Om få dager kommer skattekortet for 2016

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Fra tirsdag sender skatteetaten ut informasjon om skattekortet for 2016 til over 3,8 millioner lønnstakere og pensjonister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I skattetrekksmeldingen ser du hvilke opplysninger skatteetaten har lagt til grunn for beregning av skattetrekket for 2016.

– Det er viktig å sjekke at opplysningene om grunnlaget for skattekortet ditt stemmer. Har du hatt store endringer i inntekt, formue eller fradrag, bør du endre skattekortet slik at skatten du trekker i 2016, blir riktigst mulig, sier kommunikasjonsdirektør Mariken Holter i skatteetaten.

Les også: Unngå tolltull til jul

For personer med én arbeidsgiver, vil eventuelle lønnsendringer tas høyde for med tabellkortet. Personer med flere arbeidsgivere og prosentkort, anbefales å endre skattekortet hvis lønnen endrer seg. Det samme gjelder for personer som har tatt opp lån i forbindelse med kjøp av bolig i 2015. Overgang fra lønnsinntekt til trygd eller pensjon er også typiske eksempler på når skattekortet bør endres.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus