Flere usolgte boliger enn på ti år

Ved utgangen av september var det 17.774 usolgte boliger i Norge, viser tall fra Eiendom Norge. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Ved utgangen av september var det 17.774 usolgte boliger i Norge, viser tall fra Eiendom Norge. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke siden januar 2009 har det vært så mange usolgte boliger i markedet som ved utgangen av september, viser statistikk fra Eiendom Norge. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ved utgangen av september var det 17.774 usolgte boliger i Norge, viser tallene fra bransjeorganisasjonen som Finansavisen omtaler fredag. I 2009 ble Norge som kjent rammet av finanskrisen, noe som også preget boligmarkedet i stor grad.

– Vi går inn i årets to siste måneder med et historisk høyt varelager, sier administrerende direktør Terje Buraas i DNB Eiendom til avisen.

– Kjøperne har veldig mye å velge i, og dermed er det flere boligselgere som sliter i dagens marked. Det lugger litt i boligmarkedet, sier han.

Boligprisstatistikken som Eiendom Norge la fram for én måned siden, viste at prisene i absolutte tall falt med 1,1 prosent i september. Men korrigerer man utviklingen for sesongvariasjoner, økte prisene med 0,2 prosent.

Tirsdag kommer det ny boligstatistikk fra Eiendom Norge.