Meny

Statoil med nye investeringer i Snorre-feltet

Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Statoil leverer torsdag en plan for utbygging og drift av Snorre-feltet som vil forlenge feltets levetid med 25 år. 

Samtidig tildeles kontrakter som er verdt opptil 9 milliarder kroner. Oljeserviceselskapet Aibel får en kontrakt på 1,6 milliarder for prosjektering, innkjøp og installasjon av prosjektet.

– Vi er selvsagt meget fornøyd med den tilliten Statoil viser oss, sier Aibels konsernsjef Mads Andersen.

Den opprinnelige antatte levetiden for Snorre-feltet var fram til 2011–2014. Nå er det forventet at Snorre vil produsere utover 2040.

– Langsiktig aktivitet og verdiskaping på norsk sokkel er helt sentralt i vår strategi, sier Arne Sigve Nylund, Statoils konserndirektør for norsk sokkel.

Snorre Expansion planlegger produksjonsstart i 2021 og vil bli drevet og vedlikeholdt av den eksisterende Snorre-organisasjonen i Stavanger, mens forsyningen fortsatt vil drives fra Fjordbase i Florø.

Analyser fra Agenda Kaupang viser at om lag 23.000 årsverk vil være sysselsatt i Norge i prosjektfasen med Snorre Expansion.

– Nå har vi endelig kommet i mål med et godt konsept som utnytter eksisterende infrastruktur og reduserer kostnadene, sier Margareth Øvrum, Statoils konserndirektør for teknologi, prosjekter og boring.

Privatøkonomi
Populært