Tangen kjente hodejegeren som kontaktet ham

Nicolai Tangen ble ny sjef i oljefondet gjennom intervju med en hodejeger han allerede kjente. Foto: Nina E. Rangoy / NTB scanpix
Nicolai Tangen ble ny sjef i oljefondet gjennom intervju med en hodejeger han allerede kjente. Foto: Nina E. Rangoy / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Harald Kringlebotn var hodejegeren som kontaktet Nicolai Tangen om jobben som sjef i oljefondet. De to kjente hverandre fra før av. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det melder Dagens Næringsliv.

Kringlebotn leder den norske avdelingen til byrået Russell Reynolds, som ble brukt av Norges Bank til å finne Yngve Slyngstads arvtaker som sjef for oljefondet. Nicolai Tangen, som fikk jobben, opplyser at han kjente Kringlebotn både privat og gjennom at han selv hadde brukt ham til å finne ny direktør til Sørlandets Kunstmuseum (SKMU), som forvalter Tangens kunstsamling.

– Vi er ikke nære venner, men har truffet hverandre i enkelte sosiale sammenhenger, hovedsakelig fordi våre koner har noen felles venner. Harald var en av fire personer i Russell Reynolds som intervjuet meg, sier Tangen.