Norwegian stupte på en børs som steg

Oslo Børs hadde en god ukestart i godværet i Oslo. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Oslo Børs hadde en god ukestart i godværet i Oslo. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hovedindeksen på Oslo Børs økte mandag med 1,2 prosent til 873,05 poeng. Dagens taper er Norwegian som faller hele 8,6 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble mandag omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 3,76 milliarder kroner. Samtlige av de mest omsatte selskapene, med unntak av Norwegian og Telenor, steg i verdi.

Equinor toppet listen med en omsetning på 412 millioner kroner og endte med en oppgang på 1,3 prosent til 191,30 kroner. DNB endte på andreplass og ble omsatt for 316 millioner kroner. Kursen steg 1,8 prosent til 161,7 kroner i løpet av dagen.

Vinneren blant de mest omsatte på hovedindeksen ble Subsea 7 som økte 3,4 prosent fulgt av Norsk Hydro som hadde en vekst på 3 prosent.

Taperen mandag ble Norwegian som falt 8,6 prosent. De siste tolv månedene har børsverdien på flyselskapet falt nesten 60 prosent. Telenor falt 0,2 prosent.

På de toneangivende børsene i Europa var bildet også positivt. FTSE 100 i London steg 0,4 prosent. DAX 30 i Frankfurt steg 1,2 prosent, mens CAC 40 økte 1 prosent. I USA stiger Dow Jones 1 prosent etter åpning og Nasdaq er også opp 1 prosent.

I Asia vokste Nikkei 1,4 prosent, mens Hang Seng-indeksen økte 1,8 prosent.

Da Oslo Børs stengte, kostet et fat nordsjøolje 68,5 dollar på spotmarkedet, en vekst på en dollar i løpet av dagen. Prisen på amerikansk lettolje var mandag ettermiddag 61 dollar fatet.