DNB fikk ikke beskjed av Halvorsen om å avvikle tilbudet

Tidligere finansminister Kristin Halvorsen (SV). Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Tidligere finansminister Kristin Halvorsen (SV). Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Finansdepartementet ga DNB kun beskjed om å slutte med å reklamere for diskre banktjenester, til tross for at Kristin Halvorsen mener hun ga klar beskjed om å slutte med tjenestene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Beskjeden fra meg var veldig tydelig, sier Kristin Halvorsen til NRK.

Halvorsen var finansminister da DNBs filial i Luxembourg i 2007 ble kritisert for å tilby «diskrete» banktjenester, og har denne uken sagt at hun er overrasket over at banken ikke avviklet tjenestene.

Les også: Mæland spurte DNB om skatteparadiser

Men beskjeden til banken fra byråkratene i hennes eget departement var ikke at DNB skulle avvikle tilbudet – kun stanse markedsføringen av det, bekrefter fungerende kommunikasjonsdirektør i Finansdepartementet, Eva Karin Dahle Rabben.

– Det Kristin Halvorsen den gangen rykket ut mot var vår bruk av begreper på vår hjemmeside. Den ble omgående ryddet opp i. I så måte tok vi finansministerens utspill på det tidspunktet på alvor, sier konsernsjef i DNB, Rune Bjerke.

Les også: Halvorsen advarte DNB allerede i 2007

På spørsmål om Halvorsen selv burde fulgt opp ovenfor DNB, svarer hun at det er embetsverkets oppgave å følge opp bestillinger fra statsråden.

Embetsverket i Finansdepartementet var også rasende på Kapitalfluktutvalgets kritikk av at statlige Norfund brukte skatteparadis.

- Kapitalfluktutvalget har begitt seg ut på noe de ikke har greie på, fikk ABC Nyheter beskjed om i november 2012.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus