Meny

Obos solgte for over åtte milliarder første halvår

OBOS solgte i løpet av årets seks første måneder 11 prosent flere boliger enn på samme tid i fjor. Illustrasjonsfoto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Obos solgte flere, men satte i gang bygging av færre boliger første halvår i år, sammenlignet med samme periode i fjor.

I første halvår i år har Obos solgt 2.330 boliger til en verdi av 8,2 milliarder kroner. Det er 11 prosent flere boliger enn på samme tid i fjor, og en økning i verdi på 24 prosent, melder Obos.

– Det sterke salget legger grunnlag for en rekordhøy boligproduksjon dette året, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i en pressemelding.

I år er det igangsatt bygging av 1.975 boliger første halvår, noe som er 21 prosent lavere enn tilsvarende periode i 2015 da det ble det igangsatt bygging av 2.502 boliger. Tallet inkluderer det totale antall leiligheter som Obos bygger enten alene eller i samarbeid med andre aktører.

Les også: Økt tro på videre boligprisoppgang

Samtidig hadde OBOS 5.250 boliger i produksjon per 1. juli i år. I tilsvarende periode i 2015 var tallet 3.526.

Obos har virksomhet både i Norge og i Sverige, og tallene gjelder begge land.

I første halvår kjøpte Obos tomter med potensial for å bygge over 4.000 boliger i Oslo-regionen – hvorav rundt 3.000 i Oslo, 1.000 på Lillestrøm og 250 i Tønsberg.

– I tillegg forventer vi å få ferdigregulert over 2.000 boliger i eksisterende tomteportefølje slik at disse kan legges ut for salg til høsten i år og våren 2017, sier Kjørberg Siraj i Obos.

Les også: Hotellprisene stiger i Norden - men i Norge går de ned

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus