Dagligvaregigantene krangler om pris på Twitter:

Kiwi-sjefen: – Registrerer at Rema 1000 igjen har fått endret pristestresultat

<p>Priskrigen mellom lavpriskjedene har tilspisset seg på nyåret. Foto: Coop / NTB scanpix</p>
Priskrigen mellom lavpriskjedene har tilspisset seg på nyåret. Foto: Coop / NTB scanpix

Det er priskrig i dagligvarebransjen og nå beskylder konkurrentene Rema 1000 for å endre resultater i pristester og diktere avisredaksjoner. – Drøyt når de gjør akkurat det samme som oss, svarer Rema 1000.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det nye året har begynt med en tilspisset priskrig mellom de tre store aktørene i dagligvaremarkedet; Norgesgruppen, Coop og Rema 1000.

Sistnevnte, med Ole Robert Reitan i spissen, lanserte onsdag sin nye app «Æ» som skal gi Rema 1000-kunder et priskutt på 10 prosent på varene de selv handler mest av og samme kutt på fersk frukt og grønt.

Coop svarte umiddelbart med 11 prosent priskutt på frukt og grønt ved bruk av deres app i Extra- og Obs-butikker, mens Kiwi doblet sin bonus på frukt og grønt fra 7,5 prosent til 15 prosent i kundeprogrammet Kiwi Pluss.

Også på det sosiale mediet Twitter er temperaturen høy mellom topper hos de tre dagligvareaktørene, etter en pristest som ble publisert av Side2 på mandag.
Først ble Kiwi kåret til prisvinner, deretter ble resultatet endret slik at Rema 1000 kom best ut, før resultatet igjen viste at Kiwi hadde lavest priser på det utvalget varer som var undersøkt.

Artikkelen fortsetter etter Twitter-utvekslingen:

Etter at resultatet ble endret i Rema 1000s favør skrev Kiwi-sjef Jan Paul Bjørkøy: «Vi registrerer at dere igjen har fått endret resultatet av en publisert prisundersøkelse...»

– Er det slik dere opplever at det er vanlig at Rema 1000 får endret resultatene av prisundersøkelser etter at de er publisert?

– Vi har opplevd tidligere at resultatet i en publisert prisundersøkelse har blitt endret, når Kiwi har vunnet. Vi har også opplevd at prisundersøkelser har blitt endret før publisering og at vi har fått beskjed om at vi har vunnet prisundersøkelser, for at de så ikke blir publisert. Det siste skjedde senest forrige måned, svarer kommunikasjonssjef i Kiwi Kristine Aakvaag Arvin.

Hun vil imidlertid ikke oppgi hvem det er som skal ha latt være å publisere en pristest Kiwi hadde vunnet.

– Dere har også fått endret priser i denne undersøkelsen. Pleier dere å gjøre det?

– Det som skjedde var at denne undersøkelsen ble publisert mandag og lå ute i noen timer med Kiwi som vinner. Men på kvelden mandag var plutselig resultatet endret, uten at vi hadde hørt om det. Da vi ble klar over at konkurrenten hadde fått endret flere priser, gikk vi gjennom våre og fant noen feil. Vi sendte dokumentasjon til redaksjonen, som rettet feilene. Da var Kiwi billigst igjen, svarer Arvin.

Hun sier videre at det viktigste er å vinne kundenes tillit, ikke pristester.

– Men rett skal være rett.

Arvin forklarer at Kiwi har elektroniske priser i hyllene, så feilprising på hyllene er ikke et problem hos dem, men medgir at feil av og til kan forekomme på prisplakater som følge av menneskelig feil. I dette tilfellet var det imidlertid journalistene som hadde brukt feil priser.

– To av prisene som først ble oppgitt i testen har vi aldri hatt, og avisen hadde heller ingen kvittering eller bilder som kunne bekrefte at de hadde funnet disse prisene i butikken.

Les også: Kiwi og Coop varsler priskrig på dagligvarer

– En krevende øvelse

– Prisundersøkelser er en krevende øvelse, og de må være helt rettferdige, uavhengige og uanmeldte for å virke slik de skal. Det må være 100 prosent like vilkår for alle. Enten så publiserer man resultatene rett ut, eller så må man gi alle de involverte mulighet til å se gjennom og kommentere før publisering, sier Kiwis kommunikasjonssjef og legger til at de har hatt en god dialog med Nettavisens Side2 som publiserte testen.

Direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Rema 1000, Mette Fossum, gir Arvin full støtte når det kommer til at pristester er vanskelig å gjennomføre på en god måte.

Fossum mener dette er et tilfelle av at journalister som ikke kan lage pristester, har forsøkt seg på det.

– Et problem er at de har sammenlignet ulike varer. Blant annet har de sammenlignet våre store egg mot Kiwis mindre egg. Så har de lagt til teksten i at de har justert prisen etter at vi har gjort dem oppmerksom på det, men de har ikke justert sluttsummen, sier hun til ABC Nyheter og fortsetter:

– Det at journalistene ikke er nøyaktig nok har en del å si for oss som konkurrerer. Det er derfor vi ringer journalisten. Artikkelen har blitt justert både etter at vi har tatt kontakt og etter at Kiwi har tatt kontakt. Vi anerkjenner ikke testen slik den står nå, fordi sluttsummen ikke er justert etter at prisen på egg er justert for riktig størrelse.

Les også: Butikkene solgte rekordmye julemat

– Vi gjør ikke noe annet enn konkurrentene

– På Twitter skriver Kiwi-sjefen at det ikke er første gang Rema 1000 har fått endret resultatet i en pristest etter publisering. Er dette noe som skjer ofte?

– Når det gjelder journalister som ikke har gjort dette noe særlig før, og testen ikke er gjennomført på en god måte, må vi rette opp i feilene. Kiwi gjør det samme som oss. Hvis vi opplever at store egg blir sammenlignet små egg og det gjør at vi taper testen, så opplever vi det som urettferdig. Dette er DNAet i vår virksomhet, det er viktig for oss. Når vi opplever uredelig prisjournalistikk, så sier vi ifra.

Hun viser til at VG har holdt på med pristester gjennom mange år og har utviklet en metodikk og nøyaktighet som holder vann.

– Da er det vanskelig å protestere på resultatet. Men dialog og diskusjon med journalisten i forkant av en test er en del av dynamikken også i slike tilfeller, det er en del av gamet.

Fossum synes det er drøyt å komme med påstander om at Rema 1000 går inn og dikterer redaksjoner, slik kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis i Coop gjør på Twitter, når hun opplever at konkurrentene gjør akkurat det samme som dem.

– Vi gjør ikke noe annet enn å diskutere dette med journalister. Vi bruker skriftlig kommunikasjon og viser til kvitteringer og annen dokumentasjon på våre priser.

Les også: Ingen priser i dagligvareapp

– Blir forvirrende for kundene

Når ABC Nyheter tar kontakt, er Bjørn Takle Friis i Coop enig i at det må være greit å si ifra når det i pristester er ulike produkter som sammenlignes.

– Det er mange pristester hele tiden fra flere redaksjoner. Vi får som regel oversendt resultatene på forhånd, og hvis det viser seg at de sammenligner epler og pærer, for eksempel kjedens egen merkevare med Kavli eller Mills, så kan man påpeke det, men det å korrigere prisene, slik som de har gjort i denne testen, er ikke noe man skal gjøre, sier Friis.

– Her har Kiwi og Rema dokumentert at prisene i testen som de har fått endret, ikke stemte med det journalistene hadde oppgitt i artikkelen.

– Da er det jo slett håndverk fra pristesterne. Da kan man la være å ha pristester, hvis man ikke sjekker godt nok, sier han og fortsetter:

– I dette tilfellet blir pristesten veldig lite troverdig uansett. Kunden sitter igjen med flere spørsmål: Er det dårlig journalistisk håndverk eller er det kjedene som manipulerer? Uansett virker det veldig forvirrende for kundene når kjedene kan ringe inn for å endre resultatene, sier Friis.

Les også: Dagligvarekjedene sammen mot genmodifisert mat

– Stol mer på deg selv enn på pristester

– Hvordan bør forbrukerne forholde seg til slike pristester?

– De bør stole mer på seg selv enn på pristester, svarer Friis og legger til at det er Coop Extra og Obs! som er deres billigste alternativer, ikke Prix som er med i denne testen.

Fossum i Rema 1000 sier det er viktig at man har et kritisk blikk på at testene sammenligner like produkter.

– Og generelt er det de store testene, som gjøres av VG blant annet, man bør følge med på, sier hun.

Fossum mener det i den pågående priskrigen er viktig med åpenhet og transparens overfor forbrukerne. Og hun sier hun er skuffet over at regjeringen i fjor stoppet Forbrukerrådets plan om en app med oversikt over de ulike aktørenes matvarepriser.

– Rema 1000 er helt for en slik portal og jobber for det at det skal bli noe av. Vi har levert data for at de skal få det til og håper det blir noe av i fremtiden.

Fossum mener appen «Æ», som Rema 1000 lanserte denne uken, svarer på behovet for åpenhet.

– Der vil du hele tiden vil se prisnivå på varene du har kjøpt, og du får ti prosent avslag på de ti varene du handler mest. Du får i appen både oversikt over pris og hvor mye du har spart, sier hun og fortsetter:

– At det allerede er 270.000 nedlastinger av vår nye app, viser at forbrukerne er veldig opptatt av pris.

Bakgrunn: Rema 1000 lanserer appen «Æ» med personlige priser

Nettavisen: – Vi skjerper rutinene

Carina Bredesen som er konstituert reportasjeleder i Nettavisen sier hun forstår kritikken som rettes mot Side 2s pristest.

– Vi ønsker alltid at ting vi publiserer skal være riktig, men feil kan oppstå og da er det viktig at vi retter opp og viser hva som har blitt rettet opp. Alle stegene i denne prosessen har kommet klart frem. Vi har skrevet inn der det har vært avvik og der vi har gjort omregninger. I tillegg har vi lagt til fotnoter på det som kjedene har reagert på. Jeg synes vi har vært redelige overfor dem vi skal være redelige overfor, og det er leserne, sier Bredesen til ABC Nyheter.

Hun har også forståelse for at de som jobber med dette i kjedene har et annet utgangspunkt enn journalistene, og et svært nøyaktig system for hvordan de regner ut og sammenligner ting, for eksempel når de skal gå ut med prissammenligninger i markedsføring.

– Det er ikke vanskelig å forstå at de synes det var en dårlig test. Vi kommer til å skjerpe rutinene våre før neste test for å unngå misforståelser. Vi tok bort elementet med testens vinner og taper nettopp fordi det ble så mye debatt rundt hva som kunne sammenlignes, sier Bredesen.

Les også: Rema 1000 rensker opp i antallet leverandører

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
22:04 Eriksen Søreide: Norge har ikke forpliktelse for Syria-barna21:26 Markedet mettes – norske F-16 kan gå på billigsalg20:27 Først seier, så tap for Boris Johnson da Parlamentet stemte over brexitavtalen19:59 Ap, MDG, Venstre og KrF er enige om å danne byråd i Bergen19:51 Ulf Leirstein forbereder seg på et liv etter politikken19:36 Putin og Erdogan enige om Syria-avtale19:06 Mann knivdrept i garasje i Drammen19:02 PST undersøker trusselbrev sendt ut før ambulansekapringen i Oslo18:59 – Ingen avklaring for Frode Berg før november18:40 – Byrådet viser en fiendtlighet mot dem som er avhengige av bil18:38 Brækhus skrev avtale med Hearns selskap – nærmer seg ny storkamp18:06 Kraftig høststorm i Trøndelag - mann tatt av bølge i Lofoten17:52 Trump sammenligner riksrettsprosess med lynsjing17:15 Ukrainsk journalist dømt til 15 år i fengsel av separatister17:13 Fotballtopp vil ha hjernerystelse-bytter etter demensalarm16:41 Advarer: – Farlige IS-krigere kan rømme hjem16:04 Boeings Max-krise blir verre og verre14:22 Dødstallene stiger i Chile13:51 Palestinsk domstol blokkerer kritiske nettsteder13:50 Diplomat vitner i riksrettsprosessen mot Trump13:02 Venstre-prosessen «en oppskrift på langvarig støy»13:01 Assad: Erdogan er «en tyv»12:51 Mann kapret ambulanse – uskadeliggjort av politiet12:46 Person til sykehus etter minibussulykke i Bergen12:38 Riksrevisjonen: Domstolene bruker for lang tid12:37 Putin og Erdogan i viktige Syria-samtaler12:34 Batteribrann avgir farlig gass i Hordaland12:13 Mann tiltalt for drapsforsøk på legesenter12:07 Redaktøren i Aust-Agder Blad går av etter kritikk12:06 Tidslinje for den nye brexitavtalen11:41 Politiker overrasket alle: – Jeg er gravid11:40 Advokat: – Berg kjent med avtalerykter11:14 Sun Heidi Sæbø konstituert som Morgenbladet-redaktør10:52 Lover at Oslo skal bli utslippsfri innen 203010:40 Granåsen får 180 millioner til ski-VM 202510:27 Guaidó ber Russland og Kina om hjelp10:12 Mor (62) og datter (29) omkom i trafikkulykke i Volda: Frigir navnene10:00 Nytt funn: Deltok i angrepet på Pearl Harbor i 194109:57 Indiske myndigheter reagerer sterkt på skoleeksperiment09:03 Knepen seier for Trudeau i Canada09:02 Gatekjøkken i Oslo angrepet for tredje gang08:52 Isbryter går for egen maskin etter mayday-melding08:47 Zidane irritert over rykter om at han kan få sparken08:46 Carragher sier unnskyld til Evra – åtte år etter Suárez' rasistiske hets08:02 Kjetil Jansrud vil sette «uslåelig» rekord i mesterskapsfri sesong07:52 Kirkerådet lager etisk regelverk for flyreiser07:40 Nord-Irland legaliserer abort07:39 Baksetevarsel kan bli standard etter hundrevis av dødsfall i USA07:39 Regjeringen vil bruke klima-«smutthull»: – Veldig uklokt07:34 Politimann skadd av skytevåpen under oppdrag i Trondheim07:24 Naruhito kronet i en noe nedtonet seremoni07:22 Flere borgerlige varaordførere i Sp-styrte kommuner05:50 Dette skjer i dag05:36 Anklager om fusk etter valget i Bolivia05:30 Dette skjedde i natt05:30 Afrikanske migranter sier de ville reist til Europa selv om de visste om farene05:27 Trondheim fengsel kritiseres for behandling av forvaringsdømte04:43 Prognose: Justin Trudeau kan danne regjering04:34 Mann pågrepet etter skuddløsning i Oslo sentrum03:36 Nasa vil sende utlendinger til månen også03:20 Bolivias president nær ved å vinne valget02:58 Høyre og MDG samarbeider i bydeler i Oslo02:50 Norske styrker fortsetter i Irak02:02 Pompeo: Trump er forberedt på å gripe inn når amerikanske interesser er truet01:15 Venstre-lederen: Jeg er best for partiet videre01:09 Studie: Klimaendringer gjør El Niño sterkere00:23 Israel og Jordan ber Trump beholde soldater i Syria23:26 Uroen fortsetter i Chile – nytt portforbud innført22:45 FN advarer om dramatisk befolkningsnedgang i Sørøst-Europa22:04 Enighet om byrådsplattformen i Oslo21:52 De kjempet dyrenes kamp for 160 år siden21:49 Mattilsynet: 11.400 kilo kjøtt stoppet på grensen21:36 Hegerberg nominert til Ballon d'Or21:29 Facebook: – Står overfor stadig mer sofistikerte angrep21:09 Bare én brannmann brukte bilbelte i ulykken i Kvinesdal21:05 Gulljagende Bodø/Glimt snublet hjemme mot Mjøndalen20:31 Her er de mest urolige flyturene19:08 Slik ville skolen hindre juks18:10 Fly måtte snu da kjemikalie-lekkasje førte til at kabinansatte besvimte17:32 Carlsen satte rekord med remis mot Aronian – 101 strake partier uten tap17:13 BMW-tyver i Oslo-området går etter ratt og annet dyrt utstyr17:01 Brexitavtalen nektet lagt fram – Parlamentet startet lovprosessen16:31 Marianne Borgen fortsetter som ordfører i Oslo15:46 SIAN-leder om hattiltale: – Dette er faktaformidling15:29 Morgenbladets redaktør går av etter lang tids konflikt15:22 Superstjerne skulle spille Knausgård – så satte forfatteren foten ned15:07 Mann møter i retten tiltalt for drapsforsøk om bord i tog14:59 Julian Assange fikk ikke retten med på å utsette utleveringssak14:59 Stanset vanntilførsel til overfylt og omstridt teltleir14:53 Bjørgen tviler på om langrennsporten vil overleve14:50 Oppgang i det globale aksjemarkedet etter samtaler mellom USA og Kina14:19 Viken Venstre vraker Trine Skei Grande14:04 Toppserien innfører sluttspill: – Vil heve produktet14:03 Kurdere: – Amerikanerne flykter som rotter13:57 Tsjekkia hevder å ha avslørt russisk spionnettverk13:48 NFF vil forlenge Lagerbäcks kontrakt12:51 Tiltalt nekter for drap og mishandling av kona12:50 Tenåring slått og ranet i Oslo – fire tenåringer pågrepet11:56 Nye Ålesund er årets nynorskkommune11:55 Kallmyr om Oslo-volden: – Fattigdom er ingen unnskyldning
Siste nytt
22:04NorgeEriksen Søreide: Norge har ikke forpliktelse for Syria-barna21:26VerdenMarkedet mettes – norske F-16 kan gå på billigsalg20:27VerdenFørst seier, så tap for Boris Johnson da Parlamentet stemte over brexitavtalen19:59NorgeAp, MDG, Venstre og KrF er enige om å danne byråd i Bergen19:51PolitikkUlf Leirstein forbereder seg på et liv etter politikken19:36VerdenPutin og Erdogan enige om Syria-avtale19:06NorgeMann knivdrept i garasje i Drammen19:02NorgePST undersøker trusselbrev sendt ut før ambulansekapringen i Oslo18:59Norge– Ingen avklaring for Frode Berg før november18:40Politikk– Byrådet viser en fiendtlighet mot dem som er avhengige av bil18:38SportBrækhus skrev avtale med Hearns selskap – nærmer seg ny storkamp18:06NorgeKraftig høststorm i Trøndelag - mann tatt av bølge i Lofoten17:52VerdenTrump sammenligner riksrettsprosess med lynsjing17:15VerdenUkrainsk journalist dømt til 15 år i fengsel av separatister17:13Helse og livsstilFotballtopp vil ha hjernerystelse-bytter etter demensalarm16:41VerdenAdvarer: – Farlige IS-krigere kan rømme hjem16:04PengerBoeings Max-krise blir verre og verre14:22VerdenDødstallene stiger i Chile13:51VerdenPalestinsk domstol blokkerer kritiske nettsteder13:50VerdenDiplomat vitner i riksrettsprosessen mot Trump13:02PolitikkVenstre-prosessen «en oppskrift på langvarig støy»13:01VerdenAssad: Erdogan er «en tyv»12:51NorgeMann kapret ambulanse – uskadeliggjort av politiet12:46NorgePerson til sykehus etter minibussulykke i Bergen12:38PolitikkRiksrevisjonen: Domstolene bruker for lang tid12:37VerdenPutin og Erdogan i viktige Syria-samtaler12:34NorgeBatteribrann avgir farlig gass i Hordaland12:13NorgeMann tiltalt for drapsforsøk på legesenter12:07KulturRedaktøren i Aust-Agder Blad går av etter kritikk12:06PolitikkTidslinje for den nye brexitavtalen11:41PolitikkPolitiker overrasket alle: – Jeg er gravid11:40NorgeAdvokat: – Berg kjent med avtalerykter11:14KulturSun Heidi Sæbø konstituert som Morgenbladet-redaktør10:52NorgeLover at Oslo skal bli utslippsfri innen 203010:40SportGranåsen får 180 millioner til ski-VM 202510:27VerdenGuaidó ber Russland og Kina om hjelp10:12NorgeMor (62) og datter (29) omkom i trafikkulykke i Volda: Frigir navnene10:00VerdenNytt funn: Deltok i angrepet på Pearl Harbor i 194109:57VerdenIndiske myndigheter reagerer sterkt på skoleeksperiment09:03PolitikkKnepen seier for Trudeau i Canada09:02NorgeGatekjøkken i Oslo angrepet for tredje gang08:52NorgeIsbryter går for egen maskin etter mayday-melding08:47SportZidane irritert over rykter om at han kan få sparken08:46SportCarragher sier unnskyld til Evra – åtte år etter Suárez' rasistiske hets08:02SportKjetil Jansrud vil sette «uslåelig» rekord i mesterskapsfri sesong07:52NorgeKirkerådet lager etisk regelverk for flyreiser07:40Helse og livsstilNord-Irland legaliserer abort07:39MotorBaksetevarsel kan bli standard etter hundrevis av dødsfall i USA07:39PolitikkRegjeringen vil bruke klima-«smutthull»: – Veldig uklokt07:34NorgePolitimann skadd av skytevåpen under oppdrag i Trondheim07:24VerdenNaruhito kronet i en noe nedtonet seremoni07:22PolitikkFlere borgerlige varaordførere i Sp-styrte kommuner05:50NorgeDette skjer i dag05:36PolitikkAnklager om fusk etter valget i Bolivia05:30NorgeDette skjedde i natt05:30VerdenAfrikanske migranter sier de ville reist til Europa selv om de visste om farene05:27NorgeTrondheim fengsel kritiseres for behandling av forvaringsdømte04:43VerdenPrognose: Justin Trudeau kan danne regjering04:34NorgeMann pågrepet etter skuddløsning i Oslo sentrum03:36VerdenNasa vil sende utlendinger til månen også03:20VerdenBolivias president nær ved å vinne valget02:58NorgeHøyre og MDG samarbeider i bydeler i Oslo02:50NorgeNorske styrker fortsetter i Irak02:02VerdenPompeo: Trump er forberedt på å gripe inn når amerikanske interesser er truet01:15NyheterVenstre-lederen: Jeg er best for partiet videre01:09VerdenStudie: Klimaendringer gjør El Niño sterkere00:23VerdenIsrael og Jordan ber Trump beholde soldater i Syria23:26VerdenUroen fortsetter i Chile – nytt portforbud innført22:45VerdenFN advarer om dramatisk befolkningsnedgang i Sørøst-Europa22:04NorgeEnighet om byrådsplattformen i Oslo21:52NorgeDe kjempet dyrenes kamp for 160 år siden21:49NorgeMattilsynet: 11.400 kilo kjøtt stoppet på grensen21:36SportHegerberg nominert til Ballon d'Or21:29VerdenFacebook: – Står overfor stadig mer sofistikerte angrep21:09NorgeBare én brannmann brukte bilbelte i ulykken i Kvinesdal21:05SportGulljagende Bodø/Glimt snublet hjemme mot Mjøndalen20:31ReiseHer er de mest urolige flyturene19:08VerdenSlik ville skolen hindre juks18:10VerdenFly måtte snu da kjemikalie-lekkasje førte til at kabinansatte besvimte17:32SportCarlsen satte rekord med remis mot Aronian – 101 strake partier uten tap17:13MotorBMW-tyver i Oslo-området går etter ratt og annet dyrt utstyr17:01VerdenBrexitavtalen nektet lagt fram – Parlamentet startet lovprosessen16:31NorgeMarianne Borgen fortsetter som ordfører i Oslo15:46NorgeSIAN-leder om hattiltale: – Dette er faktaformidling15:29NorgeMorgenbladets redaktør går av etter lang tids konflikt15:22NorgeSuperstjerne skulle spille Knausgård – så satte forfatteren foten ned15:07NorgeMann møter i retten tiltalt for drapsforsøk om bord i tog14:59VerdenJulian Assange fikk ikke retten med på å utsette utleveringssak14:59VerdenStanset vanntilførsel til overfylt og omstridt teltleir14:53SportBjørgen tviler på om langrennsporten vil overleve14:50PengerOppgang i det globale aksjemarkedet etter samtaler mellom USA og Kina14:19PolitikkViken Venstre vraker Trine Skei Grande14:04SportToppserien innfører sluttspill: – Vil heve produktet14:03VerdenKurdere: – Amerikanerne flykter som rotter13:57VerdenTsjekkia hevder å ha avslørt russisk spionnettverk13:48SportNFF vil forlenge Lagerbäcks kontrakt12:51NorgeTiltalt nekter for drap og mishandling av kona12:50NorgeTenåring slått og ranet i Oslo – fire tenåringer pågrepet11:56KulturNye Ålesund er årets nynorskkommune11:55NorgeKallmyr om Oslo-volden: – Fattigdom er ingen unnskyldning
Populært