Familieselskap selger seg ut av Norled

Fergerederiet Norled kommer over på utenlandske hender etter at selskapet er kjøpt opp av et nordisk og et canadisk investeringsselskap. Norled driver blant annet Nesoddbåten, Norges mest trafikkerte bilfrie fergesamband i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Fergerederiet Norled kommer over på utenlandske hender etter at selskapet er kjøpt opp av et nordisk og et canadisk investeringsselskap. Norled driver blant annet Nesoddbåten, Norges mest trafikkerte bilfrie fergesamband i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det familieeide selskapet Det Stavangerske Dampskibsselskab (DSD) har solgt sine aksjer i Norled. Norled kommer dermed over på utenlandske hender. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norled AS er et av landets største ferje og hurtigbåtrederier med totakt 80 fartøy over hele Norge.

Selskapet har vært et heleid datterselskap av DSD, men blir nå overtatt av det nordiske infrastrukturfondet CapMan Infra og det canadiske selskapet CBRE Caledon Capital Management.

De to selskapene overtar en halvpart hver i Norled, opplyser Norled i en pressemelding. Selskapet oppgir ikke kjøpssummen, men ifølge Sysla skal den være på i overkant av to milliarder kroner.

– Å vokse og lykkes med så mye nytt innenfor teknologi og investeringer er krevende for en familieeid virksomhet. Nå trenger selskapet å få tilført den nødvendige finansielle løfteevnen som skal til for at Norled kan vokse og utvikle seg videre til neste fase og mot mye mål, sier Ingvald Løyning, styreleder i Norled.

Salget betyr også at DSD for første gang på 164 år ikke lenger skal drive med fergedrift.

Norled hadde i fjor et resultat før skatt på 228 millioner kroner, noe som var selskapets beste resultat noensinne.

Selskapet har hovedkontor i Stavanger, men driver fergevirksomhet i Trøndelag, Møre og Romsdal, Hordaland, Rogaland, Vest-Agder, Indre Oslofjord og Nord-Troms.

I 2014 satte Norled i drift verdens første batteridrevne ferge, MF Ampere, som går i rutetrafikk mellom Lavik og Oppedal i Sogn og Fjordane.

Personvernpolicy