Motivasjonsguru leverer millionunderskudd

<p>Mentaltreneren Erik Bertrand Larsen går i millionunderskudd, men sier selv at han ikke gir opp.<br></p>
Mentaltreneren Erik Bertrand Larsen går i millionunderskudd, men sier selv at han ikke gir opp.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Flere ansatte har sluttet hos Erik Bertrand Larssens selskap, Bertrand AS. Selskapet leverer nå millionunderskudd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Motivasjonstreneren Erik Bertrand Larssen selger et vidt spekter av tjenester. Deriblant personlig trening, foredrag, lederutvikling og arrangering av såkalte helvetesuker.

I februar meldte VG at 13 ansatte har sluttet hos motivasjonsguruen bare det siste året. Selskapet leverer nå millionunderskudd på 6,4 millioner kroner, etter at omsetningen falt fra 16,6 millioner til 11,1 millioner kroner. Dette melder Dagens Næringsliv.

– Fortsetter med elitelaget

– Tallene er blodrøde, og det er mange som har sluttet. Vi fortsetter med elitelaget, skriver Larssen i en tekstmelding til avisen.

Ved å konvertere ni millioner kroner fra lån til egenkapital, har Larssen holdt selskapet gående. Dette var penger som i 2013 var gitt som lån fra Larssen til selskapet. Bertrand AS har etter det en egenkapital på seks millioner kroner pr 31. desember 2014.

I dag er 18 personer ansatt i selskapet, ifølge deres egen hjemmeside.

Har trent de største

Larssen har blant annet vært mentaltrener for langrennsløperen Petter Northug og golfspilleren Suzann «Tutta» Pettersen. Han har også forfattet bestselgerbøkene «Bli best med mental trening» og «Helvetesuka». Dessuten ble «Bertrands metode» sendt på TV 3 i vår. Programmet fikk for lave seertall og ble tatt av plakaten etter kort tid.

Les også: Historisk millionunderskudd for Moods of Norway

Personvernpolicy