En kvart milliard til Ringnes

<p>Christian Ringnes har god grunn til å smile om dagen.</p>
Christian Ringnes har god grunn til å smile om dagen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Christian Ringnes innkasserte sammen med sine tre barn et overskudd på 279 millioner kroner i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ringnes-familien kunne legge 2016 bak seg med et stort smil om munnen. Børsnoteringen av Pandox ga en stor likviditetstilførsel til Eiendomsspar som dermed kunne utbetale et kraftig utbytte til sin største eier, Victoria Eiendom.

Fra Victoria Eiendom gikk det så et utbytte på 144 millioner kroner til Ringnes Holding som dermed kunne bokføre finansinntekter på hele 271 millioner kroner i fjor. Der ble imidlertid pengene liggende ettersom far og barn Ringnes ikke tok utbytte fra Ringnes Holding i fjor.

Les også: Sterk tro på boligprisvekst i Stavanger

Satte pengene i spill

– Vi pleier å betale utbytte midt i året, men det er riktig at det ikke er utbetalt noe utbytte, sier Christian Ringnes til Finansavisen.

Pengene har imidlertid ikke blitt stående på lavrentekonto i bank. Av balansen i Ringnes Holding fremgår det at investeringer i anleggsaksjer er økt fra 218 til 374 millioner. Balanseposten «kunst/antikviteter» er også økt markert fra 49 til 65 millioner. En tilsvarende økning finner vi både i fordringer og i porteføljen av omløpsaksjer.

Les også: Godkjenner Shell sitt milliardsalg i Nordsjøen

– Gjør som Buffett

Aksjeporteføljen i Ringnes Holding består av Victoria Eiendom, Oslo Flaggfabrikk, Flagg Eiendom, O. F. Texleis, The Mini Bottle Gallery og Villa Lyse.

– Ringnes Holding er ikke så aktivt selskap. Vi gjør som Warren Buffett – finner vi noe vi liker så sitter vi med det veldig lenge. Men det er stort sett Victoria Eiendom det handler om. Det er det betydelige, sier Ringnes.

Saken ble først publisert i Finansavisen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden