Apples kvartalsresultat bedre enn forventet

Kunder på vei inn i en Apple-butikk i New York. Foto: Mark Lennihan / AP / NTB scanpix
Kunder på vei inn i en Apple-butikk i New York. Foto: Mark Lennihan / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Apples overskudd steg til 11,5 milliarder dollar i forrige kvartal, noe som er bedre enn hva analytikerne ventet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Beløpet tilsvarer nær 94 milliarder kroner. Det amerikanske teknologiselskapet øker overskuddet til tross for at det selger færre telefoner av typen iPhone enn hva analytikerne hadde regnet med. Økningen skyldes ikke minst at selskapet selger flere av den dyreste iPhone-modellen.

Omsetningen i årets andre kvartal steg samtidig med 17 prosent sammenlignet med samme periode ett år tidligere, og endte på 53,3 milliarder dollar. Til sammen solgte selskapet 41,3 millioner telefoner.

– Vi er begeistret over å kunne rapportere Apples beste kvartalsresultat i juni noensinne, og det er vårt fjerde kvartal på rad med tosifret økning i omsetningen, sier Apples toppsjef Tim Cook da kvartalsrapporten ble lagt fram tirsdag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært