Postomlegging opp i Stortinget

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Posten vil slå sammen A-og B-post og legge ned seks sorteringsterminaler. Rundt 550 ansatte kan miste jobben. Nå kommer saken opp i Stortinget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag er det åpen høring i Stortinget om forslaget fra Samferdselsdepartementet. Deretter blir det gruppemøter før saken blir avgjort.

– Jeg anser ikke dette som en melding som går lett gjennom Stortinget. Jeg tror man vil ha store og sterke meninger om den, sier saksordfører Kjell-Idar Juvik (Ap) til VG.

Det er Posten og Samferdselsdepartementet som har forslått endringene, som kan få store konsekvenser for de ansatte på sorteringsterminalene i Bergen, Evenes, Molde, Stavanger, Stokke og Trondheim. Planen er å sentralisere all avgangssortering til Østlandsterminalen, Bodø og Tromsø.

En sammenslåing av A- og B-post vil bety at Posten får to dager på seg til å levere brev. Bakgrunnen er at vi sender mange færre brev, og dermed faller inntektene for Posten. En slik omlegging vil imidlertid bli kostbar for helsevesenet som må få prøver, biologisk materiale og medisiner raskt fram. Ekstraregningen kan komme opp mot 25 millioner, ifølge Samferdselsdepartementet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært