Italia godkjenner ny krisepakke

Italias statsminister Giuseppe Conte. Foto: Roberto Monaldo/LaPresse via AP/NTB
Italias statsminister Giuseppe Conte. Foto: Roberto Monaldo/LaPresse via AP/NTB Foto: NTB scanpix

Den italienske regjeringen har godkjent landets fjerde coronakrisepakke, til en verdi av 84,5 milliarder kroner.

Krisepakken utsetter blant annet fristen for å betale skatt for bedrifter i områder som er underlagt de strengeste coronarestriksjonene. I tillegg får arbeidstakere innen turistnæringen, kunst, idrett og fritidsaktiviteter en utbetaling på drøyt 10.500 kroner hver. Politiet får ekstra midler til å sikre at smitteverntiltak blir fulgt.

Italia var det første europeiske landet som ble hardt rammet av coronaviruset, og landet ble stengt ned i over to måneder. Etter at antallet tilfeller steg til værs igjen denne høsten, har landet forsøkt å unngå en nasjonal nedstenging og fokusert på lokale tiltak. Senere mandag skal statsminister Giuseppe Conte møte lederne for Italias 20 regioner.

Personvernpolicy