Gir gass med dass

Cinderella Eco Solutions.
Cinderella Eco Solutions. Foto: Foto: Anders Horntvedt / Finansavisen. / hegnar,no

Cinderella Eco Solutions satser nå internasjonalt med sine forbrenningstoaletter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Etter mer enn 20 års erfaring fra det skandinaviske hyttemarkedet, ønsker vi nå å satse for fullt internasjonalt. Vi har fått en rekke henvendelser om toalettene våre fra ulike aktører i utlandet. Mange har lett etter alternativer til vannklosetter, og så har de funnet oss via websider eller gjennom samarbeidspartnere, sier Gunhild Sjøvik (51), adm. direktør i Cinderella Eco Solution, til Finansavisen.

Bedriften utvikler, produserer og selger elektriske og gassfyrte forbrenningstoaletter. Tradisjonelt har toalettene vært markedsført og solgt til hyttemarkedet i Norge og Sverige. Ifølge reklamen forbrennes urin og ekskrementer ved høy temperatur til en minimal askemengde.

- Avfallet blir helt rent og fritt for bakterier. Det kan kastes som husholdningsavfall eller strøs i naturen, sier fabrikksjef Frode Hansen til avisen.

Les også: 15-åring casher inn millioner på hjemmelaget slim

Toalettkompetanse

Gunhild Sjøvik er datter av gründeren Odd Kjell Sjøvik (75), som opprinnelig er fiskebåtreder fra Midsund i Møre og Romsdal, og som havnet i toalettbransjen ved tilfeldigheter. Eierne sitter til daglig i Midsund kommune i Romsdal, men fabrikk og forretningsadresse er i Lyngen i Troms, skriver avisen.

Etter at det patenterte produktet i en årrekke ble produsert på lisens, er familien i dag eneeiere i bedriften.

- Siden Cinderella forbrenningstoalett ble utviklet for mer enn 20 år siden, har vi sakte, men sikkert bygget kompetanse og kunnskap rundt toalettløsningen og utviklet selskapet vårt til hva det er i dag. Det siste året har vi styrket selskapet vårt ytterligere gjennom ansettelser innen salg og ettermarked, produktutvikling, logistikk og produksjon slik at vi kan være enda bedre rustet for å nå ut internasjonalt, sier Gunhild Sjøvik til avisen.

Nå er ambisjonen å gi gass med forbrenningstoalettene.

Les også: Trump skryter uhemmet av den økonomiske veksten

Ser stort potensial

I dag har bedriften et salgsselskap med base i Nederland, og med Sentral-Europa som nedslagsfelt. Der planlegger bedriften ifølge avisen å satse på proff- og bobilmarkedet.

I første halvdel av juni var Gunhild Sjøvik og selskapets salgsdirektør på tur til Australia og jobbet med å få forhandlere og kunder på plass, i tillegg til samarbeidspartnere.

Parallelt søker bedriften etter en salgssjef i Canada, og deretter skal ytterligere salgsmedarbeidere inn. Ambisjonen er etterhvert å rekruttere en håndfull medarbeidere som skal jobbe direkte for selskapet.

Les også: Kraftig lukt av sure sokker - fly måtte nødlande

(Artikkelen er først publisert på hegnar.no)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært