Norsk legemiddelselskap til værs på børsen

Oslo Børs har vært preget av coronakrisen, men har hatt oppgang den siste tiden. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
Oslo Børs har vært preget av coronakrisen, men har hatt oppgang den siste tiden. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hovedindeksen ved Oslo Børs har steget 1 prosent på en snau time onsdag. Den store vinneren er legemiddelselskapet Bergenbio, som får doblet sin verdi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Natt til onsdag ble det kjent at medisinen Bemcentinib fra norske Bergenbio er først ut av seks medikamenter som skal testes av britiske myndigheter for effekt mot covid-19.

Da handelen åpnet på Oslo Børs klokka 9 onsdag, gikk Bergenbio-aksjen opp godt over 100 prosent. Etter en halvtimes handel omsettes den for 41,50 kroner, en økning på 98 prosent fra stengetid tirsdag. Den siste måneden er oppgangen 200 prosent. Selskapet er det tredje mest omsatte så langt.

Ifølge E24 er bergenseren Trond Mohn største aksjonær i selskapet. På 20 minutter ble aksjene hans verdt rundt en halv milliard kroner mer.

Hovedindeksen ligger ved 9.50-tiden på 764,88 poeng, en økning på 1 prosent. Den siste uka sett under ett har oppgangen vært 3,6 prosent, men det er fortsatt et stykke igjen før nedgangen til nå i år – 18 prosent – eventuelt er hentet inn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

For energisektoren er det så langt en oppgang på 1,5 prosent. mens shippingsektoren går opp 0,8 prosent. For sjømat er det en nedgang på 0,3 prosent.

Mest omsatt er Equinor, som har en oppgang på 1,3 prosent. Så følger Norsk Hydro, som leverte en sterk bedret resultat onsdag. Aksjen stiger 7,4 prosent.

Nordsjøolje omsettes for 21,17 dollar fatet, opp 1,2 prosent.