Meny

Manglende flyruter til Kina bekymrer norsk næringsliv

Norsk Industri, her representert ved direktør Stein Lier-Hansen, skal møte regjeringen angående direkteruter til Kina. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Norsk Industri mener mangelen på direkteruter til Kina rammer sjømateksport. Foreningen skal møte regjeringen angående situasjonen.

Det kommer fram i et brev omtalt av E24. I brevet heter det at flere lakseeksportører melder om for dårlig kapasitet på rutene til Kina.

«Vi er kjent med at kinesiske flyselskaper har valgt København og Stockholm som destinasjoner for sine Skandinavia-ruter, i stedet for Oslo Lufthavn. Det er viktig for oss å få vite hvordan statsråden og Samferdselsdepartementet arbeider med lufttrafikken til Kina», skriver Norsk Industri, ifølge E24.

Nettstedet skriver videre at direkteruter til Kina er «høyt prioritert» av Avinor, men at de ikke har fått tilgang til Norges ambassade i Kina i forbindelse med arbeidet for å opprette disse.

Avinor ønsker ikke å kommentere situasjonen ytterligere. Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) skriver på sin side at regjeringen ønsker å utvikle nye ruter til og fra Norge.

– Det er positivt om aktører ønsker starte ruteflyging mellom Norge og Kina, både for passasjerer og frakt. Jeg er ikke kjent med at noen flyselskap har søkt om å opprette ruter fra Kina til Norge og fått avslag fra norske myndigheter, skriver Solvik-Olsen til E24.

Samferdselsministeren bekrefter et kommende møte med Norsk Industri angående situasjonen.

Privatøkonomi
Populært