Kinas inflasjon opp 2,3 prosent

Tiltakene som Beijing har innført begynner å virke, ifølge IMF, som oppjusterer sin prognose for Kinas økonomi. Inflasjonen begynner også å stige. Foto: AP / NTB scanpix
Tiltakene som Beijing har innført begynner å virke, ifølge IMF, som oppjusterer sin prognose for Kinas økonomi. Inflasjonen begynner også å stige. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Inflasjonen i Kina steg 2,3 prosent fra mars i fjor til mars i år, viser tall fra myndighetene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Beijing har satt inn tiltak for å forsøke å øke prisveksten de siste månedene, samtidig som landets økonomi preges av handelskonflikten med USA og lav global vekst.

Torsdagens tall viser at tiltakene ser ut til å virke. Inflasjonen på 2,3 prosent fra mars i fjor til mars i år er betraktelig høyere enn nivået målt fra februar i fjor til februar i år, da tallet var 1,5 prosent.

Inflasjonstallene er i tråd med analytikernes forventninger. Men det advares imidlertid om at verdens nest største økonomi fortsatt ikke er på rett kjøl.

– Høyere mat- og oljepriser ga økt inflasjon i forrige måned, men det bredere prispresset er fortsatt dempet, sier Julian Evans-Pritchard i Capital Economics.

Det internasjonale pengefondet (IMF) oppjusterte tirsdag sin vekstprognose for Kina fra 6,2 til 6,3 prosent for inneværende år. IMF peker på at myndighetenes stimuleringstiltak begynner å virke.

Veksten i Kinas økonomi falt til 6,6 prosent i fjor, det laveste nivået på nesten tre tiår. Beijing uttalte i forrige måned at målet for i år er en vekst på mellom 6 og 6,5 prosent.

Denne uken har Kina og USA holdt en ny runde handelssamtaler i Washington. USAs finansminister Steven Mnuchin sier det ble gjort fremgang på flere områder, blant annet enighet om mekanismer som skal danne grunnlag for en framtidig handelsavtale.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden