Oslo Børs steg 3 prosent

Oslo Børs hadde kraftig oppgang tirsdag.
Oslo Børs hadde kraftig oppgang tirsdag. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oppgangen fra tirsdag morgen holdt seg noenlunde gjennom dagen på Oslo Børs, og hovedindeksen endte på 859,17 – en økning på 3 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En periode var oppgangen for hovedindeksen over 4 prosent, men dette falt noe.

Mest omsatt tirsdag var hydrogenselskapet Nel, som steg hele 13,4 prosent. Så fulgte Equinor, som hadde en økning i aksjeverdien på 2,2 prosent. Også Mowi (+0,7), DNB (+2,2), Telenor (+3,7), Yara International (+3,0) og Aker BP (+2,6) var blant selskapene som bidro til oppgangen. Blant selskapene på hovedindeksen var det bare ni som hadde nedgang.

Av sektorene på børsen var det energi som hadde høyest oppgang, med 2,1 prosent. For sjømat og shipping var oppgangen henholdsvis 1,6 og 1,5 prosent.

Utviklingen i Oslo kom etter mandagens massive oppgang i USA, der for eksempel Dow Jones-indeksen steg 5,1 prosent. Flere asiatiske børser hadde svak nedgang tirsdag.

Til tross for oppgang mandag og tirsdag er Oslo Børs et godt stykke unna å hente inn virusfrykt-fallet, som hovedsakelig rammet i forrige uke.

Utviklingen i Oslo var enda bedre enn ved de toneangivende europeiske børsen. Både i Frankfurt, London og Paris hadde hovedindeksene tirsdag ettermiddag steget 2,1 prosent.

Nordsjøolje ble 16.30-tiden tirsdag ettermiddag omsatt for 53,22 dollar fatet, en oppgang på 0,3 prosent fra nattens nivå.