Handelskonflikten mellom USA og Kina kan være løst innen to uker

Finansminister Steven Mnuchin reiser tirsdag denne uken til Beijing sammen med USAs handelsrepresentant Robert Lighthizer for å ha nye handelssamtaler med Kina. Foto: AP / NTB scanpix
Finansminister Steven Mnuchin reiser tirsdag denne uken til Beijing sammen med USAs handelsrepresentant Robert Lighthizer for å ha nye handelssamtaler med Kina. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs finansminister Steven Mnuchin sier de kommer til å finne ut denne uken eller neste uke om de klarer å lande en handelsavtale med Kina eller ikke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mnuchin og USAs handelsrepresentant Robert Lighthizer reiser til Beijing tirsdag for å forsøke å stoppe handelskrigen mellom verdens to største økonomier.

Ifølge Mnuchin vil man i løpet av to uker finne ut om de klarer å lande en avtale – eller om det på tide «å gå videre».

Neste uke er det ventet at et team fra Kina besøker Washington for en ny runde med samtaler.

I starten av april ba Kinas president Xi Jinping om en tidlig konklusjon rundt forhandlingene.

USA og Kina jobber med å få en ende på den langvarige handelskrigen mellom landene etter at Trump i fjor hevet tollen på kinesiske importvarer med den begrunnelse at Kina stjeler eller presser utenlandske selskaper til å dele teknologi og patenter. Det har rammet handel av alt fra soyabønner til medisinsk utstyr.