Meny

Økt oljepris og opptur på Oslo Børs

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Økt oljepris bidro til at hovedindeksen steg 1,13 prosent til 576,2 poeng den første snaue halvtimen med handel onsdag formiddag.

Oppgangen på Oslo Børs kom dagen etter at den amerikanske sentralbanksjefen Janet Yellen i en tale lovet å gå langsomt fram når renten skal heves. I USA endte tirsdagen med årets høyeste sluttnotering på både Dow Jones-indeksen og S&P 500.

I Oslo falt Oslo Børs klart tirsdag, men etter Yellens tale åpnet aksjemarkedet sterkt onsdag, og en lang rekke selskaper bidro til den solide oppgangen: Statoil, Norsk Hydro og DNB steg henholdsvis 1,82, 1,38 og 1,25 prosent.

Komposittindustriselskapet Hexagon toppet omsetningslisten suverent og steg 2,68 prosent. Selskapet publiserte tirsdag en børsmelding om aksjeutvidelse.

Også de viktigste europeiske børsene steg onsdag. FTSE 100-indeksen i London var opp 1,33 prosent i 9.30-tiden, mens CAC 40 i Paris og DAX 30 i Frankfurt steg 1,07 og 0,88 prosent.

Et fat nordsjøolje kostet da 39,61 dollar, 75 cent mer enn ved børsslutt tirsdag.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus