Meny

NHO kritisk til brå endringer for oljenæringen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Administrerende direktør Kristin Skogen Lund i NHO er kritisk til brå endringer i oljenæringens forutsetninger, men samtidig positiv til økt satsing på Fastlands-Norge.

Regjeringen foreslår å redusere oljeindustriens avskrivninger med 3 milliarder kroner. Norsk fastlandsindustri får tilsvarende i skattelettelser.

Les mer: Skattelette for norske bedrifter

– Forutsigbarhet er viktig for bedriftene, og en slik brå endring som regjeringen nå varsler er uheldig. Samtidig er jeg positiv til at fastlandsbedriftene gis økt konkurransekraft. Norske eksportbedrifter går ikke så bra som mange tror, sier Skogen Lund til NTB.

Skattesatsen for norske bedrifter reduseres fra 28 til 27 prosent og regjeringen opplyser samtidig at dette er første skritt i en større omlegging av bedriftsbeskatningen.

– Reduksjon i skattesatsen er positivt, og vi regner med ytterligere reduksjon når Scheel-utvalget kommer med sine anbefalinger om selskapsskatten. Deres jobb er å se norske bedrifters beskatning i lys av den internasjonale utviklingen, og vi forventer at selskapsskatten vil bli redusert ytterligere på litt sikt, sier Skogen Lund.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus