Krav om skattegransking av Ryanair

Leder av finanskomiteen på Stortinget, Hans Olav Syversen (KrF) mener skattemyndighetene bør granske Ryanair. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Leder av finanskomiteen på Stortinget, Hans Olav Syversen (KrF) mener skattemyndighetene bør granske Ryanair. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Skattemyndighetene må undersøke om Ryanair har betalt det selskapet skal av skatter og avgifter til Norge, mener KrFs Hans Olav Syversen og flere arbeidstakerorganisasjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi kan ikke ha selskaper som føler seg hevet over ethvert lands lovgiving. Dette utfordrer den nordiske modellen, sier lederen av Stortingets finanskomité, Hans Olav Syversen (KrF), til Dagsavisen.

Etter at Ryanair trakk anken til Høyesterett i en sak om en oppsagt flyvertinne, mener Syversen at lagmannsrettens dom viser at norsk lov gjelder for ansatte stasjonert i Norge, og at Ryanair nå har anerkjent domsresultatet.

Les også: EU-kommisjonen saksøker Frankrike for å subsidiere Ryanair

Med støtte fra Parat og YS mener han det er grunn til å tro at Ryanair ikke har betalt alle sine forpliktelser som arbeidsgiver, når de har behandlet sine ansatte i Norge som utenlandske arbeidere i årene selskapet har hatt base i Norge. De mener Ryanair da har fått en konkurransefordel i forhold til SAS og Norwegian og at skatteetaten derfor bør ettergå om lavprisselskapet kan ha unndratt seg norske skatter, avgifter og plikter.

Ryanair tilbakeviser påstandene. «Disse anklagene er falske. Alle skatter knyttet til Ryanairs piloter og kabinansatte, som er ansatt på irske kontrakter og jobber på irske fly, har blitt betalt i Irland i tråd med irske skattelover», skriver selskapet i en epost til avisen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært