– Jeg har skapt verdier for 50 milliarder

Familien flyttet tilbake til Norge da Jan Christian Opsahl var 13 år. Da snakket han allerede flytende spansk, engelsk og norsk. Foto: Iván Kverme
Familien flyttet tilbake til Norge da Jan Christian Opsahl var 13 år. Da snakket han allerede flytende spansk, engelsk og norsk. Foto: Iván Kverme

Et stykke norsk næringslivshistorie fyller 70 år. På den tiden har han skapt verdier for mellom 40 og 50 milliarder kroner.

(Finansavisen): Året er 1949. Det året som blant andre Richard Gere, Pablo Escobar, Ken Follett, Åge Aleksandersen, Ivar Dyrhaug, Don Johnson, Niki Lauda, Benjamin Netanyahu, Juha Mieto, Bruce Springsteen, Philippe Starck og Tom Waits kom til verden. Det samme året som Porsche 360 og Rolls-Royce Silver Dawn ble lansert og Cirkus Arnardo ble etablert.

Det var også det året en liten pjokk ble født i Argentina. Pjokken gikk på argentinsk skole, som var langt under pari. Som femåring ble han sendt på engelsk kostskole. På skolen ble han titulert Opsahl. Hjemme gikk han under navnet Jan. Og Jan Christian hvis det ventet en alvorsprat eller pryl i den andre enden.

– Jeg er født i et indianerreservat 2.000 meter over havet. Jeg har nok hatt surstoffmangel hele livet , humrer Jan Christian Opsahl overfor Finansavisen.

Her hadde det vært naturlig at han løsnet på slipsknuten for å dramatisere ytterligere. Men slipsknuten sitter perfekt fra han står opp til han legger seg.

– Jeg har gått med slips siden jeg var fem.

Elsk mange, stol på få

Oppveksten i Argentina var tøff. Hans særdeles strenge far var med å bygge opp et skiresort i Bariloche, stedet som nå er Argentinas svar på Aspen og Verbier. Det forklarer fødestedet. Opsahl junior bodde i Argentina til han var 13 år.

Jan Christian Opsahl

Alder: 70 år.

Sivilstand: Singel, en sønn. Eks-partner med Anne Lise Meyer.

Stilling: Investor og styreaktivist.

Aktuell: Avsluttet 3 år i styret i Storebrand hvor kursen steg med 120 prosent i perioden. Fyller 70 år i midten av april.

Bakgrunn: Siviløkonom og Computer Scientist (University of Strathclyde). Sloan Fellow/Msc. (London Business School). Hatt ledende stillinger i Dyno Industrier, Unitor, Tomra, Tandberg, Tandberg Television og styreverv i Komplett, REC, Hiddn Solutions og Storebrand.

_______________________________________

Stortingets talerstol blir din. Hvilken sak tar du opp?

Demokratiet er sårbart hvis ikke vi klarer å legge noe av egeninteressen til side og ikke passer på at prisen for det som må gjøres tar tilstrekkelig hensyn til de svakeste.

Hva bør Norge bruke mindre penger på?

Byråkrati.

Hva er din dårligste investering?

At jeg ikke var grådig og beholdt flere aksjer i Tomra og Tandberg i oppbyggingsfasen. På grunn av formuesskatten ble dette vanskelig.

Hvilken bok vil du lese om igjen?

Det er for mange bøker å lese til at jeg har tid til å lese bøker om igjen.

Hvor går drømmereisen?

Dit den går hver sommer: til Vestfoldkysten.

Da familien flyttet hjem til Norge snakket han flytende spansk, engelsk og norsk. Og han hadde lært mye. Blant annet at han ikke skulle stole på noen.

– Stemmer det at din far lot deg hoppe fra store høyder i den tro at han skulle ta deg imot, men lot deg heller deise i bakken fordi du skulle lære at du ikke skulle stole på noen?

– Ja, jeg holdt på å slå meg halvt i hjel! Men jeg lærte leksen: Love many, trust few.

Opsahl rister på hodet og holder inne et banneord. Han har bestemt seg for å være bare positiv under hele intervjuet. Eller kanskje har noen tidligere kolleger rådet ham. Han stiller i hvert fall godt forberedt med sirlig håndskrevne huskelapper for ikke å miste tråden.

Mannen er tidligere omtalt som 95 prosent geni og 5 prosent drittsekk. Noen oppfatter ham også stikk motsatt.

– Jan er en av de industrilederne som har imponert meg mest, og han er på ingen måte noe A4-menneske. Han er morsom, temperamentsfull og uortodoks, men han er seg selv. Og superkjapp i hodet. Det går raskt å ta beslutninger. Når du lytter til ham, skjønner du at han er en flink fyr. Bak skallet er han en myk person, sier Svein Jacobsen, som selv har 40 års erfaring fra norsk styre- og børsliv. Det var også han som tok over direktørkontoret etter Opsahl i Tomra.

– Hvilke myke sider sikter Jacobsen til?

Opsahl gliser og svarer i et toneleie som høres ut som en trussel:

– Jeg er ekstremt snill! Og ekstremt raus. Jeg er et følelsesmenneske. Mot dem som er flinke og gir av seg selv og bidrar til fellesskapet, er jeg raus. Jævlig raus. Men mot dem som ikke bidrar, svikter, lyver og ikke leverer, da er jeg brutal.

Les også: Én tabbe kostet selskapet 500 millioner

De tre T´ene

Det rause, brutale følelsesmennesket er ingen hvemsomhelst i norsk næringsliv. Tallknusere har regnet seg frem til at han i sitt virke som industrileder, har skapt verdier for mellom 40 og 50 milliarder kroner. Les det igjen: ikke millioner, men milliarder. Etter at studier i økonomi og computer science var vel gjennomført, sugde Opsahl til seg kunnskap og erfaring fra store industriselskaper som Dyno Industrier og Unitor. Og han jobbet for Erling Lorentzen i Brasil i nesten fem år.

– Erling er en industrimann med en MBA fra Harvard. Allerede som 22-åring ledet han nesten 700 ansatte. Han er ekstremt tøff og jeg lærte mye av ham. Svein Ribe Anderssen, som var sjefen min i Unitor, er også en fantastisk flott fyr. På den tiden var jeg uerfaren og fikk prøve meg på alt.

Men det som har betydd mest for Opsahl i sin yrkeskarriere, er det han selv kaller de tre T´ene: Tomra, Tandberg og Tandberg Television.

– Jeg har skapt verdier for mellom 40 og 50 milliarder kroner med de tre T´ene, påstår Opsahl.

– Det begynte med Tomra i 1985. Da var de tilnærmet konkurs. Jeg foretok en brutal nedskjæring og skar 50,3 prosent av kostnadene. 50 prosent hørtes så useriøst ut, så derfor ble det 50,3 prosent. I Tomra var jeg til 2008. Da gikk jeg av som arbeidende styreleder. På det meste var markedsverdien 30 milliarder kroner. Vi omsatte for 4 milliarder og tjente rundt 600 millioner kroner, så vi skapte da litt butikk.

Les også: Frykter for folks skattemoral etter regningsjuks

Oversett av hodejegerne

I 1988 byttet Opsahl jobb. Han fikk jobben som visekonsernsjef under Gerhard Heiberg i Aker. Det ble en kort gjesteopptreden, for i landets aviser ble Opsahl sitert slik: «Jeg fungerte ikke under Gerhard Heiberg. Ledelsesfilosofien i Aker er at sjefen tar alle beslutninger i all sin visdom. Deretter utfører slavene ordre.»

– Jeg er ekstremt snill! Og ekstremt raus. Jeg er et følelsesmenneske, sier Jan Christian Opsahl, som ubeskjedent hevder han har skapt verdier for 50 milliarder kroner. Foto: Iván Kverme
– Jeg er ekstremt snill! Og ekstremt raus. Jeg er et følelsesmenneske, sier Jan Christian Opsahl, som ubeskjedent hevder han har skapt verdier for 50 milliarder kroner. Foto: Iván Kverme

– Det er typisk meg. Andre ville brukt årevis på å finne ut at de ikke passet inn. Jeg brukte åtte uker. Men etter å ha bedt Aker og Heiberg om å dra et visst sted, var det ikke mange som ville ha meg.

Mannen var ledig på markedet. Hodejegerne unngikk med vilje å sikte på bråkmakeren. Dette var kanskje kroken på døren på et hvert hjørnekontor fremover. Men Tharald Brøvig tok sjansen.

– Han ringte meg og sa at han trodde vi kunne finne på noe gøy sammen med Tandberg. På den tiden var Tandberg et børsnotert selskap med et fantastisk navn med en gruppering eiere som var villige til å satse. Men både omsetningen og antall ansatte var null.

Målet til Tandberg, som senere skilte ut Tandberg Television i egen divisjon, var å få videokonferanser til å erobre verden. Jan Petter Sissener spådde Tandberg nedenom og hjem. Han var sikker på at konkursen ville komme, uten å datofeste kollapsen nærmere.

– Det tok noen år, så kom Sissener til meg med en flaske rødvin som kostet som et statsbudsjett og sa unnskyld. At han hadde tatt feil. Det var realt gjort.

Les også: Hva gjør du når naboen tar seg til rette?

Business, ikke såpeopera

Tandberg og Tandberg Television vokste seg gigantstore. Opsahl sto til rors. De var aggressive på oppkjøp. Da Tandberg Television omsatte for 200 millioner kroner kjøpte de opp et Murdoch-selskap som omsatte for 800 millioner kroner.

– Vi var svært risikovillige, men vi hadde et prinsipp: Hvis det går helt galt, tåler vi tapet? Hvis svaret var nei, gjorde vi det ikke.

85 prosent av de ansatte i Tandberg var akademikere. Intelligensindustri, kaller Opsahl det.

– I lunsjen snakket vi om business og ikke såpeopera. Vi var svært grundige i ansettelsesprosessene. Vi hadde 7-8 kandidater med 7-8 intervjuer. Jeg skjønner ikke hvorfor ikke flere gjør det. Vi presset kandidatene utenfor komfortsonen for å se hvordan de reagerte da. Likte de ikke å gå tur, gikk vi på tur. Likte de ikke å ta en øl, tok vi en øl.

I tillegg til å fokusere på riktige ansettelser, var bedriftskultur kjempeviktig.

– I 1990 var det ikke mange i Norge som visste hva det var. I Tandberg var bedriftskulturen selve limet. Beslutningene som tas blir mye riktigere når alle har de samme verdiene og holdningene. Det er viktigere enn systemer og strukturer.

Les også: Lille Bouvetøya gir Norge en ny stor kontinentalsokkel

«Jans smerteprosess»

De som har jobbet med Opsahl, som beskrives som verdens beste og verdens mest krevende sjef i én og samme person, har kjent på «Jans smerteprosesser». Det er fordi Opsahl har ett mantra. Og det er ufravikelig: Simplify, Focus, Act. Så enkel er verden. Det skal forenkles, fokuseres og handles.

– I en prosess går vi ikke hjem klokken 17. Ikke klokken 23 heller. Kanskje heller ikke klokken 2. «Jans smerteprosess» kan holde det gående til klokken 4. Da blir det bare surr og folk er dødsslitne. Neste morgen står alt så mye klarere. Det skal ikke surres. Det skal fokuseres og gjennomføres; få fart på sakene! Summert opp handler det om å kjenne tallene så du fatter de rette beslutningene og du må kjenne dine ansatte slik at du vet hvem som skal gjøre hva. Dette er alfa og omega for meg.

Når det gjelder hvem som skal gjøre hva, har Opsahl definitivt tenkt utenfor boksen:

– Hodejegere har en hit-rate på mellom 50 og 60 prosent. Det er ikke bra. Derfor ansatte jeg to daglige ledere i Tandberg i Norge for 17 år siden. Da økte jeg sjansen for å treffe på én av dem. Det var en amerikaner og en nordmann som fikk jobben. Etter tre måneder tok amerikaneren over. Det er ganske unorsk.

Les også: Bernie Sanders skremte investorer i helseforsirkingsgigant

Treårs perspektiv

Ganske unorsk er også veksten i Acano, selskapet som spant ut fra Tandberg. I to omganger gikk Opsahl inn med penger i Acano. Acano ble solgt til IT-giganten Cisco. Og førstnevntes verdiøkning er kanskje norgesrekord. Fra 0 til 6 milliarder kroner på snaue tre år. Da gjorde også formuen til Opsahl et solid hopp.

Investorens eget selskap Dallas Asset Management går så det griner. Nå er Opsahl god for, i runde slenger, i overkant av 600 millioner kroner.

– Du gikk nylig ut av styret i Storebrand. Hvorfor?

– Jeg hadde sittet i tre år og kursen gikk 120 prosent i samme periode. Alt jeg gjør nå, har jeg et treårs perspektiv på. Hvis jeg ikke har fått til noe innen da, gidder jeg ikke mer.

Les også: Rødt vil ha gransking av reiseregninger til alle på Stortinget

– Ingen investor

Telefonen ringer. Det er Øystein Stray Spetalen. Opsahl trykker ham av.

– Øystein og jeg har jobbet sammen både i REC Silicon og NEL. Øystein er et finansgeni. Han er søren meg et geni. Ingen andre i Norge hadde fått til den REC-jobben. Vi snakker om et selskap som hadde en markedsverdi på 0,8 milliarder kroner og 3,5 milliarder kroner i gjeld. Du trenger ikke være siviløkonom for å skjønne tegningen. Også i NEL viste Øystein seg som et geni.

– Hva er investeringsfilosofien din?

– Jeg er jo egentlig ingen investor. Det har bare tvunget seg frem fordi jeg må ha pengene et sted. Jeg kan ikke gå på investordager for å kjøpe og selge. I tillegg er den tid over. Før klarte Warren Buffett å slå indeksen. Nå er kapitalmarkedene så effisiente at orakelet fra Omaha ikke har slått indeksen de seneste ti årene. 80 prosent av de aktive forvalterne har heller ikke slått indeksen. Det er skremmende tall. Jeg har 75 prosent av pengene mine i kontanter.

Opsahl har også litt verdier i fast eiendom. Han er nabo med Magnus Carlsen og Petter Collier ved riksanlegget i Holmenkollen. Der har han bodd siden han kjøpte huset av Øystein Tvenge i 2001. Om vinteren er han på hytta på Gålå. Om sommeren er det hytta på Vestfoldkysten som gjelder. 15. april fyller et stykke norsk industrihistorie 70 år.

– Nekrolog, sier han og gliser.

Les også: Duket for rekordstor grensehandel i påska

– Kunne aldri vært politiker

På tallerkenen hans ligger det en omelett laget av tre egg, men kun én eggeplomme. Han har takket nei til brød. Glasset inneholder vann med kullsyre. Han trener hver eneste dag. Han har et enormt treningsrom i huset i Holmenkollen, med alt av tredemøller, vekter og spinningsykler. I tillegg spiller han tennis. Mye tennis. Han er etter sigende en svært habil utøver av ballsporten.

– Jeg lever sunt. Og har forhåpentlig gode gener. Mor er 95 år. Hun spiller tennis to til tre ganger i uken. Rett som det er spaserer hun også opp til meg. Hun bor ved Frognerparken, så det er litt av en stigning. Mest sannsynlig har hun også gått i kirken før hun kommer til meg, sier en imponert sønn og løfter hånden en drøy meter opp fra bakken:

– Hun har tatt vare på alle avisutklipp som har omhandlet meg. Det er over 40 års historie. Du verden så mye rart det har vært skrevet om meg. Men jeg får skylde meg selv. Kunne aldri vært politiker jeg, vet du. Jeg ville sagt noe skikkelig dumt flere ganger hver eneste dag.

Fotografen korrigerer på Opsahl og ber ham flytte seg litt nærmere lyskilden. Opsahl nekter å smile. Han har et tøft image å ta vare på. Men etter et par minutter slår det sprekker:

– Jeg håper mor blir fornøyd med bildene.

Saken er opprinnelig publisert i Finansavisen lørdag 13. april

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
14:47 Solskjær er presset: – Han må gi blaffen14:35 Labradoren «Jed» fant 10 kilo amfetamin i en skoeske13:09 Bompenge-generalen tapte og vant strid i Oslo12:37 Mattilsynet har fått seks nye meldinger om syke hunder12:24 Svensk tankskip frigitt i Iran12:11 – Utbruddet vil komme om kort tid12:06 Mann pågrepet etter bombetrussel mot Jessheim Storsenter11:58 PST har oversendt sin innstilling for mulig tiltale av Waras samboer11:10 Hanne fortviler etter avlyst ferie: – De kunne i hvert fall sendt en SMS10:54 Arbeiderpartiet vil gi utviklingshemmede en jobbgaranti09:42 Hellas ber om hjelp etter at leir på Lesvos stengte porten for nye asylsøkere09:40 Sju elever omkom da skole raste sammen i Kenya09:30 Kinesisk storeier skuffet over Thomas Cook-konkurs09:19 Ving: Jobber intensivt for at alle skal komme hjem raskt09:19 Halvparten av luftambulanseoppdragene er i nord09:05 Tyske Condor flyr videre til tross for konkurs09:00 Ving-kunder i Trøndelag må bli hjemme08:57 Norges avtale nesten i boks – avtalen med EU amazonas-blokkert08:36 Analytiker: Flere grunner til Thomas Cook-konkurs08:25 Menneskerettsadvokat pågrepet i Egypt08:11 Tornado-fly mistet to drivstofftanker08:03 Johnson ville ikke komme Thomas Cook til unnsetning07:44 Reisegarantifondet: Har kontroll på hvor folk oppholder seg07:37 Krisemøter i Ving07:37 Boris Johnson gir Iran skylden for oljeangrep i Saudi-Arabia07:36 «Game of Thrones» tronet under Emmy-utdelingen07:09 Leger Uten Grenser anklager WHO for rasjonering av ebolavaksine i Kongo07:00 Ny statistikkbase: Oslo og Finnmark på voldstoppen06:03 Thomas Cook slått konkurs – hundretusener av turister rammes05:50 Dette skjer i dag05:47 Dette skjedde i natt05:30 Arbeiderpartiet vil gi utviklingshemmede en jobbgaranti04:56 Flyktninger reiser tilbake til Eritrea04:48 Demokrater vil stille Trump for riksrett04:24 Tre Emmy-priser til «Chernobyl»03:40 Flere på fulltid i byggebransjen03:06 Emmy åpnet med priser til «Mrs. Maisel»02:43 Van Gogh-verk solgt på auksjon i Belgia02:03 Gründere ber om fiskeforbud ved undervannsrestaurant01:31 Italia tar imot 182 mennesker reddet i Middelhavet01:15 Danske pensjonsselskaper øremerker 350 milliarder til grønn omstilling00:27 Ny uke med storstreik i amerikansk bilindustri23:40 Skrantende Thomas Cook får ingen løfter av britenes regjering23:33 Fare for sykehusstreik fra tirsdag22:48 Egypt advarer journalister som dekker demonstrasjonene mot presidenten22:17 Her begraver de isbreen21:59 Rosenborg snudde og vant mot Mjøndalen21:46 2015-2019: Varmeste femårsperiode på 150 år21:44 Bendtner hyllet i hjemmedebuten, men 0-0 i toppkampen21:26 To personer reddet fra synkende seilbåt i Rogaland21:17 Kallmyr toner ned dronetrusselen mot norsk olje og gass20:43 For første gang leder Elizabeth Warren over Biden20:21 18-åring i storform da Odd vant over Sarpsborg20:19 Viking ydmyket Vålerenga, vant 4-0 i Oslo20:18 Strømsgodset tok viktig borteseier mot Tromsø20:17 Opptur for Lillestrøm, nedtur for Kristiansund etter 1-120:16 Bunnlaget Ranheim satte kjepper i hjulene for gulljagende Glimt19:46 Dette er fotavtrykket til en neandertaler19:29 Liverpool fortsatte den perfekte sesongstarten med seier over Chelsea19:01 Mann i 40-årene påkjørt i fotgjengerfelt i Lyngdal18:57 Svenskeid tankskip blir frigitt i Iran18:54 Solberg om plass i Sikkerhetsrådet: – Det er bare Norge som kan ivareta norske interesser18:08 Kjedekollisjon på E617:39 Arbeidsrettsadvokat mener Felleskjøpet-streiken er lovlig17:30 Havarikommisjonen skal undersøke båtulykke i Harstad17:25 Start ble ydmyket og tapte for første gang siden juni17:17 Hvordan klarer et så lite parti å krangle så mye?16:58 Trump har ingen intensjon om å møte iranere16:56 Manchester United senket av et effektivt West Ham16:51 Celtic og Ajer vendte til ny seier16:43 Solberg ble vist Equinors havvindfelt i New York16:05 Spinnvill Ødegaard-assist da Real Sociedad vant igjen15:23 Russer frigjorde Finnmark som 15-åring – nå kan han få norsk medalje15:21 Supporterbråk før HamKam møtte Start15:10 Gresk politi har pågrepet angivelig flykaprer15:00 Båtbrann i Halden sentrum spredde seg til brygge og bil14:34 Kvikkleire funnet flere steder rundt rasstedet i Nittedal14:12 Nye sammenstøt mellom demonstranter og politi i Hongkong13:57 Virus drepte en halv milliard og ble utryddet. Nesten13:46 Minst fem skutt på swingersklubb i Kansas13:36 Solskjær med krystallklar beskjed - igjen: – Pogba går ingen steder12:45 Mistanke om russisk manipulasjon vil dominere mandagens WADA-styremøte12:38 Iran vil legge fram plan for Persiabukta12:08 Utagerende mann slo tilfeldig passasjer på Gardermoen12:00 Drillo: – Jeg fikk sparken som ubeseiret landslagssjef11:56 Friskmeldt Haaland med i Salzburg-troppen mot LASK11:44 Politiet gjør nye søk etter savnede Maja Herner10:33 De minste barna rammes oftest av grov vold09:58 Rapport: Sør-Sudans ledere plyndrer landet09:43 Stor svindelsak opp i Bergen tingrett09:15 Kjempekamp av Zuccarello, scoring og to målgivende i oppkjøringskamp09:13 Ferieparadis ble massegrav: – Det lukter fordervelse08:30 Forsker tror ikke norske kvinner vil innfri Solbergs ønske om flere barn08:02 22 omkom i bussulykke i Pakistan07:58 Hongkong forbereder seg på nye protester06:22 Kvinne reddet opp fra sjøen i Oslo – to personer sett løpe fra stedet06:21 Sri Lanka oppretter kommisjon som skal undersøke terrorangrepet05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:20 Colombias president ber om ytterligere sanksjoner mot Venezuela
Siste nytt
14:47SportSolskjær er presset: – Han må gi blaffen14:35NorgeLabradoren «Jed» fant 10 kilo amfetamin i en skoeske13:09PolitikkBompenge-generalen tapte og vant strid i Oslo12:37NorgeMattilsynet har fått seks nye meldinger om syke hunder12:24VerdenSvensk tankskip frigitt i Iran12:11Verden– Utbruddet vil komme om kort tid12:06NorgeMann pågrepet etter bombetrussel mot Jessheim Storsenter11:58NorgePST har oversendt sin innstilling for mulig tiltale av Waras samboer11:10ReiseHanne fortviler etter avlyst ferie: – De kunne i hvert fall sendt en SMS10:54PolitikkArbeiderpartiet vil gi utviklingshemmede en jobbgaranti09:42VerdenHellas ber om hjelp etter at leir på Lesvos stengte porten for nye asylsøkere09:40VerdenSju elever omkom da skole raste sammen i Kenya09:30VerdenKinesisk storeier skuffet over Thomas Cook-konkurs09:19ReiseVing: Jobber intensivt for at alle skal komme hjem raskt09:19NorgeHalvparten av luftambulanseoppdragene er i nord09:05VerdenTyske Condor flyr videre til tross for konkurs09:00NorgeVing-kunder i Trøndelag må bli hjemme08:57PengerNorges avtale nesten i boks – avtalen med EU amazonas-blokkert08:36VerdenAnalytiker: Flere grunner til Thomas Cook-konkurs08:25VerdenMenneskerettsadvokat pågrepet i Egypt08:11VerdenTornado-fly mistet to drivstofftanker08:03VerdenJohnson ville ikke komme Thomas Cook til unnsetning07:44NorgeReisegarantifondet: Har kontroll på hvor folk oppholder seg07:37NorgeKrisemøter i Ving07:37VerdenBoris Johnson gir Iran skylden for oljeangrep i Saudi-Arabia07:36Verden«Game of Thrones» tronet under Emmy-utdelingen07:09VerdenLeger Uten Grenser anklager WHO for rasjonering av ebolavaksine i Kongo07:00NorgeNy statistikkbase: Oslo og Finnmark på voldstoppen06:03VerdenThomas Cook slått konkurs – hundretusener av turister rammes05:50NorgeDette skjer i dag05:47NorgeDette skjedde i natt05:30NorgeArbeiderpartiet vil gi utviklingshemmede en jobbgaranti04:56NorgeFlyktninger reiser tilbake til Eritrea04:48VerdenDemokrater vil stille Trump for riksrett04:24VerdenTre Emmy-priser til «Chernobyl»03:40NorgeFlere på fulltid i byggebransjen03:06VerdenEmmy åpnet med priser til «Mrs. Maisel»02:43VerdenVan Gogh-verk solgt på auksjon i Belgia02:03NorgeGründere ber om fiskeforbud ved undervannsrestaurant01:31VerdenItalia tar imot 182 mennesker reddet i Middelhavet01:15VerdenDanske pensjonsselskaper øremerker 350 milliarder til grønn omstilling00:27VerdenNy uke med storstreik i amerikansk bilindustri23:40VerdenSkrantende Thomas Cook får ingen løfter av britenes regjering23:33NorgeFare for sykehusstreik fra tirsdag22:48PolitikkEgypt advarer journalister som dekker demonstrasjonene mot presidenten22:17VerdenHer begraver de isbreen21:59SportRosenborg snudde og vant mot Mjøndalen21:46Verden2015-2019: Varmeste femårsperiode på 150 år21:44NorgeBendtner hyllet i hjemmedebuten, men 0-0 i toppkampen21:26NorgeTo personer reddet fra synkende seilbåt i Rogaland21:17NorgeKallmyr toner ned dronetrusselen mot norsk olje og gass20:43PolitikkFor første gang leder Elizabeth Warren over Biden20:21Sport18-åring i storform da Odd vant over Sarpsborg20:19SportViking ydmyket Vålerenga, vant 4-0 i Oslo20:18SportStrømsgodset tok viktig borteseier mot Tromsø20:17SportOpptur for Lillestrøm, nedtur for Kristiansund etter 1-120:16SportBunnlaget Ranheim satte kjepper i hjulene for gulljagende Glimt19:46Helse og livsstilDette er fotavtrykket til en neandertaler19:29SportLiverpool fortsatte den perfekte sesongstarten med seier over Chelsea19:01NorgeMann i 40-årene påkjørt i fotgjengerfelt i Lyngdal18:57VerdenSvenskeid tankskip blir frigitt i Iran18:54PolitikkSolberg om plass i Sikkerhetsrådet: – Det er bare Norge som kan ivareta norske interesser18:08NorgeKjedekollisjon på E617:39PengerArbeidsrettsadvokat mener Felleskjøpet-streiken er lovlig17:30NorgeHavarikommisjonen skal undersøke båtulykke i Harstad17:25SportStart ble ydmyket og tapte for første gang siden juni17:17PolitikkHvordan klarer et så lite parti å krangle så mye?16:58VerdenTrump har ingen intensjon om å møte iranere16:56SportManchester United senket av et effektivt West Ham16:51SportCeltic og Ajer vendte til ny seier16:43PolitikkSolberg ble vist Equinors havvindfelt i New York16:05SportSpinnvill Ødegaard-assist da Real Sociedad vant igjen15:23NorgeRusser frigjorde Finnmark som 15-åring – nå kan han få norsk medalje15:21NorgeSupporterbråk før HamKam møtte Start15:10VerdenGresk politi har pågrepet angivelig flykaprer15:00NorgeBåtbrann i Halden sentrum spredde seg til brygge og bil14:34NorgeKvikkleire funnet flere steder rundt rasstedet i Nittedal14:12VerdenNye sammenstøt mellom demonstranter og politi i Hongkong13:57Helse og livsstilVirus drepte en halv milliard og ble utryddet. Nesten13:46VerdenMinst fem skutt på swingersklubb i Kansas13:36SportSolskjær med krystallklar beskjed - igjen: – Pogba går ingen steder12:45SportMistanke om russisk manipulasjon vil dominere mandagens WADA-styremøte12:38VerdenIran vil legge fram plan for Persiabukta12:08NorgeUtagerende mann slo tilfeldig passasjer på Gardermoen12:00Helse og livsstilDrillo: – Jeg fikk sparken som ubeseiret landslagssjef11:56SportFriskmeldt Haaland med i Salzburg-troppen mot LASK11:44NorgePolitiet gjør nye søk etter savnede Maja Herner10:33NorgeDe minste barna rammes oftest av grov vold09:58VerdenRapport: Sør-Sudans ledere plyndrer landet09:43NorgeStor svindelsak opp i Bergen tingrett09:15SportKjempekamp av Zuccarello, scoring og to målgivende i oppkjøringskamp09:13ReiseFerieparadis ble massegrav: – Det lukter fordervelse08:30NorgeForsker tror ikke norske kvinner vil innfri Solbergs ønske om flere barn08:02Verden22 omkom i bussulykke i Pakistan07:58VerdenHongkong forbereder seg på nye protester06:22NorgeKvinne reddet opp fra sjøen i Oslo – to personer sett løpe fra stedet06:21VerdenSri Lanka oppretter kommisjon som skal undersøke terrorangrepet05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:20VerdenColombias president ber om ytterligere sanksjoner mot Venezuela
Populært