USA og Storbritannia starter handelssamtaler

Etter Boris Johnson tok Storbritannia ut av EU, kan landet forhandle om egne handelsavtaler, blant annet med USA: Arkivfoto: Andrew Parsons / Den britiske statsministerens kontor / AP / NTB scanpix
Etter Boris Johnson tok Storbritannia ut av EU, kan landet forhandle om egne handelsavtaler, blant annet med USA: Arkivfoto: Andrew Parsons / Den britiske statsministerens kontor / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Etter at britene forlot EU, kan de ta fatt på arbeidet med å handelsavtaler med andre land. Tirsdag starter forhandlingene med USA.

Rundt 100 forhandlere på hver side skal være med i samtalene, som i likhet med de fleste andre møter for tiden, foregår på video. Denne første runden skal vare i to uker og skal ta for seg temaer som handel med varer og tjenester, digital handel, investeringer og hvordan støtte opp om små bedrifter.

I statsminister Boris Johnsons regjering er det mange som ser på mulighetene for en frihandelsavtale med USA som en av de største fordelene med EU-utmeldingen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært