Oljefondet sa nei til Facebook

Yngve Slyngstad er administrerende direktør i selskapet som forvalter oljefondet. Arkivfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
Yngve Slyngstad er administrerende direktør i selskapet som forvalter oljefondet. Arkivfoto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Før børsnoteringen i 2012 ville Facebook ha oljefondet med på investorsiden. Den gangen takket fondet nei, men i dag er flere milliarder plassert i nettgiganten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjefen for Statens pensjonsfond utland, oljefondet på folkemunne, sier i et lengre intervju med VG at Facebook tok kontakt for flere år siden og lurte på om fondet vil bli med som investor.

– Det var ikke helt i oppstarten av Facebook, men før det ble børsnotert. Vi har ikke anledning til å gå inn i selskaper før de er på børs, så vi kunne ikke gå inn da vi fikk den forespørselen, forklarer Yngve Slyngstad. Han sier muntert at fondet ikke har hatt lyst til regne på hvor mye penger fondet kunne tjent på å gå tungt inn fra starten.

Les også: Oljefondet har tapt milliarder på å droppe tobakk

Etter en nedtur i starten er Facebook-aksjen i dag hvert omtrent tre ganger så mye som ved børsnoteringen for fire år siden. I løpet av de årene har oljefondet kjøpt seg opp til å eie litt over en halv prosent av selskapet, en investering som i fjor ble verdsatt til drøyt 13,6 milliarder kroner.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus