Meny

Rundt 700 tidligere elever vil trolig saksøke Westerdals

Flere hundre studenter har takket nei til erstatningstilbud fra Westerdals Oslo School of Arts, Communication and Technology (Westerdals Oslo ACT). Foto: Thomas Brun / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere hundre tidligere elever har sagt nei til forlik etter at de har betalt for mye i skolepenger til Westerdals. Samtidig er det mange som har godtatt tilbudet, som står åpent i tre dager til.

– Cirka to tredeler av elevene har i samråd med sine advokater bestemt seg for å gå videre med denne saken til retten. Det ligger an til å bli 6-700 personer, sier Erling Løken til E24.

Løken er talsmann for 900 av de 1.300 studentene som til sammen betalte 70 millioner kroner for mye for å få undervisning ved skolen. De har fremmet krav om 83 millioner kroner i erstatning.

For halvannen uke siden tilbød skolen 50 millioner kroner, mellom 40.000 og 62.000 kroner til hver student i et forlik. Det er 60 prosent av det de betalte for mye.

Rektor Tine Widerøe ved Westerdals ACT forteller at tilbudet står åpent til studentene fram til midnatt 12. mai.

– Flere hundre tidligere studenter har allerede akseptert forlikstilbudet vårt. Vi tolker dette slik at det er mange som heller ønsker et forlik med et sikkert og raskt utfall enn en langvarig og usikker rettsprosess. Vår vurdering var, og er, at høyskolen vil stå godt i en rettslig prøving av kravene, sier rektor Tine Widerøe.

Ifølge Dagens Næringsliv krevde skolen i perioden 2002 til 2012 over dobbelt så mye som tillatt fra studentene.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus