Milliardær tjener 280 millioner på salg av to eiendommer

Foto: Iván Kverme - Finansavisen.
Foto: Iván Kverme - Finansavisen.
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Gevinsten er særdeles tilfredsstillende for oss.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(Finansavisen): – Flere av de store aktørene har vært på oss. Vi har ikke tatt noen initiativ, men det har spredd seg at dette er et attraktivt prosjekt for store utbyggere, sier Pål Syse, adm. direktør i Axer Eiendom, til Finansavisen.

Eier av Axer Eiendom er eiendomsutvikler Borger Borgenhaug, som i Kapitals siste 400-liste står oppført med en formue på 2,35 milliarder kroner.

For fem år siden kjøpte Borgenhaug eiendommene Myrfaret 1 og Grenseveien 10, som ligger i Ås kommune, like ved grensen til Ski kommune. Og Ski er et vesentlig stikkord i denne sammenheng. Det er nærheten til Ski stasjon som gjør området så attraktivt, da ferdigstillelsen av Follo-banen vil gi en reisetid på 11 minutter mellom Oslo S og Ski.

Les også: Meglerhus uenige om TGS-aksjen

Totalt er det snakk om et 30 mål stort næringsområde, som blant annet huser en bilforretning i dag. Da Borgenhaug kjøpte de to eiendommene betalte han ifølge Finansavisen 120 millioner kroner. Nå er de to eiendommene solgt til Selvaag Bolig for rundt 400 millioner kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Endelig salgssum bestemmes av hvor stor grad av utnyttelse man får på tomten. Selvaag Bolig håper å få bygget opp mot 400 leiligheter på området.

Les også: Flere melder om flomskader

– Hva tenker dere om gevinsten?

– Når Selvaag har overtatt hele prosjektet og vi har fått oppgjør, må vi si at gevinsten er særdeles tilfredsstillende for oss, sier Syse til Finansavisen.

Med salget til Selvaag Bolig er Axer Eiendom ute av Follo. Andre steder selskapet har boligprosjekter under utvikling eller bygging er blant annet Høvik i Bærum, Jessheim, Lillestrøm, på Ensjø og Montebello i Oslo og i Bergen.

Saken er først publisert på Hegnar.no