Voldsom snuoperasjon på Wall Street i januar

Januar ble en opptur på Wall Street etter en desember måned som var den verste på børsen siden 1931. Foto: Tore Meek / NTB SCANPIX
Januar ble en opptur på Wall Street etter en desember måned som var den verste på børsen siden 1931. Foto: Tore Meek / NTB SCANPIX Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter en desember måned som ble den verste på Wall Street siden 1931, snudde det markant i januar. Børsen i USA hadde sin beste januar på over 30 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den brede S&P 500-indeksen endte opp 7,9 prosent i januar. Det er det beste resultatet for januar måned siden 1987, og indeksens beste måned siden oktober 2015.

Dow Jones-indeksen falt torsdag marginalt med 0,1 prosent, men endte opp 7,2 prosent hele januar sett under ett. Nasdaq-indeksen endte opp 9,7 prosent denne måneden.

Slutten av fjoråret var preget både av frykt for nye rentehevninger og bekymring for handelskonflikten mellom USA og Kina – i tillegg til «nedstengningen» av deler av offentlig sektor i USA.

Den siste tiden har imidlertid president Donald Trump og hans regjering hevdet at handelssamtalene med Kina går bra.

Fredag var det en liten børsoppgang i Japan på 0,1 prosent. Også i Europa pekte pilene svakt oppover på flere av de store børsene da aksjehandelen begynte her. Ved Oslo Børs hadde hovedindeksen steget 0,2 prosent ved 11-tiden.