Meny

Norwegian var ukjent med interessen fra flygigant

Norwegian-aksjen steg kraftig etter nyheten om at IAG vurderer å legge inn bud på Norwegian. Her er Bjørn Kjos fotografert foran et Norwegian-fly på flyplassen i Buenos Aires i mars. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Norwegian var intetanende om interessen fra International Airlines Group (IAG), som vurderer å legge inn bud på hele flyselskapet.

IAG, som blant annet eier British Airways, kjøpte torsdag 4,61 prosent av aksjene i Norwegian.

– Norwegian hadde ingen kjennskap til denne transaksjonen før den ble omtalt i mediene torsdag formiddag. Norwegian har heller ikke vært i dialog med IAG om saken. At IAG-gruppen nå går inn som aksjonær i Norwegian, viser at et stort internasjonalt luftfartskonsern har tro på Norwegians forretningsmodell og globale vekststrategi, skriver selskapet i en pressemelding klokka 12.30.

Aksjen spratt opp

Norwegian-aksjen gjorde et kraftig byks etter at nyheten ble kjent. Handelen ble imidlertid stoppet av Oslo Børs klokken 11.37, da aksjen var opp 18,27 prosent. Da aksjen ble satt i salg igjen, fortsatte stigningen videre.

På det høyeste, omkring klokka 12.45, var kursen oppe i 264 kroner aksjen. En time senere hadde den sunket til 248 kroner.

Det var Bloomberg som først omtalte saken, før IAG selv gikk ut med en pressemelding kort tid etterpå.

– IAG anser Norwegian som en attraktiv investering, og har kjøpt en eierposisjon på 4,61 prosent i flyselskapet, skriver IAG.

Samtidig understreker selskapet at de ikke har besluttet hvorvidt de vil legge inn et formelt bud. De to partene har heller ikke diskutert saken ennå.

Bud på hele selskapet

Målet med eierandelen er ifølge IAG å komme i posisjon til å gå inn i forhandlinger med Norwegian, der de også vil ha muligheten til å fremme et bud på hele selskapet.

Norwegian ville ikke kommentere saken ytterligere torsdag ettermiddag.

IAG er et britisk-spansk multinasjonalt eierselskap i luftfartssektoren og har i dag en flåte på 547 fly, skriver E24.

Privatøkonomi
Populært