USA og Storbritannia starter handelssamtaler

Etter Boris Johnson tok Storbritannia ut av EU, kan landet forhandle om egne handelsavtaler, blant annet med USA: Arkivfoto: Andrew Parsons / Den britiske statsministerens kontor / AP / NTB scanpix
Etter Boris Johnson tok Storbritannia ut av EU, kan landet forhandle om egne handelsavtaler, blant annet med USA: Arkivfoto: Andrew Parsons / Den britiske statsministerens kontor / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at britene forlot EU, kan de ta fatt på arbeidet med å handelsavtaler med andre land. Tirsdag starter forhandlingene med USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 100 forhandlere på hver side skal være med i samtalene, som i likhet med de fleste andre møter for tiden, foregår på video. Denne første runden skal vare i to uker og skal ta for seg temaer som handel med varer og tjenester, digital handel, investeringer og hvordan støtte opp om små bedrifter.

I statsminister Boris Johnsons regjering er det mange som ser på mulighetene for en frihandelsavtale med USA som en av de største fordelene med EU-utmeldingen.