Meny

Märtha Louise selger hytta - meglere krangler om prisen

Flyfoto av Märtha Louise hytte på Bloksberg. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Den fasjonable eiendommen til Märtha Louise på Hankø skal selges. Kjendismeglere blir ikke enige om hvor mye eiendommen er verdt.

Prinsesse Märtha Louise har nå bestemt seg for å selge det 100 år gamle feriestedet på øya Hankø i Østfold.

Eiendommen, som har vært kongefamiliens feriested i generasjoner, ble kjøpt av daværende kronprins Olav i 1947.

Da prinsessen overtok eiendommen i 2001 ble markedsprisen vurdert til rundt 20 millioner kroner. På eiendommen er det et hovedhus og gjestefløy, i tillegg til båthus og flytebrygge.

Les også:   Prinsesse Märtha Louise blir travkusk

– Sjokkerende lavt

Til Se og Hør, som først omtalte salgsplanene, anslår eiendomsmegler Miguel Sørholt at verdien har steget til 70 millioner kroner. Andre eiendommer på ferieøya har blitt solgt for lignende summer tidligere.

Kjendismegler og advokat Torbjørn Ek, som har fått oppdraget med å selge prakteiendommen, reagerer på prisene som er nevnt i mediene.

Bloksberg, den norske kongefamiliens feriested på øya Hankø i Fredrikstad kommune i Østfold. Prinsesse Märtha Louise arvet eiendommen etter sin bestefar kong Olav. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

«Ser du refererer et «ekspertanslag» på prisen. Tenkte det var greit å opplyse deg om at innhentet takst sier kr 35 mill. hvilket jeg mener er et greit utgangspunkt», skriver Ek i en e-post til Dagbladet. Han utelukker ikke at salgssummen kan bli høyere.

Sørholt er sjokkert over taksten på 35 millioner.

– Det vil jeg si er helt uforståelig. Det er sjokkerende lavt, sier Sørholt og begrunner det med feriestedets særegne historie.

Les også:  Märtha Louise: – Jeg har ikke lyst til å være alene resten av livet

– Trolig for dyrt

Kjell Arne Totland, TV 2s kongehusekspert, tror prinsesse Märtha Louise har forhørt seg med både kong Harald og kronpris Haakon om salgsplanene.

– Men det vakre feriestedet er nok trolig blitt både for stort og for dyrt å holde for henne – spesielt etter skilsmissen fra Ari Behn. Nå må jo parets tre døtre dele feriene mellom foreldrene, og Märtha synes nok stedet da blir unødvendig stort for henne alene, sier Totland til VG.

Feriehuset er forventet å bli solgt i det eksklusive, lukkede boligmarkedet.

Privatøkonomi
Populært