Huawei planlegger store kutt i arbeidsstokken i USA

Huawei planlegger store kutt i arbeidsstokken i USA, melder Wall Street Journal.
Huawei planlegger store kutt i arbeidsstokken i USA, melder Wall Street Journal. Foto: Andy Wong / AP

Den kinesiske telekomgiganten Huawei planlegger omfattende oppsigelser ved sine anlegg i USA, melder Wall Street Journal.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selskapet er uglesett av amerikanske myndigheter og ilagt sanksjoner for påståtte kontakter med regjeringen i Beijing. Striden rundt Huawei har vært med på å skjerpe handelskrigen mellom USA og Kina.

Kuttene er ventet å ramme Huaweis forsknings- og utviklingsavdeling, Futurewei Technologies, som driver flere laboratorier rundt om i USA. Divisjonen har i dag rundt 850 ansatte, men flere hundre kan bli oppsagt, melder Wall Street Journal.

Flere av de kinesiske ansatte i USA skal ha fått tilbud om å beholde jobben, forutsatt at de flytter tilbake til hjemlandet.

Det kinesiske telekomselskapet står på en amerikansk svarteliste som betyr at amerikanske selskaper ikke kan drive forretninger med det uten spesiell lisens. Huawei er verdensledende på utbygging av neste generasjon mobilnett, men er utestengt fra det amerikanske markedet.

President Donald Trump arbeider iherdig for å overbevise USAs allierte om å vende Huawei ryggen, men i forrige uke ble lille Monaco det første europeiske landet som lanserte sitt 5G-nett basert på teknologi fra Huawei.

Under G20-toppmøtet i Osaka i mai lettet Trump litt på trykket. Han forsikret den kinesiske presidenten Xi Jinping om at tiltakene vil bli myket opp noe, så lenge utstyr solgt til Huawei ikke truet amerikanske sikkerhetsinteresser.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden