Partene i busskonflikten møtes etter ekstraordinært tiltak fra Riksmekleren

Riksmekler Mats Wilhelm Ruland har gått til det uvanlige skrittet å invitere partene i busskonflikten til et møte på sitt kontor. Foto: Vidar Ruud / NTB
Riksmekler Mats Wilhelm Ruland har gått til det uvanlige skrittet å invitere partene i busskonflikten til et møte på sitt kontor. Foto: Vidar Ruud / NTB Foto: NTB scanpix

Onsdag ettermiddag møter samtlige av partene i busskonflikten hos Riksmekleren etter det han selv beskriver som et uvanlig trekk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Møtet klokka 12 er riksmekler Mats Wilhelm Rulands eget initiativ for å få en slutt på streiken som nå er inne i sin tiende dag. Streiken er den mest omfattende han har opplevd så lenge han har vært en del av Riksmeklerens meklerkorps, forteller han til FriFagbevegelse.

– Dette er et ekstraordinært tiltak, og det er opp til partene i busskonflikten å komme, sier han.

Tirsdag ettermiddag bekreftet Yrkestrafikkforbundet, Fellesforbundet, Fagforbundet og Norsk Jernbaneforbund på arbeidstakersiden og NHO Transport og Spekter på arbeidsgiversiden at de vil møte hos Riksmekleren.

I forkant av møtet har flere av partene på arbeidstakersiden sagt at de forventer at arbeidsgiversiden har noe å tilby dem.

Det har nå gått ti dager siden det 20. september ble brudd i bussmeklingen. Bussjåfører i Viken og Oslo gikk ut i streik, og store deler av kollektivtrafikken på Østlandet ble rammet.

I helgen ble streiken trappet opp, og ytterligere 4.500 bussjåfører sluttet seg til de 3.800 sjåførene som allerede hadde lagt ned arbeidet.

Striden i busskonflikten handler blant annet om at arbeidstakerorganisasjonene mener at lønnsavstanden fra bussjåfører til industriarbeidere er blitt stadig større de siste årene.

Personvernpolicy