Meny

Tre konkurser på ett år – kan tape hus og hytte

Inge Berge. Foto: Eivind Yggeseth.
Mediemann, gründer og IT-topp Inge Berge har tre konkurser i byggebransjen på ett år.

(Finansavisen): Ifølge Finansavisen har det resultert i et og kausjonsansvar som koster ham 100.000 i måneden. Nå vil kreditor tvangsselge hus og hytte.

- Jeg har rett og slett bommet ganske kraftig ved å gå inn i entreprenørbransjen. Det skal jeg aldri gjøre igjen. Jeg skal aldri jobbe i entreprenørbransjen igjen. Det får jeg rett og slett ikke til, sier Berge til Finansavisen.

I fjor gikk Berge konkurs med MHA Entreprenør, og som styreleder måtte han sende 77 ansatte ut i arbeidsledighet. Før det var det Skuiveien 40 som gikk inn etter tvangsmulkt fra Bærum kommune i forbindelse med bygging av to tremannsboliger. Nå kommer oppvasken, og den rammer Berge personlig som følge av kausjonsansvar, skriver Finansavisen.

Les også: Antall konkurser øker

Kausjoner

For Inge Berge har sammen med partner kausjonert for lån på 5 millioner kroner sammen med Harald Askautrud, som hadde drevet MHA Entreprenør gjennom en årrekke. Askautrud har allerede gått fra hus og hjem for å betale 3,2 millioner kroner. Berge og partneren har ikke betalt, og hver eneste måned øker gjelden med nær 100.000 kroner.

I desember i fjor var lånesaldoen på 4,1 millioner kroner, og dertil kommer renter på 1 prosent pr. måned pluss en ekstrakostnad på 50.000 kroner for hver måned lånet står er misligholdt.

Risikerer tvangssalg

Vi snakker følgelig om en samlet lånesaldo i dag på 5 millioner kroner, og det er tatt utlegg i Berges hus på Tåsen i Oslo samt hytte på Nesbyen. Duoens klage til Namsfogden har ifølge Finansavisen ikke ført ikke frem, og nå er siste håp at Byfogden i Oslo kan stoppe tvangssalg.

Berge uttrykker fortvilelse for hele situasjonen.

- Da jeg kom inn i MHA var selskapet pill råttent. Vi ble presentert et lån vi kunne leve med, men der jeg skulle kausjonere sammen med flere. Det viste seg at jeg var sløv da jeg skrev under på kausjonen, og jeg mener formalia ikke ble fulgt under signeringen, sier Berge til Finansavisen.

Les også:
Detaljhandelen sliter - 666 konkurser så langt i år Høyeste konkurstall på mange år

Denne saken ble først publisert i Hegnar.no

Populært