Ica-oppkjøpet ga sterk vekst for Coop

Konsernsjef Geir Inge Stokke i Coop kan glede seg over et godt resultat i 2016. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Konsernsjef Geir Inge Stokke i Coop kan glede seg over et godt resultat i 2016. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Coop i Norge fikk et kraftig forbedret resultat i 2016 sammenlignet med året før, mye på grunn av overtakelsen av de tidligere Ica-butikkene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dagligvarekjedens resultat før skatt økte med 2,1 milliarder kroner i 2016 sammenlignet med 2015, og de totale driftsinntektene økte med 4,9 milliarder kroner til 58 milliarder.

– Det vi ser er resultatet av en svært vellykket integrasjon av butikkene fra oppkjøpet av Ica Norge. Omsetningsveksten i de omprofilerte butikkene svarer absolutt til forventningene. Vi tar ut de forventede synergiene og høster frukter av den formidable innsatsen som er lagt ned både i samvirkelagene og fellesorganisasjonen, sier konsernsjef Geir Inge Stokke i Coop Norge.

Coop overtok til sammen 550 Ica-butikker i 2015, men for å unngå svekket konkurranse måtte 43 dagligvarebutikker selges til Bunnpris og 50 til Norgesgruppen. Coops salgsinntekter økte med 10,9 prosent i fjor, hvorav 7,8 prosent skyldes et fullt år med drift av de tidligere Ica-butikkene.