Amazon vil ha Trump til å vitne om Pentagon-kontrakt

Teknologigiganten Amazon vil ha Donald Trump og høytstående embetsmenn til å vitne om hvordan selskapet ble snytt for en kontrakt med det amerikanske forsvarsdepartementet verdt 10 milliarder dollar. Foto: Richard Drew / AP / NTB scanpix
Teknologigiganten Amazon vil ha Donald Trump og høytstående embetsmenn til å vitne om hvordan selskapet ble snytt for en kontrakt med det amerikanske forsvarsdepartementet verdt 10 milliarder dollar. Foto: Richard Drew / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Teknologigiganten Amazon vil ha Donald Trump og høytstående embetsmenn til å vitne om hvordan selskapet ble snytt for en milliardkontrakt med Pentagon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Amazon har rettet et søksmål mot det amerikanske forsvarsdepartementet, Pentagon. Bakgrunnen er tildelingen av en skylagringskontrakt til en verdi på om lag 92 milliarder kroner til Microsoft. Den kontrakten forventet Amazon å få.

Som del av innsamlingen av bevis har Amazon bedt om at det blir innhentet vitneforklaringer fra Trump og bland andre forsvarsminister Mark Esper og hans forgjenger James Mattis.

– President Trump har unik kjennskap til anbudsprosessen, inkludert private samtaler med og instruksjoner til andre om prosessen og tildelingen, heter det i rettsdokument som ble gjort offentlig mandag.

De andre kan vitne om spesifikke samtaler som Trump hadde med dem, mener Amazons advokat.

Amazon mener Trump blandet seg inn i anbudssprossen og slik hindret selskapet fra å få den i oktober. En talsmann for teknologiselskapet sier Trump gjentatte ganger har vist vilje til å bruke sin posisjon som president til å blande seg inn i statlig anliggende, inkludert offentlige innkjøp, for å fremme sin personlige agenda.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det amerikanske forsvarsdepartementet reagerer sterkt på at Amazon vil avhøre flere av dets ledere.

– Anmodningen er unødvendig, belastende og forsøker å forsinke at denne viktige teknologien blir tatt i bruk, sier talsmann Robert Carver til nyhetsbyrået AFP.

Skylagringssystemet med navnet Jedi skal lagre og behandle enorme mengder hemmeligstemplede data. Det skal gjøre det amerikanske forsvaret i stand til å bruke kunstig intelligens til å planlegge krigføring og operasjoner.

Søksmålet kommer ikke til å forsinke innføringen av systemet, opplyste Pentagon i desember.