Meny

Kontrollkomiteen etterlyser revisjonsrapport i DNB-saken

Opposisjonen på Stortinget er ikke fornøyd med næringsminister Monica Mælands (H) svar i DNBs skatteparadissak. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opposisjonen på Stortinget slipper ikke næringsminister Monica Mæland (H) i DNBs skatteparadissak. De ber om statsrådens vurdering av nye opplysninger om en revisjonsrapport.

– Det har i Aftenposten kommet fram nye opplysninger som gjør det nødvendig å spørre statsråden om hennes oppfatning, sier komitéleder Martin Kolberg (Ap) til NTB.

Aftenposten skriver at det allerede i 2004 ble gjennomført en konsernrevisjon av bankens filial i Luxembourg. Det står i motstrid til hva styreleder Anne Carine Tanum tidligere har sagt.

– Inntil nå har statsråden stilt seg ensidig bak DNB-styrets forståelse og uttrykt tillit til styret. Da er det viktig å høre hva hun mener om dette nye som har kommet fram, sier Kolberg.

Ifølge DNBs tidligere konsernrevisor Harald Jægtnes satt Tanum i 2004 i bankens revisjonsutvalg som gikk gjennom revisjonsrapportene. Han har i et brev til Næringsdepartementet gått hardt ut mot Tanum, etter at hun la skylden på DNBs konsernrevisjon, som Jægtnes tidligere ledet.

Brev har gått fram og tilbake mellom statsråden og kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget siden april, da det gjennom de såkalte Panama-papirene ble kjent at DNBs filial i Luxembourg i en årrekke har tilbudt kunder å investere i skatteparadiset Seychellene.

Privatøkonomi
Populært