Prinsesse Märtha Louise blir travkusk

Prinsesse Märtha Louise deltar i ponniløp på Biri travbane på Biri tidligere i sommer. 
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Prinsesse Märtha Louise deltar i ponniløp på Biri travbane på Biri tidligere i sommer. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I september skal prinsesse Märtha Louise debutere som travkusk i travløp under klasseløpshelgen på Bjerke i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere har hun kjørt ponniløp på Biri i Oppland og delt ut pokal under det som heter prinsesse Märtha Louises pokalløp. Hun er dessuten en erfaren sprangrytter.

Det var en utfordring fra Geir Kamsvåg i hest360.no, hestenettstedet hvor hun selv er partner og medarbeider, som fikk prinsessen til å prøve seg som travkusk.

– Märtha og jeg kjørte ponniløp på Biri under NM-helgen. Opplevelsen ga mersmak, og jeg har utfordret prinsessen til å skaffe seg lisens og kjøre et ekte travløp, sier Kamsvåg i en pressemelding.

For å delta i løpet skal prinsessen gjennom et intensivkurs i teori og praksis i travløp. Det er Det Norske Travselskap som skal stå for treningen.

– Vi ordner med et opplæringsløp innenfor forsvarlige rammer, men det hjelper at prinsessen er erfaren med hester og har godt håndlag, sier Svein Morten Buer, generalsekretær i Det Norske Travselskap.