Meny

Flyavgift-utsettelse koster 250 millioner

Finansminister Siv Jensen (Frp) varsler at hun skall se nærmere på konsekvensene av flysetetapet. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen strever med å få landet flypassasjeravgiften, noe som fører til om lag 250 millioner tapte inntekter for statskassen.

– Når det tas hensyn til kompensasjoner, kan utsettelsen av iverksettelsen av flypassasjeravgiften med to måneder til 1. juni antas å gi et provenytap i 2016 på om lag 250 millioner kroner bokført og påløpt i forhold til saldert budsjett for 2016, opplyser finansminister Siv Jensen (Frp) i et skriftlig svar til Stortinget ifølge Vårt Land.

Les også: Widerøe legger ned tre ruter

«Provenytap» innebærer tapte inntekter for statskassen. Nå varsler finansministeren at regjeringen «vil gjøre nærmere rede for de budsjettmessige konsekvensene i Revidert nasjonalbudsjett 2016».

Stortinget vedtok i fjor at alle passasjerer som reiser fra norske lufthavner, skal betale 88 kroner ekstra per strekning til staten. Den skulle gitt regjeringen én milliard kroner i inntekter i år.

Les også: NHO Luftfart venter skrinlagt flyavgift etter ESA-refs

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus