Urolig på Wall Street etter at USA drepte iransk general

Finansmeglere følger med på børsene på Wall Street i New York onsdag.
Finansmeglere følger med på børsene på Wall Street i New York onsdag. Foto: Mark Lennihan / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Amerikanske aksjekurser falt da Wall Street åpnet fredag, få timer etter at USA gjennomførte et droneangrep mot en iransk toppgeneral på flyplassen i Bagdad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Om lag 20 minutter etter at børsene i USA åpnet, hadde industriindeksen Dow Jones falt med 0,7 prosent, samme nedgang som den brede S&P 500-indeksen. Den teknologitunge Nasdaq-indeksen falt med 0,8 prosent.

Fallet kommer etter at Wall Street den siste tiden har vært preget av solid oppgang og en rekke rekordnoteringer. På årets første børsdag kunne de amerikanske børsene igjen avslutte handelen med rekordhøye aksjekurser.

Samtidig med den brede nedgangen steg oljeprisene, noe som tolkes som et tegn på at investorene er redde for mer ustabilitet i den oljerike delen av Midtøsten.

Både amerikanske teknologiselskaper og helseselskaper opplevde fredag kraftig kursnedgang, mens energiselskaper og militære kontraktørselskaper kunne notere oppgang.

Det amerikanske droneangrepet tidlig fredag morgen tok livet av general Qasem Soleimani. Iran truer nå med å hevne drapet. Angrepet markerer en kraftig opptrapping i forholdet mellom USA og Iran, og kommer også svært ubeleilig for Irak, som samarbeider med både USA og Iran, og som har havnet i skvis mellom de to landene.