i sin livslengde, når du heller kan leie den til en billig penge.

Ifølge en undersøkelse gjennomført av PWC, viste det seg 43 prosent av amerikanske forbrukere så på det å eie som en byrde. Ved å leie slipper man å tenke på kostnader knyttet til blant annet vedlikehold, reparasjon og verdifall. Det kom også frem at 1 av 2 mener at det å eie gjenstander ikke fører til økt status. Nå handler status mer om hva du gjør og opplever.

Privatpersoner kan lære av bedrifter

Om en bedrift en sjelden gang har behov for et spesialverktøy for å gjennomføre jobben, så går ikke bedriften til innkjøp av verktøyet dersom det er mulig til å leie verktøyet. Ved å eie må også bedriften ta høyde for verdifall, vedlikeholdskostnader, og selvfølgelig kostprisen. Dersom ikke utnyttelsegraden på verktøyet er høy nok, vil det i de fleste tilfeller være økonomisk lønnsomt å leie fremfor å eie.

På samme måte velger flesteparten nå å leie musikk gjennom Spotify eller andre streamingstjenester, fremfor å kjøpe musikken. Det samme gjelder for filmer og TV-serier. Vi foretrekker å betale en fast sum i måneden for å få tilgang på et enormt utvalg. Du skal ikke høre så mange timer på musikk eller se et visst antall filmer, før regnestykket går i favør av å leie.

Les også: Uber henter 30 milliarder fra saudiarabisk fond

Fordeler med delingsøkonomi:

 • Sosiale og miljømessige gevinster
 • Bærekraftig
 • Større utnyttelsesgrad
 • Billigere for forbrukeren
 • Effektivisering
 • Åpner opp for nye tjenester som kommer forbrukeren til gode
 • Fleksible arbeidstider
 • Passive inntekter

Ikke et nytt fenomen

Delingsøkonomi er som nevnt innledningsvis ikke et nytt fenomen. Det er først nå så man kan tjene penger på å dele at interessen virkelig tar av. For moderne markeder som lar folk dele med hverandre har eksistert i over 20 år. Ta for eksempel på Couchsurfing, som har eksistert siden 2004. Dette er et nettsamfunn som gir deg muligheten til overnatte på sofaer (og senger) verden rundt - helt gratis.

Siden delingsøkonomien er i en raskt voksende trend, er det flere nye selskaper som ønsker å markedsføre seg som en slik aktør. Det har ført til at selskaper har utnyttet seg av å fremstå som en aktør i delingsøkonomien, til tross for at de egentlig havner langt utenfor konseptet. Her må også media ta en del av skylden, som har strukket strikken litt for langt for hva som kan kalles en tjeneste under delingsøkonomien.

Aktører innen delingsøkonomien

Det finnes tusenvis av selskaper som hører hjemme under delingsøkonomien, men kun et fåtall av disse har så langt funnet veien til Norge. De siste årene har det også blomstret opp nye norske bedrifter som vil ta sin del av kaken.

Vil unngå et «Kodak-moment»

Store og godt etablerte selskaper sitter ikke passivt og ser på utviklingen uten å sørge for å være en del av den. Allerede i 2011 lanserte BMW «DriveNow». Med et DriveNow-medlemskap kan du benytte deg av en BMW når du måtte trenge det. Du betaler kun etter antall minutter du bruker bilen. Kostnader som forsikring og drivstoff er allerede bakt inn i prisen. Tjenesten er i skrivende stund ikke tilgjengelig i Norge, men kun i våre naboland Sverige og Danmark. Det er uvisst når DriveNow blir tilgjengelig i Norge.

Kjente internasjonale aktører

Turo, tidligere kjent som RelayRides, er en markedsplass for leie og utleie av bil. Her du du leid alt fra en Honda Fit til 160 kroner per døgn, eller en Audi R8 til 3000 kroner døgnet. Her er det med andre et stort utvalg av biler som du kan leie. Mange av utleierne tilbyr gratis levering innenfor en gitt rekkevidde, f.eks til hotellet eller flyplassen. Tjenesten er i skrivende stund kun tilgjengelig i USA.

Et knippe utvalg av andre aktører i utlandet:

 • TaskRabbit
 • Zaarly
 • GetAround
 • Lyft
 • Simplist
 • DogVacay
 • Parking Panda
 • Liquid
 • Skillshare
 • Kitchensurfing
 • Zipcar
 • Sunrun
 • Poshmark
 • Sidecar
 • LendingClub
 • Fon
 • Rent a friend

Norske aktører

Nabobil.no er en tjeneste som ligner mye på Turo. Her får du blant annet leid en Renault Twizy til kr. 139 per døgn. Vi kunne ikke finne en Audi R8 som hos Turo, men vi fant en Porsche 911 Carrera til 8000 kroner per døgn. Som utleier er tjenesten en fin mulighet til å utnytte perioder du selv ikke benytter bilen, for å redusere bilkostnadene.

Avamera.com er en ny bildelingsplattform. Her kan du enkelt og sømløst leie ut bilen når du ikke selv har behov for den. Hos Avamera sitter bileiere igjen med 82 prosent av inntektene, som i skrivende stund er 2 prosent mer enn hos konkurrenten Nabobil.no. Leietakere får raskt oversikt over tilgjengelig biler i nærområdet. Prisene strekker seg fra et par hundrelapper til litt over tusenlappen per døgn.

Vpark.no er en tjeneste som gjør parkering veldig mye enklere. Har du planlagt en tur ned til Oslo sentrum, kan du reservere en parkeringsplass i et ønsket område. Du slipper dermed bryet med å lete etter ledige parkeringsplasser. Det er også en fin mulighet til å tjene litt ekstra penger på om du har en parkeringsplass som står mye ubrukt. Tjenesten gjelder også for båtplasser.

Hva med et Canon EOS 400D speilreflekskamera til 400 kroner uken? Eller en Stiga Snowracer for hundrelappen dagen? På Leieting.no kan du leie ut gjenstander du benytter sjeldent. Det er også en fin mulighet å se om noe lønner seg å leie fremfor å kjøpe.

Dette kan du tjene skattefritt:

Inntil kr. 10.000 årlig på utleie av fritidseiendom, jf. Skatteloven §7-2 (2).

Inntil kr. 20.000 årlig på utleie av bolig som du selv ikke benytter, jf. Skatteloven §7-2 (1) b.

Inntekter fra utleie er skattefrie dersom du benytter minst halvparten av boligen til egen bruk (etter utleieverdien, ikke arealet), jf. Skatteloven §7-2 (1) a.

Inntil kr. 10.000 på utleie av løsøre (bil, motorsykkel, båt, osv.) så lenge eieren også bruker den i privat sammenheng, jf. Lignings-ABC 2.2.3.

Inntekter fra småjobber kan være skattefrie dersom aktiviteten er å regne som hobby (Basert på skjønn. Ved tvil bør du kontakte Skatteetaten.)

Utfordringer med delingsøkonomi

Når utviklingen går raskt er det forståelig at lover og regler henger etter. Mye av utfordringene vi idag ser med delingsøkonomi-tjenester, vil med tiden løse seg uten å by på så alt for mange problemer. Aktører innen delingsøkonomien ønsker å operere i henhold til lover og regler. Det forventes at 50 prosent av arbeidsstyrken i USA vil være frilansere innen 2020. Alt tyder på at vi også i Norge vil få stadig flere frilansere.

Det er ingen tvil om at det er behov for tilpasninger og endringer i lovverket. Det er viktig å stille kritiske spørsmål og ta opp diskusjoner knyttet til skatt, arbeidsforhold og annet hvor delingsøkonomien byr på utfordringer. Lover og regler må tilpasses, eventuelt lage nye, slik at aktører innenfor delingsøknomien kan operere innenfor lovverket. Hverken leverandører eller kunder skal måtte være i tvil om de gjør noe ulovlig ved å ta i bruk nettverket.

Vi ser blant annet at Skatteetaten ønsker innspill fra brukerne av delingsøkonomi-tjenestene, slik at de kan gi enklere og bedre informasjon om skattereglene på å benytte slike tjenester.

Av utfordringer kan vi liste opp følgende:

 • Arbeidsforhold
 • Fødselspermisjon
 • Redusering av faste jobber
 • Skattemyndighetene får mindre kontroll på personers inntekter gjennom tjenestene
 • Reduserte skatteinntekter for staten som følge av at flere holder seg innenfor fritaksgrensene

Til tross for at det er utfordringer med delingsøkonomi-tjenester, tror vi likevel at slike tjenester kan operere side om side med tradisjonelle bedrifter. Vi må bare ikke bruke tiden på å stikke kjepper i hulene, men heller fokusere på å skape en fornuftig regulering av dette «nye fenomenet». For delingsøkonomien har kommet for å bli.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
18:34 Soldater er sinte og frustrerte etter Trump-avgjørelse: – Jeg skammer meg18:33 Flere i Venstre vil ha Sveinung Rotevatn som ny partileder18:14 Henrik Ingebrigtsen opererte sin trøblete tå18:03 Gutt (2) sendt til sykehus etter alvorlig trafikkulykke17:47 Aftenposten trekker journalister ut av Syria17:06 Follo-spiller utestenges i sju kamper etter å ha skallet motstander17:04 Mann forstyrret isbjørn – fikk 15.000 kroner i bot15:35 IMF venter laveste vekst siden finanskrisen15:35 Lekkasje ved Tine Meierier15:28 Kvinnelig imam tildeles menneskerettighetspris i Oslo15:27 Bulgarias fotballpresident går av etter «rasismekampen»15:07 XXL vil hente 500 millioner kroner i emisjoner15:05 Spania venter flere rasende protester i Barcelona15:04 76-åring dømt seksuelt overgrep ett år etter forrige dom14:22 Hvis Trump og Pence blir dømt, blir hun president14:13 Mer motgang for sykkel-VM i Bergen14:06 FN: 85 sivile drept i forbindelse med valget i Afghanistan13:38 Ras av sykmeldinger i Morgenbladet13:14 Merkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven12:49 Pastor tiltalt for voldtekt av barn – aktor vil ha fire og et halvt års fengsel12:47 Krever merking av raske elsparkesykler12:36 Målløst i historisk VM-oppgjør i Nord-Korea12:36 Tour-feltet får en tøff start neste år12:13 Elbilforeningen mener nye avgifter er lite klimavennlige12:06 Strengere krav til vinterdekk for tunge kjøretøy12:05 Mulig regelendring i Norge: Fotballspillerne kan eie seg selv12:05 Russland med klar advarsel til Tyrkia12:03 Merkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven11:54 Skiskyting: Russland fortsatt ute i dopingkulden11:53 Nye toppsjefer til Rema 100011:31 Mette-Marit-feber i Tyskland11:23 To menn dømt for gruppevoldtekt av 15-åring11:19 Disse fuglene vet veien hjem, men husker ikke hindringene før de ser dem11:17 Isbreene i Sveits har tapt 10 prosent av sitt volum10:58 Nilsson blir hjemme og trener med gutta på snø10:57 Lesertallene synker på papir – øker digitalt09:53 Frelimo favoritt ved valget i Mosambik09:53 Russer nektet straffskyld for knivstikking på Kiwi09:49 Russland avholder militærøvelse09:31 Hellas: Flere knivstukket på overfylt asylmottak09:30 Uniteds lønnsbudsjett runder trolig 3 milliarder09:14 Tidligere Trump-rådgiver vitner om kaos i Det hvite hus09:14 230 ansatte i Årdal kan bli permittert08:54 Barnier: – Brexitavtale fortsatt mulig denne uken08:37 Sju pågrepet i grov voldtektssak08:20 Skryt til Norge i rumensk avis08:19 Sky News: Oppkjøpsfond med nytt forsøk på å kjøpe Ving08:12 Russere tiltalt for å forsøke å lure 27 ukrainske bygningsarbeidere inn i Norge07:54 Forsvarets nye jagerfly vil øke utslippene med 207 prosent07:48 Staten lokker marokkanere med penger for å reise hjem07:33 Flere metoo-saker i Forsvaret07:13 – Tyrkia burde vært hardere straffet enn Russland07:10 Carlsen nær 100-barrieren: – Bare flaks og stayerevne reddet meg06:58 Eks-homofil skal «hjelpe» folk vekk fra homofil praksis i Bergen06:43 Mings møtt med apelyder, Bulgarias trener «hørte ingenting»06:42 13 politifolk drept i bakholdsangrep i Mexico06:30 Salget av middagsmat på boks ned 30 prosent på ti år06:26 Norge kan møte Romania igjen i finale om EM-plass06:00 Dette skjer i dag05:55 Jostein Gaarder: – Hent barnet i Syria og moren hjem05:34 Dette skjedde i natt05:31 Oslo og 14 andre byer kutter kjøtt for ansatte05:30 Frode Berg-saken kaster skygge over 75-årsmarkering05:15 Influensa-påminnelse til gravide og unge i risikogrupper05:11 Dødstallet stiger i Japan etter tyfon05:07 Drapstrusseldømt far dømt for å kontakte barna05:04 BBC: EU vurderer å holde nytt krisemøte for å lande en brexitavtale05:00 Bankene frykter nytt EU-forslag vil gi dyrere boliglån04:18 Datatilsynet vil ikke gi tilgang til meldinger om nyfødte03:48 UNICEF-rapport: Feilernæring også et problem i Norge03:24 Mange skadd i uro i Barcelona etter dommer mot katalanske politikere03:12 Fiskekvotene redusert i Østersjøen03:05 Mann tok seg inn i leilighet i 4. etasje via stillas02:45 Ett av tre barn i verden under fem år er feilernært02:12 Macron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå01:43 Skatteklager: 2.500 saker i kø01:42 Hellas evakuerer overfylt migrantleir01:19 USA har innført sanksjoner mot Tyrkia01:11 Tenåring tiltalt for å tvinge jevnaldrende til å kysse skoene hans01:03 Kriminalomsorgen mener ostehøvelkutt kan få alvorlige konsekvenser00:52 Fellesforbundet vil kjempe mest for buss, hotell og restaurant og tekstil00:16 Dagbladet: Elden ville fjerne aktor i Jensen-saken00:12 Macron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå00:11 Pentagon: Tyrkias offensiv i Syria undergraver bekjempelsen av IS00:10 Trump vil «snart» innføre sanksjoner mot Tyrkia23:50 Dronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone23:40 13 syklister fikk påpakning for manglende lys23:22 Støre åpner for EØS-utredning23:04 Newsweek: Amerikanske styrker hjelper russere med å etablere seg i Manbij22:52 Carlsen tok sin andre seier på Isle of Man22:42 Rasismekaos overskygget Englands målfest21:45 Ansatte ved Brønnøysundregistrene snudde ryggen til næringsministeren21:01 Pelosi vil stanse amerikansk tilbaketog20:55 Syriske regjeringsstyrker rykker inn i Manbij20:24 Nordmann omkom i Tyrkia20:22 Politiet til aksjon mot demonstranter på flyplassen i Barcelona19:56 Politiet har målsetting om å løse Lørenskog-saken før årsskiftet19:17 Mann i Arendal fyllekjørte med gressklipper17:33 Kvinne siktet for drapsforsøk etter å ha stukket lege med kniv17:30 Dronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone
Siste nytt
18:34VerdenSoldater er sinte og frustrerte etter Trump-avgjørelse: – Jeg skammer meg18:33PolitikkFlere i Venstre vil ha Sveinung Rotevatn som ny partileder18:14SportHenrik Ingebrigtsen opererte sin trøblete tå18:03NorgeGutt (2) sendt til sykehus etter alvorlig trafikkulykke17:47NorgeAftenposten trekker journalister ut av Syria17:06SportFollo-spiller utestenges i sju kamper etter å ha skallet motstander17:04NorgeMann forstyrret isbjørn – fikk 15.000 kroner i bot15:35PengerIMF venter laveste vekst siden finanskrisen15:35NorgeLekkasje ved Tine Meierier15:28KulturKvinnelig imam tildeles menneskerettighetspris i Oslo15:27SportBulgarias fotballpresident går av etter «rasismekampen»15:07PengerXXL vil hente 500 millioner kroner i emisjoner15:05VerdenSpania venter flere rasende protester i Barcelona15:04Norge76-åring dømt seksuelt overgrep ett år etter forrige dom14:22StemmerHvis Trump og Pence blir dømt, blir hun president14:13SportMer motgang for sykkel-VM i Bergen14:06VerdenFN: 85 sivile drept i forbindelse med valget i Afghanistan13:38KulturRas av sykmeldinger i Morgenbladet13:14PolitikkMerkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven12:49NorgePastor tiltalt for voldtekt av barn – aktor vil ha fire og et halvt års fengsel12:47PengerKrever merking av raske elsparkesykler12:36SportMålløst i historisk VM-oppgjør i Nord-Korea12:36SportTour-feltet får en tøff start neste år12:13MotorElbilforeningen mener nye avgifter er lite klimavennlige12:06MotorStrengere krav til vinterdekk for tunge kjøretøy12:05SportMulig regelendring i Norge: Fotballspillerne kan eie seg selv12:05VerdenRussland med klar advarsel til Tyrkia12:03PolitikkMerkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven11:54SportSkiskyting: Russland fortsatt ute i dopingkulden11:53PengerNye toppsjefer til Rema 100011:31KulturMette-Marit-feber i Tyskland11:23NorgeTo menn dømt for gruppevoldtekt av 15-åring11:19VerdenDisse fuglene vet veien hjem, men husker ikke hindringene før de ser dem11:17VerdenIsbreene i Sveits har tapt 10 prosent av sitt volum10:58SportNilsson blir hjemme og trener med gutta på snø10:57KulturLesertallene synker på papir – øker digitalt09:53PolitikkFrelimo favoritt ved valget i Mosambik09:53NorgeRusser nektet straffskyld for knivstikking på Kiwi09:49VerdenRussland avholder militærøvelse09:31VerdenHellas: Flere knivstukket på overfylt asylmottak09:30SportUniteds lønnsbudsjett runder trolig 3 milliarder09:14PolitikkTidligere Trump-rådgiver vitner om kaos i Det hvite hus09:14Norge230 ansatte i Årdal kan bli permittert08:54PolitikkBarnier: – Brexitavtale fortsatt mulig denne uken08:37NorgeSju pågrepet i grov voldtektssak08:20SportSkryt til Norge i rumensk avis08:19PengerSky News: Oppkjøpsfond med nytt forsøk på å kjøpe Ving08:12NorgeRussere tiltalt for å forsøke å lure 27 ukrainske bygningsarbeidere inn i Norge07:54NorgeForsvarets nye jagerfly vil øke utslippene med 207 prosent07:48NorgeStaten lokker marokkanere med penger for å reise hjem07:33NorgeFlere metoo-saker i Forsvaret07:13Politikk– Tyrkia burde vært hardere straffet enn Russland07:10SportCarlsen nær 100-barrieren: – Bare flaks og stayerevne reddet meg06:58NorgeEks-homofil skal «hjelpe» folk vekk fra homofil praksis i Bergen06:43SportMings møtt med apelyder, Bulgarias trener «hørte ingenting»06:42Verden13 politifolk drept i bakholdsangrep i Mexico06:30Helse og livsstilSalget av middagsmat på boks ned 30 prosent på ti år06:26SportNorge kan møte Romania igjen i finale om EM-plass06:00NorgeDette skjer i dag05:55NorgeJostein Gaarder: – Hent barnet i Syria og moren hjem05:34NorgeDette skjedde i natt05:31Helse og livsstilOslo og 14 andre byer kutter kjøtt for ansatte05:30VerdenFrode Berg-saken kaster skygge over 75-årsmarkering05:15Helse og livsstilInfluensa-påminnelse til gravide og unge i risikogrupper05:11VerdenDødstallet stiger i Japan etter tyfon05:07NorgeDrapstrusseldømt far dømt for å kontakte barna05:04VerdenBBC: EU vurderer å holde nytt krisemøte for å lande en brexitavtale05:00PengerBankene frykter nytt EU-forslag vil gi dyrere boliglån04:18NorgeDatatilsynet vil ikke gi tilgang til meldinger om nyfødte03:48Helse og livsstilUNICEF-rapport: Feilernæring også et problem i Norge03:24VerdenMange skadd i uro i Barcelona etter dommer mot katalanske politikere03:12PengerFiskekvotene redusert i Østersjøen03:05NorgeMann tok seg inn i leilighet i 4. etasje via stillas02:45Helse og livsstilEtt av tre barn i verden under fem år er feilernært02:12VerdenMacron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå01:43PengerSkatteklager: 2.500 saker i kø01:42VerdenHellas evakuerer overfylt migrantleir01:19PengerUSA har innført sanksjoner mot Tyrkia01:11NorgeTenåring tiltalt for å tvinge jevnaldrende til å kysse skoene hans01:03NorgeKriminalomsorgen mener ostehøvelkutt kan få alvorlige konsekvenser00:52PengerFellesforbundet vil kjempe mest for buss, hotell og restaurant og tekstil00:16NorgeDagbladet: Elden ville fjerne aktor i Jensen-saken00:12VerdenMacron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå00:11VerdenPentagon: Tyrkias offensiv i Syria undergraver bekjempelsen av IS00:10VerdenTrump vil «snart» innføre sanksjoner mot Tyrkia23:50KulturDronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone23:40Norge13 syklister fikk påpakning for manglende lys23:22PolitikkStøre åpner for EØS-utredning23:04VerdenNewsweek: Amerikanske styrker hjelper russere med å etablere seg i Manbij22:52SportCarlsen tok sin andre seier på Isle of Man22:42SportRasismekaos overskygget Englands målfest21:45PengerAnsatte ved Brønnøysundregistrene snudde ryggen til næringsministeren21:01PolitikkPelosi vil stanse amerikansk tilbaketog20:55VerdenSyriske regjeringsstyrker rykker inn i Manbij20:24NorgeNordmann omkom i Tyrkia20:22VerdenPolitiet til aksjon mot demonstranter på flyplassen i Barcelona19:56NorgePolitiet har målsetting om å løse Lørenskog-saken før årsskiftet19:17NorgeMann i Arendal fyllekjørte med gressklipper17:33NorgeKvinne siktet for drapsforsøk etter å ha stukket lege med kniv17:30VerdenDronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone
Populært