Meny

Lavere resultat for Norwegian

Konsernsjef i Norwegian, Bjørn Kjos, ankommer Felix konferansesenter i Oslo torsdag morgen før presentasjonen av selskapets kvartalsresultater for 2. kvartal 2017. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyselskapet Norwegian fikk et overskudd før skatt på 861 millioner kroner for andre kvartal i år. Resultatet er noe lavere sammenlignet med samme tid i fjor. 

I andre kvartal 2016 hadde selskapet til sammenligning et overskudd før skatt på 930 millioner kroner. Ifølge selskapet skyldes nedgangen høyere oljepris og passasjeravgiften.

– Drivstoffet er den største regningen på driften av fly, slo Norwegian-sjef Bjørn Kjos fast da han la fram tallene.

Les også: Stort fall for Norwegian-aksjen

Tre millioner passasjerer

Fyllingsgraden for kvartalet er på 88 prosent, som er en kraftig økning fra i fjor. Til sammen 8,6 millioner passasjer fløy med Norwegian i andre kvartal 2017, som er en økning på 12 prosent sammenlignet med i fjor.

– Vi fløy for første gang mer enn tre millioner passasjerer i løpet av én måned. I dette kvartalet har vi hatt 8,6 millioner passasjerer, noe som er snaue én million mer enn i samme periode i fjor, sa Kjos.

Det norske lavprisselskapet har andre kvartal 2017 en omsetning på 7,77 milliarder kroner. Dette er en økning på 17 prosent sammenlignet med andre kvartal 2016. På samme tid i fjor hadde selskapet en omsetning på 6,6 milliarder kroner.

Les også: Forbrukerrådet: Norwegian gambler med passasjerene sine

Økning i Frankrike

– Vi har holdt markedsposisjonen og økt den stort sett de fleste stedene. Vi har passasjervekst i Norden og selvsagt i Spania. Det som overrasker mest er hvor sterk passasjervekst vi har i Frankrike. I tillegg begynner vi å få et veldig godt grep om USA, sa Kjos.

Norwegian har et driftsresultat på minus 862,9 millioner kroner for andre kvartal 2017. Tallene fra samme periode i fjor viser at selskapet gikk 1,0 milliarder i overskudd.

– Vi har hatt betydelige ekstra kostnader til innleie av fly, høy oljepris og passasjeravgiften i Norge, noe som har hatt en negativ effekt på resultatet. Vi ser imidlertid positivt på utviklingen framover, både i form av billettsalg og forsalg de nærmeste månedene og nye rutelanseringer, sier Kjos.

Privatøkonomi
Populært