Norge kjøper eiendommer i USA i høyt tempo

New Yorks Manhattan er et viktig investeringsområde for det norske oljefondet. Foto: Reuters
New Yorks Manhattan er et viktig investeringsområde for det norske oljefondet. Foto: Reuters

Hittil i år har oljefondet kjøpt eiendommer i USA for over 20,3 milliarder kroner. Det gjør Norge til den nest største internasjonale eiendomskjøperen i USA etter Canada.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Investeringene så langt i år er mer enn dobbelt så store som i fjor, da Norge var rangert som den sjette største utenlandske investoren på det amerikanske eiendomsmarkedet, skriver Bloomberg Businessweek.

Det er først og fremst næringseiendommer som er interessante for oljefondet. Den hittil siste investeringen fondet har gjort, er å kjøpe andeler i tre kontorbygg på Manhattan og i Boston fra eiendomsselskapet Boston Properties Inc., for 1,5 milliarder dollar, tilsvarende 9,5 milliarder kroner.

Les også: Oljefondet investerer i eiendom i USA

I august kunngjorde oljefondet, eller Statens pensjonsfond utland, som det korrekte navnet er, at det ville øke sine investeringer i eiendom med 50 milliarder kroner årlig.

Eiendomsinvesteringene skjer hovedsakelig i 10 til 20 storbyer i USA, Asia og Europa.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus