Statoil med nye investeringer i Snorre-feltet

Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statoil leverer torsdag en plan for utbygging og drift av Snorre-feltet som vil forlenge feltets levetid med 25 år. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samtidig tildeles kontrakter som er verdt opptil 9 milliarder kroner. Oljeserviceselskapet Aibel får en kontrakt på 1,6 milliarder for prosjektering, innkjøp og installasjon av prosjektet.

– Vi er selvsagt meget fornøyd med den tilliten Statoil viser oss, sier Aibels konsernsjef Mads Andersen.

Den opprinnelige antatte levetiden for Snorre-feltet var fram til 2011–2014. Nå er det forventet at Snorre vil produsere utover 2040.

– Langsiktig aktivitet og verdiskaping på norsk sokkel er helt sentralt i vår strategi, sier Arne Sigve Nylund, Statoils konserndirektør for norsk sokkel.

Snorre Expansion planlegger produksjonsstart i 2021 og vil bli drevet og vedlikeholdt av den eksisterende Snorre-organisasjonen i Stavanger, mens forsyningen fortsatt vil drives fra Fjordbase i Florø.

Analyser fra Agenda Kaupang viser at om lag 23.000 årsverk vil være sysselsatt i Norge i prosjektfasen med Snorre Expansion.

– Nå har vi endelig kommet i mål med et godt konsept som utnytter eksisterende infrastruktur og reduserer kostnadene, sier Margareth Øvrum, Statoils konserndirektør for teknologi, prosjekter og boring.