Meny

– Jeg har skapt verdier for 50 milliarder

Familien flyttet tilbake til Norge da Jan Christian Opsahl var 13 år. Da snakket han allerede flytende spansk, engelsk og norsk. Foto: Iván Kverme

Et stykke norsk næringslivshistorie fyller 70 år. På den tiden har han skapt verdier for mellom 40 og 50 milliarder kroner.

(Finansavisen): Året er 1949. Det året som blant andre Richard Gere, Pablo Escobar, Ken Follett, Åge Aleksandersen, Ivar Dyrhaug, Don Johnson, Niki Lauda, Benjamin Netanyahu, Juha Mieto, Bruce Springsteen, Philippe Starck og Tom Waits kom til verden. Det samme året som Porsche 360 og Rolls-Royce Silver Dawn ble lansert og Cirkus Arnardo ble etablert.

Det var også det året en liten pjokk ble født i Argentina. Pjokken gikk på argentinsk skole, som var langt under pari. Som femåring ble han sendt på engelsk kostskole. På skolen ble han titulert Opsahl. Hjemme gikk han under navnet Jan. Og Jan Christian hvis det ventet en alvorsprat eller pryl i den andre enden.

– Jeg er født i et indianerreservat 2.000 meter over havet. Jeg har nok hatt surstoffmangel hele livet , humrer Jan Christian Opsahl overfor Finansavisen.

Her hadde det vært naturlig at han løsnet på slipsknuten for å dramatisere ytterligere. Men slipsknuten sitter perfekt fra han står opp til han legger seg.

– Jeg har gått med slips siden jeg var fem.

Elsk mange, stol på få

Oppveksten i Argentina var tøff. Hans særdeles strenge far var med å bygge opp et skiresort i Bariloche, stedet som nå er Argentinas svar på Aspen og Verbier. Det forklarer fødestedet. Opsahl junior bodde i Argentina til han var 13 år.

Jan Christian Opsahl

Alder: 70 år.

Sivilstand: Singel, en sønn. Eks-partner med Anne Lise Meyer.

Stilling: Investor og styreaktivist.

Aktuell: Avsluttet 3 år i styret i Storebrand hvor kursen steg med 120 prosent i perioden. Fyller 70 år i midten av april.

Bakgrunn: Siviløkonom og Computer Scientist (University of Strathclyde). Sloan Fellow/Msc. (London Business School). Hatt ledende stillinger i Dyno Industrier, Unitor, Tomra, Tandberg, Tandberg Television og styreverv i Komplett, REC, Hiddn Solutions og Storebrand.

_______________________________________

Stortingets talerstol blir din. Hvilken sak tar du opp?

Demokratiet er sårbart hvis ikke vi klarer å legge noe av egeninteressen til side og ikke passer på at prisen for det som må gjøres tar tilstrekkelig hensyn til de svakeste.

Hva bør Norge bruke mindre penger på?

Byråkrati.

Hva er din dårligste investering?

At jeg ikke var grådig og beholdt flere aksjer i Tomra og Tandberg i oppbyggingsfasen. På grunn av formuesskatten ble dette vanskelig.

Hvilken bok vil du lese om igjen?

Det er for mange bøker å lese til at jeg har tid til å lese bøker om igjen.

Hvor går drømmereisen?

Dit den går hver sommer: til Vestfoldkysten.

Da familien flyttet hjem til Norge snakket han flytende spansk, engelsk og norsk. Og han hadde lært mye. Blant annet at han ikke skulle stole på noen.

– Stemmer det at din far lot deg hoppe fra store høyder i den tro at han skulle ta deg imot, men lot deg heller deise i bakken fordi du skulle lære at du ikke skulle stole på noen?

– Ja, jeg holdt på å slå meg halvt i hjel! Men jeg lærte leksen: Love many, trust few.

Opsahl rister på hodet og holder inne et banneord. Han har bestemt seg for å være bare positiv under hele intervjuet. Eller kanskje har noen tidligere kolleger rådet ham. Han stiller i hvert fall godt forberedt med sirlig håndskrevne huskelapper for ikke å miste tråden.

Mannen er tidligere omtalt som 95 prosent geni og 5 prosent drittsekk. Noen oppfatter ham også stikk motsatt.

– Jan er en av de industrilederne som har imponert meg mest, og han er på ingen måte noe A4-menneske. Han er morsom, temperamentsfull og uortodoks, men han er seg selv. Og superkjapp i hodet. Det går raskt å ta beslutninger. Når du lytter til ham, skjønner du at han er en flink fyr. Bak skallet er han en myk person, sier Svein Jacobsen, som selv har 40 års erfaring fra norsk styre- og børsliv. Det var også han som tok over direktørkontoret etter Opsahl i Tomra.

– Hvilke myke sider sikter Jacobsen til?

Opsahl gliser og svarer i et toneleie som høres ut som en trussel:

– Jeg er ekstremt snill! Og ekstremt raus. Jeg er et følelsesmenneske. Mot dem som er flinke og gir av seg selv og bidrar til fellesskapet, er jeg raus. Jævlig raus. Men mot dem som ikke bidrar, svikter, lyver og ikke leverer, da er jeg brutal.

Les også: Én tabbe kostet selskapet 500 millioner

De tre T´ene

Det rause, brutale følelsesmennesket er ingen hvemsomhelst i norsk næringsliv. Tallknusere har regnet seg frem til at han i sitt virke som industrileder, har skapt verdier for mellom 40 og 50 milliarder kroner. Les det igjen: ikke millioner, men milliarder. Etter at studier i økonomi og computer science var vel gjennomført, sugde Opsahl til seg kunnskap og erfaring fra store industriselskaper som Dyno Industrier og Unitor. Og han jobbet for Erling Lorentzen i Brasil i nesten fem år.

– Erling er en industrimann med en MBA fra Harvard. Allerede som 22-åring ledet han nesten 700 ansatte. Han er ekstremt tøff og jeg lærte mye av ham. Svein Ribe Anderssen, som var sjefen min i Unitor, er også en fantastisk flott fyr. På den tiden var jeg uerfaren og fikk prøve meg på alt.

Men det som har betydd mest for Opsahl i sin yrkeskarriere, er det han selv kaller de tre T´ene: Tomra, Tandberg og Tandberg Television.

– Jeg har skapt verdier for mellom 40 og 50 milliarder kroner med de tre T´ene, påstår Opsahl.

– Det begynte med Tomra i 1985. Da var de tilnærmet konkurs. Jeg foretok en brutal nedskjæring og skar 50,3 prosent av kostnadene. 50 prosent hørtes så useriøst ut, så derfor ble det 50,3 prosent. I Tomra var jeg til 2008. Da gikk jeg av som arbeidende styreleder. På det meste var markedsverdien 30 milliarder kroner. Vi omsatte for 4 milliarder og tjente rundt 600 millioner kroner, så vi skapte da litt butikk.

Les også: Frykter for folks skattemoral etter regningsjuks

Oversett av hodejegerne

I 1988 byttet Opsahl jobb. Han fikk jobben som visekonsernsjef under Gerhard Heiberg i Aker. Det ble en kort gjesteopptreden, for i landets aviser ble Opsahl sitert slik: «Jeg fungerte ikke under Gerhard Heiberg. Ledelsesfilosofien i Aker er at sjefen tar alle beslutninger i all sin visdom. Deretter utfører slavene ordre.»

– Jeg er ekstremt snill! Og ekstremt raus. Jeg er et følelsesmenneske, sier Jan Christian Opsahl, som ubeskjedent hevder han har skapt verdier for 50 milliarder kroner. Foto: Iván Kverme

– Det er typisk meg. Andre ville brukt årevis på å finne ut at de ikke passet inn. Jeg brukte åtte uker. Men etter å ha bedt Aker og Heiberg om å dra et visst sted, var det ikke mange som ville ha meg.

Mannen var ledig på markedet. Hodejegerne unngikk med vilje å sikte på bråkmakeren. Dette var kanskje kroken på døren på et hvert hjørnekontor fremover. Men Tharald Brøvig tok sjansen.

– Han ringte meg og sa at han trodde vi kunne finne på noe gøy sammen med Tandberg. På den tiden var Tandberg et børsnotert selskap med et fantastisk navn med en gruppering eiere som var villige til å satse. Men både omsetningen og antall ansatte var null.

Målet til Tandberg, som senere skilte ut Tandberg Television i egen divisjon, var å få videokonferanser til å erobre verden. Jan Petter Sissener spådde Tandberg nedenom og hjem. Han var sikker på at konkursen ville komme, uten å datofeste kollapsen nærmere.

– Det tok noen år, så kom Sissener til meg med en flaske rødvin som kostet som et statsbudsjett og sa unnskyld. At han hadde tatt feil. Det var realt gjort.

Les også: Hva gjør du når naboen tar seg til rette?

Business, ikke såpeopera

Tandberg og Tandberg Television vokste seg gigantstore. Opsahl sto til rors. De var aggressive på oppkjøp. Da Tandberg Television omsatte for 200 millioner kroner kjøpte de opp et Murdoch-selskap som omsatte for 800 millioner kroner.

– Vi var svært risikovillige, men vi hadde et prinsipp: Hvis det går helt galt, tåler vi tapet? Hvis svaret var nei, gjorde vi det ikke.

85 prosent av de ansatte i Tandberg var akademikere. Intelligensindustri, kaller Opsahl det.

– I lunsjen snakket vi om business og ikke såpeopera. Vi var svært grundige i ansettelsesprosessene. Vi hadde 7-8 kandidater med 7-8 intervjuer. Jeg skjønner ikke hvorfor ikke flere gjør det. Vi presset kandidatene utenfor komfortsonen for å se hvordan de reagerte da. Likte de ikke å gå tur, gikk vi på tur. Likte de ikke å ta en øl, tok vi en øl.

I tillegg til å fokusere på riktige ansettelser, var bedriftskultur kjempeviktig.

– I 1990 var det ikke mange i Norge som visste hva det var. I Tandberg var bedriftskulturen selve limet. Beslutningene som tas blir mye riktigere når alle har de samme verdiene og holdningene. Det er viktigere enn systemer og strukturer.

Les også: Lille Bouvetøya gir Norge en ny stor kontinentalsokkel

«Jans smerteprosess»

De som har jobbet med Opsahl, som beskrives som verdens beste og verdens mest krevende sjef i én og samme person, har kjent på «Jans smerteprosesser». Det er fordi Opsahl har ett mantra. Og det er ufravikelig: Simplify, Focus, Act. Så enkel er verden. Det skal forenkles, fokuseres og handles.

– I en prosess går vi ikke hjem klokken 17. Ikke klokken 23 heller. Kanskje heller ikke klokken 2. «Jans smerteprosess» kan holde det gående til klokken 4. Da blir det bare surr og folk er dødsslitne. Neste morgen står alt så mye klarere. Det skal ikke surres. Det skal fokuseres og gjennomføres; få fart på sakene! Summert opp handler det om å kjenne tallene så du fatter de rette beslutningene og du må kjenne dine ansatte slik at du vet hvem som skal gjøre hva. Dette er alfa og omega for meg.

Når det gjelder hvem som skal gjøre hva, har Opsahl definitivt tenkt utenfor boksen:

– Hodejegere har en hit-rate på mellom 50 og 60 prosent. Det er ikke bra. Derfor ansatte jeg to daglige ledere i Tandberg i Norge for 17 år siden. Da økte jeg sjansen for å treffe på én av dem. Det var en amerikaner og en nordmann som fikk jobben. Etter tre måneder tok amerikaneren over. Det er ganske unorsk.

Les også: Bernie Sanders skremte investorer i helseforsirkingsgigant

Treårs perspektiv

Ganske unorsk er også veksten i Acano, selskapet som spant ut fra Tandberg. I to omganger gikk Opsahl inn med penger i Acano. Acano ble solgt til IT-giganten Cisco. Og førstnevntes verdiøkning er kanskje norgesrekord. Fra 0 til 6 milliarder kroner på snaue tre år. Da gjorde også formuen til Opsahl et solid hopp.

Investorens eget selskap Dallas Asset Management går så det griner. Nå er Opsahl god for, i runde slenger, i overkant av 600 millioner kroner.

– Du gikk nylig ut av styret i Storebrand. Hvorfor?

– Jeg hadde sittet i tre år og kursen gikk 120 prosent i samme periode. Alt jeg gjør nå, har jeg et treårs perspektiv på. Hvis jeg ikke har fått til noe innen da, gidder jeg ikke mer.

Les også: Rødt vil ha gransking av reiseregninger til alle på Stortinget

– Ingen investor

Telefonen ringer. Det er Øystein Stray Spetalen. Opsahl trykker ham av.

– Øystein og jeg har jobbet sammen både i REC Silicon og NEL. Øystein er et finansgeni. Han er søren meg et geni. Ingen andre i Norge hadde fått til den REC-jobben. Vi snakker om et selskap som hadde en markedsverdi på 0,8 milliarder kroner og 3,5 milliarder kroner i gjeld. Du trenger ikke være siviløkonom for å skjønne tegningen. Også i NEL viste Øystein seg som et geni.

– Hva er investeringsfilosofien din?

– Jeg er jo egentlig ingen investor. Det har bare tvunget seg frem fordi jeg må ha pengene et sted. Jeg kan ikke gå på investordager for å kjøpe og selge. I tillegg er den tid over. Før klarte Warren Buffett å slå indeksen. Nå er kapitalmarkedene så effisiente at orakelet fra Omaha ikke har slått indeksen de seneste ti årene. 80 prosent av de aktive forvalterne har heller ikke slått indeksen. Det er skremmende tall. Jeg har 75 prosent av pengene mine i kontanter.

Opsahl har også litt verdier i fast eiendom. Han er nabo med Magnus Carlsen og Petter Collier ved riksanlegget i Holmenkollen. Der har han bodd siden han kjøpte huset av Øystein Tvenge i 2001. Om vinteren er han på hytta på Gålå. Om sommeren er det hytta på Vestfoldkysten som gjelder. 15. april fyller et stykke norsk industrihistorie 70 år.

– Nekrolog, sier han og gliser.

Les også: Duket for rekordstor grensehandel i påska

– Kunne aldri vært politiker

På tallerkenen hans ligger det en omelett laget av tre egg, men kun én eggeplomme. Han har takket nei til brød. Glasset inneholder vann med kullsyre. Han trener hver eneste dag. Han har et enormt treningsrom i huset i Holmenkollen, med alt av tredemøller, vekter og spinningsykler. I tillegg spiller han tennis. Mye tennis. Han er etter sigende en svært habil utøver av ballsporten.

– Jeg lever sunt. Og har forhåpentlig gode gener. Mor er 95 år. Hun spiller tennis to til tre ganger i uken. Rett som det er spaserer hun også opp til meg. Hun bor ved Frognerparken, så det er litt av en stigning. Mest sannsynlig har hun også gått i kirken før hun kommer til meg, sier en imponert sønn og løfter hånden en drøy meter opp fra bakken:

– Hun har tatt vare på alle avisutklipp som har omhandlet meg. Det er over 40 års historie. Du verden så mye rart det har vært skrevet om meg. Men jeg får skylde meg selv. Kunne aldri vært politiker jeg, vet du. Jeg ville sagt noe skikkelig dumt flere ganger hver eneste dag.

Fotografen korrigerer på Opsahl og ber ham flytte seg litt nærmere lyskilden. Opsahl nekter å smile. Han har et tøft image å ta vare på. Men etter et par minutter slår det sprekker:

– Jeg håper mor blir fornøyd med bildene.

Saken er opprinnelig publisert i Finansavisen lørdag 13. april

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
19:14 Erik Solheim skal jobbe for Kjell Inge Røkke18:57 Høyere oppmøte i EU-valget18:51 Siktet mann nekter straffskyld for skyting i Oslo18:43 Prinsesse Märtha Louise hyllet idrettsglede og mangfold – og delte ut klemmer18:40 To døde og flere skadd da tornado rammet by i Oklahoma18:38 Tysk valgdagsmåling: De grønne går kraftig fram18:03 Anette Hoff: – Takknemlig for å spille noen som betydde så mye for så mange17:45 Østerriksk måling: De konservative går fram17:03 Over 500 barn testet positivt for hiv i pakistansk by17:03 Sjokkmåling: Én av tre kunne stemt på et bompengeparti16:25 Slange skapte bekymring i Oslo – var ikke ekte16:23 To menn siktet for knivstikking på Voss16:23 Tre drept i to bombeeksplosjoner i Nepal15:03 Svenske og tre franskmenn dømt i Irak for å ha sluttet seg til IS14:45 Anmelder Visjon Norge for oppfordring til demonutdrivelse på barn14:23 Fiskeriministeren møter algerammede oppdrettere13:38 Ruud lekte seg i Paris: – Det føles veldig bra13:26 MDG sikter mot makt i fire storbyer12:45 Ada Hegerberg giftet seg12:37 MDG går for gratis skolemat og leksefri for de minste12:36 Kjøll ny idrettspresident, Tvedt byttes ut etter fire år12:02 Norge blant de ivrigste i EUs forsvarsbyrå11:35 Slange skapte bekymring i Oslo – var ikke ekte11:26 Sandvolleyball: Mol og Sørum vant nok en storturnering10:46 Store utfordringer i demensomsorgen bekymrer10:30 Forsker: – Hvaldimir er syk10:13 Kraftig jordskjelv i Peru10:11 Forskerne frykter barkbilleepidemi i sommer09:37 Avgjørende dag i EU-valget09:35 Norske Kim (37) lever trenerdrømmen i NHL – kan vinne tittelen med Bruins08:21 To pågrepet etter knivstikking på Voss07:45 -Åtte til sykehus etter skyting på fest i Virginia06:59 Mann til sykehus med alvorlige skader i Trondheim06:38 Slik påvirker EU-valgene Norge06:12 Leirstein kan få 400.000 i partistøtte fra Stortinget05:50 Dette skjer i dag05:33 Dette skjedde i natt05:04 Ekspert: – Langt fram til løsning i Venezuela04:44 Drapsdømt mann frifunnet for stalking03:42 Danmark diskuterer tvangsretur av asylsøkere med Sudan02:59 To menn møter i retten – tiltalt for oppbevaring av 10 kilo hasj02:23 Trump ikke urolig over Nord-Koreas rakettoppskyting02:00 AP: Nye bevis knytter Colombias hærsjef til drap på sivile01:23 Kvinne pågrepet for vold mot politiet00:55 Eldrepolitikken viktig for unge velgere i Danmark00:17 TV 2: Ny James Bond-film kan være i gang på Sunnmøre22:39 Titusenvis protesterer mot Netanyahu i Israel22:34 30.000 marsjerte for klimaet i København22:27 Anna & Emma vant MGPjr 201922:17 Gullpalmen til Sør-Korea for første gang21:52 Avslører de innerste hemmelighetene i påstått sexkult21:45 Nye Venezuela-samtaler i Oslo til uka21:11 Tore Sandberg har begjært NRK-sjefen avhørt om Orderud-saken20:33 Antonio Banderas vant skuespillerpris i Cannes20:16 Slik bør NRK møte TV-slavenes behov19:52 Lillestrøm ydmyket erkerival Vålerenga19:48 – Migrasjonen har skapt en stor sikkerhetsrisiko på vårt kontinent19:47 Voldsdømt tiltalt på nytt - prøvde å bestille dobbeltdrap mens han sonet19:09 Rally: Oliver Solberg leder i EM-debuten19:08 Jakten fortsetter på mistenkt pakkebomber i Frankrike18:51 Overvåkingskulturen vokser, har vi noe håp om å slippe unna?18:50 Finland tok ny stor skalp, suste til VM-finale18:43 MDG får to nestledere18:26 Mann stukket i brystet under karneval i Aalborg18:21 Mays mulige arvtakere i gang med brexit-krangelen17:24 Paven sammenligner abort med leiemord16:21 Fallskjermhopper ble sittende fast i tre – 23 meter over bakken15:14 MDG vil avvikle fossil cruisetrafikk innen 202515:13 Grønn Ungdom refser MDGs vindkraftbrems14:47 Idrettstinget sa ja til OL-sonderinger, 2030 neste mulighet14:29 Politiet jakter bilist etter ulykke14:12 Knøttsmå fisk har en svært viktig men makaber rolle for livet på korallrevene14:06 FN-domstol krever at Russland løslater ukrainere14:06 Tuchel forlenger med Paris Saint-Germain13:25 MDGs Oslo-topp: Jeg elsker bomringen!12:50 SV vil ha bompenger for å redusere køer, men ikke til motorveier12:36 Tre fortsatt på sykehus etter eksplosjon i Lyon12:33 Her er de nye deltakerne i «Farmen kjendis»12:18 Tidligere sykkelpresident om anmeldelsen: – En personlig forfølgelse11:53 Nytt IT-system skal hindre tungtransport i å bruke brikker for elbil11:30 Østigård tror på snuoperasjon etter tap i Norges åpningskamp i U20-VM09:55 To nye dødsfall på Mount Everest02:54 Guvernøren i Missouri undertegnet streng abortlov02:26 Verdens dyreste medisin godkjent i USA02:23 800.000 flere fisk er døde av dødsalgen01:55 Mann alvorlig skadd – to MC-medlemmer pågrepet01:19 Helsedepartementet vurderer vaksinasjonsprogram for voksne00:37 Halve Norge tror østeuropeisk arbeidsinnvandring presser ned lønninger23:43 Trump selger våpen til Saudi-Arabia uten Kongressens godkjennelse22:55 Godt utgangspunkt for Ødegaard og Vitesse22:40 Nedtur i Norges åpningskamp i U20-VM22:19 Giske tror han hadde gitt seg i politikken uten Sofies versjon21:48 Beskylder Trump for å dikte opp sykdom for å slippe å delta i Vietnamkrigen21:36 Messi: – Liverpool-kampen en av de verste opplevelsene i karrieren21:35 Minst 19 tenåringer omkom i brann i India21:13 Elyounoussi scoret i sin femte kamp på rad21:13 73-åring dømt for å ha mishandlet kona i 40 år20:45 26-åring tiltalt for overgrep mot seks år gammel gutt20:10 Bråslakter laks – må rekke det for den dør20:09 Spetalen kan ha gått glipp av 8 milliarder
Siste nytt
19:14NorgeErik Solheim skal jobbe for Kjell Inge Røkke18:57VerdenHøyere oppmøte i EU-valget18:51NorgeSiktet mann nekter straffskyld for skyting i Oslo18:43NorgePrinsesse Märtha Louise hyllet idrettsglede og mangfold – og delte ut klemmer18:40VerdenTo døde og flere skadd da tornado rammet by i Oklahoma18:38VerdenTysk valgdagsmåling: De grønne går kraftig fram18:03Helse og livsstilAnette Hoff: – Takknemlig for å spille noen som betydde så mye for så mange17:45VerdenØsterriksk måling: De konservative går fram17:03HelseOver 500 barn testet positivt for hiv i pakistansk by17:03MotorSjokkmåling: Én av tre kunne stemt på et bompengeparti16:25NorgeSlange skapte bekymring i Oslo – var ikke ekte16:23NorgeTo menn siktet for knivstikking på Voss16:23VerdenTre drept i to bombeeksplosjoner i Nepal15:03NorgeSvenske og tre franskmenn dømt i Irak for å ha sluttet seg til IS14:45NorgeAnmelder Visjon Norge for oppfordring til demonutdrivelse på barn14:23PolitikkFiskeriministeren møter algerammede oppdrettere13:38SportRuud lekte seg i Paris: – Det føles veldig bra13:26PolitikkMDG sikter mot makt i fire storbyer12:45SportAda Hegerberg giftet seg12:37PolitikkMDG går for gratis skolemat og leksefri for de minste12:36SportKjøll ny idrettspresident, Tvedt byttes ut etter fire år12:02PolitikkNorge blant de ivrigste i EUs forsvarsbyrå11:35NorgeSlange skapte bekymring i Oslo – var ikke ekte11:26SportSandvolleyball: Mol og Sørum vant nok en storturnering10:46Helse og livsstilStore utfordringer i demensomsorgen bekymrer10:30NorgeForsker: – Hvaldimir er syk10:13VerdenKraftig jordskjelv i Peru10:11NæringslivForskerne frykter barkbilleepidemi i sommer09:37PolitikkAvgjørende dag i EU-valget09:35SportNorske Kim (37) lever trenerdrømmen i NHL – kan vinne tittelen med Bruins08:21NorgeTo pågrepet etter knivstikking på Voss07:45Verden-Åtte til sykehus etter skyting på fest i Virginia06:59NorgeMann til sykehus med alvorlige skader i Trondheim06:38VerdenSlik påvirker EU-valgene Norge06:12PengerLeirstein kan få 400.000 i partistøtte fra Stortinget05:50NorgeDette skjer i dag05:33NorgeDette skjedde i natt05:04VerdenEkspert: – Langt fram til løsning i Venezuela04:44NorgeDrapsdømt mann frifunnet for stalking03:42VerdenDanmark diskuterer tvangsretur av asylsøkere med Sudan02:59NorgeTo menn møter i retten – tiltalt for oppbevaring av 10 kilo hasj02:23VerdenTrump ikke urolig over Nord-Koreas rakettoppskyting02:00VerdenAP: Nye bevis knytter Colombias hærsjef til drap på sivile01:23NorgeKvinne pågrepet for vold mot politiet00:55VerdenEldrepolitikken viktig for unge velgere i Danmark00:17NorgeTV 2: Ny James Bond-film kan være i gang på Sunnmøre22:39VerdenTitusenvis protesterer mot Netanyahu i Israel22:34Verden30.000 marsjerte for klimaet i København22:27NorgeAnna & Emma vant MGPjr 201922:17VerdenGullpalmen til Sør-Korea for første gang21:52VerdenAvslører de innerste hemmelighetene i påstått sexkult21:45VerdenNye Venezuela-samtaler i Oslo til uka21:11NorgeTore Sandberg har begjært NRK-sjefen avhørt om Orderud-saken20:33VerdenAntonio Banderas vant skuespillerpris i Cannes20:16KulturSlik bør NRK møte TV-slavenes behov19:52SportLillestrøm ydmyket erkerival Vålerenga19:48Politikk– Migrasjonen har skapt en stor sikkerhetsrisiko på vårt kontinent19:47NorgeVoldsdømt tiltalt på nytt - prøvde å bestille dobbeltdrap mens han sonet19:09SportRally: Oliver Solberg leder i EM-debuten19:08VerdenJakten fortsetter på mistenkt pakkebomber i Frankrike18:51StemmerOvervåkingskulturen vokser, har vi noe håp om å slippe unna?18:50SportFinland tok ny stor skalp, suste til VM-finale18:43NorgeMDG får to nestledere18:26VerdenMann stukket i brystet under karneval i Aalborg18:21VerdenMays mulige arvtakere i gang med brexit-krangelen17:24VerdenPaven sammenligner abort med leiemord16:21NorgeFallskjermhopper ble sittende fast i tre – 23 meter over bakken15:14NorgeMDG vil avvikle fossil cruisetrafikk innen 202515:13PolitikkGrønn Ungdom refser MDGs vindkraftbrems14:47SportIdrettstinget sa ja til OL-sonderinger, 2030 neste mulighet14:29NorgePolitiet jakter bilist etter ulykke14:12NyheterKnøttsmå fisk har en svært viktig men makaber rolle for livet på korallrevene14:06VerdenFN-domstol krever at Russland løslater ukrainere14:06SportTuchel forlenger med Paris Saint-Germain13:25PolitikkMDGs Oslo-topp: Jeg elsker bomringen!12:50MotorSV vil ha bompenger for å redusere køer, men ikke til motorveier12:36VerdenTre fortsatt på sykehus etter eksplosjon i Lyon12:33NorgeHer er de nye deltakerne i «Farmen kjendis»12:18SportTidligere sykkelpresident om anmeldelsen: – En personlig forfølgelse11:53PengerNytt IT-system skal hindre tungtransport i å bruke brikker for elbil11:30SportØstigård tror på snuoperasjon etter tap i Norges åpningskamp i U20-VM09:55VerdenTo nye dødsfall på Mount Everest02:54VerdenGuvernøren i Missouri undertegnet streng abortlov02:26VerdenVerdens dyreste medisin godkjent i USA02:23Norge800.000 flere fisk er døde av dødsalgen01:55NorgeMann alvorlig skadd – to MC-medlemmer pågrepet01:19NorgeHelsedepartementet vurderer vaksinasjonsprogram for voksne00:37NorgeHalve Norge tror østeuropeisk arbeidsinnvandring presser ned lønninger23:43VerdenTrump selger våpen til Saudi-Arabia uten Kongressens godkjennelse22:55SportGodt utgangspunkt for Ødegaard og Vitesse22:40SportNedtur i Norges åpningskamp i U20-VM22:19PolitikkGiske tror han hadde gitt seg i politikken uten Sofies versjon21:48VerdenBeskylder Trump for å dikte opp sykdom for å slippe å delta i Vietnamkrigen21:36SportMessi: – Liverpool-kampen en av de verste opplevelsene i karrieren21:35VerdenMinst 19 tenåringer omkom i brann i India21:13SportElyounoussi scoret i sin femte kamp på rad21:13Norge73-åring dømt for å ha mishandlet kona i 40 år20:45Norge26-åring tiltalt for overgrep mot seks år gammel gutt20:10NorgeBråslakter laks – må rekke det for den dør20:09PengerSpetalen kan ha gått glipp av 8 milliarder
Populært