NHO kritisk til brå endringer for oljenæringen

Administrerende direktør Kristin Skogen Lund i NHO er kritisk til brå endringer i oljenæringens forutsetninger, men samtidig positiv til økt satsing på Fastlands-Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen foreslår å redusere oljeindustriens avskrivninger med 3 milliarder kroner. Norsk fastlandsindustri får tilsvarende i skattelettelser.

Les mer: Skattelette for norske bedrifter

– Forutsigbarhet er viktig for bedriftene, og en slik brå endring som regjeringen nå varsler er uheldig. Samtidig er jeg positiv til at fastlandsbedriftene gis økt konkurransekraft. Norske eksportbedrifter går ikke så bra som mange tror, sier Skogen Lund til NTB.

Skattesatsen for norske bedrifter reduseres fra 28 til 27 prosent og regjeringen opplyser samtidig at dette er første skritt i en større omlegging av bedriftsbeskatningen.

– Reduksjon i skattesatsen er positivt, og vi regner med ytterligere reduksjon når Scheel-utvalget kommer med sine anbefalinger om selskapsskatten. Deres jobb er å se norske bedrifters beskatning i lys av den internasjonale utviklingen, og vi forventer at selskapsskatten vil bli redusert ytterligere på litt sikt, sier Skogen Lund.

Personvernpolicy