Britene vil betale 40 milliarder euro i Brexit-regning

Storbritannia er forberedt til å betale opp til 40 milliarder euro til EU for å få balanse i regnskapet når landet rekker seg ut. Her statsminister Theresa May. Foto: AP / Geert Vanden Wijngaert / NTB scanpix
Storbritannia er forberedt til å betale opp til 40 milliarder euro til EU for å få balanse i regnskapet når landet rekker seg ut. Her statsminister Theresa May. Foto: AP / Geert Vanden Wijngaert / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Storbritannia er beredt til å betale opp til 40 milliarder euro til EU for å få balanse i regnskapet når landet trekker seg ut, skriver The Sunday Telegraph.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Avisa melder at det er første gang britene tallfester sin Brexit-regning – selv om summen er langt under de 100 milliarder euroene som diskuteres i Brussel.

Storbritannia skal være villig til å betale beløpet kun hvis EU godtar å forhandle om oppgjøret som en del av en avtale om fremtidig samarbeid, inkludert handel.

EU har gjort det klart at de forventer fremdrift når det gjelder Brexit-regningen, samt rettighetene til europeiske borgere som bor i Storbritannia og det irske grenseproblemet, før det kan bli snakk om å forhandle om en frihandelsavtale.

Britiske myndigheter vurderer en overgangsordning der Storbritannia vil betale EU 10 milliarder euro i året i inntil tre år etter at landet forlater EU i mars 2019.

Summen er ifølge regjeringskilder tenkt som «en delvis forskuddsbetaling» på den endelige regningen.

EUs forhandlingsleder Michel Barnier har ikke oppgitt noen konkret sum for Brexit-regningen, men han har sagt at det må utarbeides en metode for å avgjøre hvor mye landet skal betale allerede i den første forhandlingsrunden. Etter planen skal den avsluttes i løpet av oktober.