Trump truer Kina med toll på enda flere varer

USAs president Donald Trump på Shannon flyplass i Irland.
USAs president Donald Trump på Shannon flyplass i Irland. Foto: Alex Brandon / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Donald Trump truer Kina med enda mer toll, denne gangen på varer for 300 millarder dollar. Samtidig øker tollpresset mot Mexico.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er mange interessante ting som skjer i samtalene med Kina. Vi får se hva som skjer. Jeg kan gå opp med minst 300 milliarder dollar til, og jeg vil gjøre det til rett tid, sier Trump ifølge Reuters. Han har ikke spesifisert hvilke varer som vil kunne bli påvirket.

Uttalelsen ble gitt til journalister under Trumps besøk i Irland torsdag.

Handelskonflikten mellom USA og Kina brøt ut i fjor etter mange års amerikansk misnøye med kinesisk handelspolitikk. I valgkampen i 2016 kom Donald Trump med stadige angrep på Kina. Han begynte å heve tollen på kinesiske varer i januar i fjor for å presse Kina til å endre handelspolitikk.

– Jeg tror Kina ønsker å få til en avtale, og jeg tror Mexico sterkt ønsker å få til en avtale, sa presidenten før han gikk om bord i flyet på den irske flyplassen Shannon på vei til Frankrike for å delta i markeringen av D-dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Samtidig som handelskrigen med Kina fortsetter, fører mexicanske diplomater denne uken tollsamtaler i Washington med amerikanske myndigheter. Trump sier at det har vært framgang i samtalene, men at han krever mer. Bakgrunnen for samtalene er at Trump i forrige uke kunngjorde at USA innfører toll på 5 prosent på alle mexicanske importvarer fra 10. juni hvis Mexico ikke klarer å hindre migranter i å ta seg ulovlig over grensen.

Trump skriver på Twitter fra Irland at samtalene i Washington fortsetter, men at dersom de ikke blir enige, vil tolløkningen på 5 prosent begynne fra mandag.

Den mexicanske utenriksministeren Marcelo Ebrard sier på en pressekonferanse at immigrasjon, og ikke toll, var hovedtema for møtet i Det hvite hus.

– Vi er optimistiske, sier han.