Stabil oljepris etter OPEC-møte

Oljepumper i Lake Maracaibo i Venezuela. Foto: Isaac Urrutia / Reuters / NTB scanpix
Oljepumper i Lake Maracaibo i Venezuela. Foto: Isaac Urrutia / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oljeprisen holdt seg stabil i den asiatiske handelen fredag, dagen etter at OPEC-landene holdt møte uten å bli enige om et nytt produksjonstak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prisen falt forsiktig like etter møteslutt i Wien, der det som ventet ikke kom noen samarbeidsavtale om pris og produksjonstak. Deretter løftet den seg noe etter at USAs energidepartement la fram en rapport som viser at landets oljelager sank med 1,4 millioner fat i forrige uke, noe som kan indikere økt etterspørsel fra verdens største oljeforbruker.

Les også: Oljebransjen: 50.000 oljejobber forsvinner i nedturen

Ved 4.30-tiden fredag morgen hadde et fat nordsjøolje for levering i august lagt på seg 4 cent til en pris på 50,08 dollar fatet, mens prisen for et fat amerikansk lettolje for levering i juli steg 2 cent til 49,19 dollar.

OPEC uttalte torsdag at råoljeprisene har steget med over 80 prosent siden desember i fjor, og at nivåene på produksjonslagrene i medlemslandene er mer moderate nå.

Les også: Kraftig fall i investeringene på britisk sokkel i Nordsjøen

Analytikeren Bernard Aw i IG Markets mener markedet allerede hadde regnet med og priset inn at OPEC-landene ikke kom til å få i stand en avtale under torsdagens møte, og at prisen derfor holder seg stabil.

– OPEC-møtet var ikke særlig overraskende og en ubetydelig begivenhet, sier han.

Personvernpolicy