23-åring med formue på 10,6 millioner etter daytrading

Faksimile Finansavisen 22. sept. 2018
Faksimile Finansavisen 22. sept. 2018
Artikkelen fortsetter under annonsen

23 år gamle Andreas Wold Hofstad tjente sin første million som 19-åring.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(Finansavisen:) 23 år gamle Andreas Wold Hofstad fra Trondheim tjente sin første million på aksjer som 19-åring. Siden tjente han rundt 1 million på restruktureringen i seismikkselskapet Seabird, før han gjorde en kule på Funcom i fjor, skriver Finansavisen.

10,6 millioner

DN skrev da at Hofstad hadde tjent 23 millioner i løpet av ni måneder på det norske spillselskapet, etter å ha solgt seg ut rundt det som fremdeles er det høyeste nivået aksjen er blitt handlet på.

Ligningstall som Finansavisen har hentet fra kredittopplysningselskapet Creditsafe for 2017 viser at Hofstad hadde en formue på 10,6 millioner kroner, og en inntekt på 44.000 kroner.

I 2016 var hans formue tilsammenligning på 1,6 millioner kroner. Dermed hadde den unge investoren etter alt å dømme et solid år i aksjemarkedet ifjor.

Les også: Øyelege har tjent 700 millioner på aksjer på fire år

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

2000 kroner fra mor

Hofstads investeringsselskap CMDC hadde ved utgangen av 2016, som er siste tilgjengelige årsregnskap for selskapet, et årsresultat på 9,7 millioner kroner som ble overført til egenkapital.

Balanseført sto markedsbaserte aksjer og obligasjoner for 11,7 millioner kroner, skriver avisen. Den voldsomme kursstigningen i Funcom begynte først etter årsskiftet, i forbindelse med lanseringen av spillet Conan Exiles 30. januar i fjor.

Adresseavisen har tidligere skrevet om hvordan Hofstads aksjeinteresse startet allerede på barneskolen, og at han som tolvåring fikk 2000 kroner av sin mor for å kjøpe aksjer.

– Etter skolen var det rett hjem og sette på tekst-tv for å følge med på kursene. Jeg har alltid hatt en interesse for dette, sa han til avisen den gang.

Les også: Torstein styrer en fantastisk pengemaskin fra bygda Vik i Sogn

Saken er opprinnelig publisert på Hegnar.no